1 - 2

Sc Everstein 1

3e klasse D

23 februari 2019 14:30

rn het Capellenaertje (programmaboekje van SV Capelle) stond te lezen: “de heenwedstrijd eindigde in een terechte 1-1, na een heerlijke wedstrijd met twee totaal verschillende helften”. De in grote getale opgekomen fans van beide kampen konden vanmiddag, onder stralende weersomstandigheden, nog meer genieten van de terugwedstrijd, hedenmiddag in Sprang Capelle. De nummers twee en drie van de ranglijst maakten er een open wedstrijd van, waarbij beide ploegen (gehandicapt door blessures, schorsingen en vakantieperikelen) volop gingen voor de drie punten. Everstein kwam voor de pauze op voorsprong en moest pas diep in de tweede helft capituleren, toen de gelijkmaker werd binnen gekopt. En toen die 1-1 eindstand van vorig jaar wederom in de maak leek, besliste Victor anders: na een combinatie met Sander controleerde hij de bal om deze vervolgens hard, maar ook precies, tegen de touwen te jagen. Stilte bij de thuisclub, maar het talrijke gejuich gaf al aan hoeveel fans van onze mannen waren meegereisd naar Sprang Capelle. Zij genoten, samen met de ploeg en staf en vierden de driepunter gezamenlijk, direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van der Zwan. Wellicht, gezien het totale wedstrijdbeeld, ietsje teveel, maar, zoals zo vaak in dit soort voetbalgevechten: dan smaken de drie punten er niet minder om!

Opstelling SC Everstein:

Rens Huntjens, Arjan Cornelisse, Luuk van der Harst, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Victor Snoek, Mark Fierens, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Marijn van Helmondt en Robbie de Roos
Wisselspelers: Mark Vlot, Gerwin het Lam, Davey Diks en Ruben Ariaans
Geblesseerd: Wessel Scherpenzeel en Emiel Schippers
Geschorst: Klaas Hazendonk (en op vakantie)
Afwezig: Wessel Bergshoeff (vakantie)
Scheidsrechter: de heer Pascal van der Zwan uit Bleskensgraaf
Assistent namens SC Everstein: Koos den Braber

Wat een heerlijk weer en wat een drukte op het Mandemakers Sportpark in Sprang Capelle. En twee ploegen die beiden wisten dat alleen de volle drie punten zouden tellen. Everstein startte zonder Emiel (geblesseerd), Klaas en Wessel (vakantie), waardoor Arjan rechts in de verdediging kwam te staan. Mark pakte de plaats over van Wessel in de voorhoede en het doel werd wederom verdedigd door Rens.

En Everstein domineerde het eerste kwartier de wedstrijd. Al in de derde minuut stoomde Mark op over de rechterflank. In plaats van zelf uit te halen legde hij de bal breed, maar net niet goed genoeg om tot afwerken te komen. In de tiende minuut een mooie aanval via Robbie, Simon en Sander, maar laatstgenoemde kon ook net niet bij de bal komen.

En toch leek de thuisclub na twintig minuten op voorsprong te komen. Nadat Rens de bal eerst al tot corner had verwerkt, werd deze, na de hoekschop, van dichtbij ingeschoten. De redding van de jonge doelman was fabuleus te noemen. En ook bij een derde poging bleef hij de situatie meester. Even later een actie van Simon vanaf de linkerkant, maar het schot verdween over de kruising. Het spel ging nu vliegensvlug heen en weer en de volgende kans was voor Capelle. De inzet van dichtbij verdween via de onderkant van de lat weer het veld in, mazzel voor Everstein dus. In deze fase was SV Capelle weer de bovenliggende partij. Twee dotten van kansen binnen twee minuten (beide over gewerkt) en een derde, na een klein slippertje van Luuk, waren niet besteed aan de voorwaartsen van de thuisclub.

Die leek er, ruim op het half uur, toch te komen: een inzet, na een aanval over de rechterkant, werd nog gepareerd door Rens, maar de rebound werd van dichtbij ingekopt: maar wat velen al vermoedden kwam even later uit toen arbiter van der Zwan de uitleg van de Everstein assistent overnam: buitenspel en geen goal dus.

Intussen had Rick geel ontvangen en leken we met 0-0 te gaan rusten. Maar in de blessuretijd speelde Mark zich op recht prima vrij en bediende Sander aan de andere zijde van de zestien meter. De aanvoerder kon de bal controleren en diagonaal in de verre hoek deponeren: 0-1 op een wel heel lekker moment.

In de tweede helft gingen de gastheren furieus op zoek naar de gelijkmaker. Met een tomeloze inzet en veel fysiek probeerde men Everstein terug te drukken. In de vierde minuut leek dat zijn vruchten al af te werpen, maar de inzet verdween alsnog voorlangs het Everstein doel. Na elf minuten mocht Simon een vrije trap nemen van zo’n twintig meter van het Capelle doel. De inzet verdween over de kruising. Het tweede kwartier van de tweede helft stond in het teken van Rens. De doelman was dé grote sta in de weg voor de verwoed strijdende thuisclub. Een vrije trap, zestien meter van zijn doel, tikte hij uit de benedenhoek (waar de supporters van de thuisclub de gelijkmaker al bijna vierden) en ook de drie kopballen uit hoekschoppen werden met verve gepakt door de goalie.

Met nog een kwartier te gaan moest Robbie met een blessure uitvallen. Hij werd vervangen door Davey, die de punt van de aanval zocht. Even later werd het, uit de zoveelste corner van SV Capelle, dan toch 1-1. Het duwtje, dat Rens kreeg bij de eerste paal, ontging arbiter van der Zwan, waardoor de bal bij de tweede paal kon worden binnen gekopt: 1-1, op dat moment niet veel op af te dingen. De protesten van Everstein hielpen niet, een kaart voor Marijn leverde het wel op. Maar de bezoekers herstelden zich snel: Victor schoot een vrije trap van zo’n twintig meter in de muur en de rebound van Sander werd uit de doelmond gekopt door een verdediger van SV Capelle.

Marijn werd nu vervangen door Ruben en Gerwin kwam voor Mark. Bij de eerstvolgende corner van de thuisclub hield de Everstein aanhang de adem in, maar ook nu pakte Rens de kopbal van de Capelle aanvoerder (die langzaam moedeloos werd van de Everstein doelman). En zo leek SV Capelle tegen SC Everstein wederom te eindigen in 1-1, maar wat hadden de mannen het mooiste tot in de blessuretijd bewaard: Victor veroverde de bal op het middenveld en pakte enkele meters, alvorens de combinatie aan te gaan met Sander. Hij kreeg precies de ruimte om de bal, vanaf de rand van de zestien meter, loepzuiver en hard in de verre hoek te deponeren. De doelman stond aan de grond genageld en de treffer werd, zoals gezegd, in en buiten de lijnen uitbundig gevierd. Niet veel later maakte de prima arbiter van der Zwan (die veel liet doorgaan, maar tijdig ingreep) een eind aan SV Capelle tegen SC Everstein en konden de drie punten mee in de tas naar Everdingen.

Lekker mannen! We hebben van jullie genoten en met ons vele trouwe fans, die elke week paraat zijn. Ook voor jullie deze mooie driepunter! Even afblazen, daarna weer lekker trainen, alvorens donderdag vriendschappelijk wordt aangetreden tegen SV Meerkerk. Zaterdag a.s. vrij in verband met Carnaval en de week daarop de focus op Vuren thuis. Voorlopig is de prachtige tweede plaats in de stand jullie deel, op naar meer en een prachtig slot van een bewogen seizoen. Rest natuurlijk ook trainer Wim het Lam te feliciteren met deze prachtige overwinning. Wat een mazzel om zo te mogen beginnen. Als allerlaatste wil ik, voor één keer, een man of the match benoemen: Rens, wat hebben we van je genoten! Tot Vuren thuis!