MO13: Alles heeft een ritme en nee tegen van Seumeren

0 - 2

Sc Everstein MO13-1

Groep 2 18

8 september 2018 8:30

Lang heel lang geleden (wie weet welk jaar) deed Frizzle Sizzle, met het liedje ‘Alles heeft een ritme’ mee met het Eurovisie Songfestival. De dames zongen onder andere: ‘Zeven uur je moet je bed uitkomen… kwart over zeven ik heb nog alle tijd… Helaas klopte dat zaterdagmorgen niet. Aan het einde van de week ontvingen de ouders, in de app, het onheilspellende bericht dat het vertrek voor de uitwedstrijd tegen Peursum MO13 was vastgesteld op 7.15 uur. Gelukkig kregen wij een bericht van onze trainers. Want wat vele niet weten is dat ons technische duo duidelijk nee hebben gezegd tegen de heer van Seumeren van FC Utrecht. Door het ontslag van Jean Paul de Jong klopte hij aan bij het technische duo van de MO13. Aangezien beide heren nog veel potentie zien in het talent van de MO13 en zij nog lang niet het maximale uit de speelsters hebben gehaald was het een gemakkelijke keuze. FC Utrecht gaat verder met hun zoektocht naar een nieuwe trainer en de MO13 maakt zich klaar voor de wedstrijd tegen Peursum MO13.
Na het verlies van de eerste bekerwedstrijd begon de MO13 vol goede en met zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen Peursum MO13. Gesteund door een kleine supportersschare floot de scheidsrechter om klokslag 8.30 uur voor het begin van de wedstrijd. Beide teams waren aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Het was echter Everstein MO13 die in de loop van de eerste helft iets meer de overhand kreeg en enkele keren aanspraak maakte op de openingstreffer. Everstein MO13 scoorde in de eerste helft niet en door geconcentreerd en fanatiek verdedigen werd een tegentreffer voorkomen. Bij een stand van 0-0 floot de scheidsrechter voor de rust. Beide teams zochten de kleedkamer op en de supporters verruilde hun plaats in de zon voor de koffie en de thee in de kantine.
Peursum MO13 kwam iets feller uit de kleedkamer. De eerste minuten na de rust waren zij nadrukkelijk op jacht naar de openingstreffer. Door geduldig te blijven voetballen nam de MO13 het heft in handen en langzamerhand werd Peursum MO13 meer onder druk gezet. Na een vloeiende aanval over verschillende schijven ontsnapte Iris op het randje van buitenspel aan de verdedigers en zij scoorde de 0-1. Het doelpunt was voor de MO13 het moment om te zoeken naar het tweede doelpunt. Na een paar kleine mogelijkheden en speldenprikjes van Peursum MO13 zorgde Maud voor de definitieve beslissing. Zij scoorde het tweede doelpunt. De 0-2 was ook de uitslag van deze sportieve wedstrijd.
De eerste overwinning van dit bekerseizoen is een feit. Los van het plezier was het ook leuk om te zien dat de oefeningen uit de trainingen nu al hun effect hebben. Natuurlijk, het voetballen op een groot veld is nog wennen en is buitenspel een ingewikkelde regel. Maar goed de komende tijd zullen de speelsters van de MO13 daar steeds beter mee omgaan. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De MO13 gaat naar Meerkerk om daar te voetballen tegen hun  MO13. Wat die wedstrijd gaat brengen dat leest iedereen volgende week. De wedstrijd tegen Meerkerk begint om 10.00 uur. Voor de vroege vogels onder ons op 22 september speelt de MO13, nu voor competitie, weer tegen Peursum MO13. De aanvang is dan weer 8.30 uur en dan weet ik in welk jaar Frizzle Sizzle aan het Eurovisie songfestival meedeed.