GDC

0 - 4

3e klasse D

15 december 2018 14:15

Everstein herstelde zich knap na het echec van afgelopen week, toen in een teleurstellende vertoning werd verloren van Haaften. In de uitwedstrijd bij GDC in een ijskoud Eethen kwam de ploeg van trainer Carel van der Velden geen enkel moment in de problemen en nadat de treffers gelijkmatig over de eerste en tweede helft werden verdeeld, konden, middels een klinkende 0-4 zege, de drie punten worden bijgeschreven. De omzettingen, die hadden plaatsgevonden, misten hun uitwerking niet en omdat er meer rust ontstond in alle linies, werd ook het veldspel eenvoudiger en kon de roodwitte formatie de wil opleggen aan een niet al te sterk opererende tegenstander. Een lekker gevoel, voor spelers, staf en supporters om lekker de winterstop in te gaan: drie punten rijker en een plaats in de top drie van de ranglijst: laat de feestdagen maar komen!

Opstelling SC Everstein:

Emiel Schippers, Klaas Hazendonk, Brayton Biekman, Luuk van der Harst, Erik Bergshoeff, Victor Snoek, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Marijn van Helmondt, Robbie de Roos en Gerwin het Lam

Wisselspelers: Rick Fierens, Wessel Bergshoeff en Ilias Lakhal

Geschorst: geen

Geblesseerd: Wessel Scherpenzeel

Scheidsrechter: de heer Beumer uit Dongen

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

De technische staf had ervoor gekozen om het centrale duo Brayton en Luuk weer in ere te herstellen, waardoor Klaas naar de rechtsback positie werd gedirigeerd. Gerwin kreeg de voorkeur boven Wessel en hij begon aan de rechterflank in de aanval. Het elftal oogde vanaf het begin meer in balans en greep de tegenstander dan ook direct bij de ‘strot’ (om in jargon te spreken). Met redelijk ogend combinatievoetbal, waarbij de weg terug ook volop werd benut, kwam de thuisploeg er niet aan te pas. Maar, zoals wel vaker, ontstond toch de eerste mogelijkheid voor GDC: balverlies leidde tot een aanval over de rechterkant, maar de voorzet werd naast gekopt.

Nu vond Everstein het tijd om het verschil te maken en dat lukte ook! Een prachtige afdraaiende voorzet vanaf links, gegeven door Sander, werd, via de doelman, ingekopt door Brayton, waardoor de 0-1 op het bord kwam te staan. Everstein bleef sterker en tot halfweg de eerste helft bleef het beperkt tot wat kleine mogelijkheden. Toen stuurde Simon Sander in de diepte. Die lepelde de bal eerst over zijn tegenstander, alvorens ijzig kalm de verre hoek te zoeken. De doelman stond als vertwijfeld: 0-2

De periode daarna liet Everstein de touwtjes even wat vieren. Maar de thuisploeg, die veelal de lange bal hanteerde, kon voor alsnog niet verontrusten. Eigenlijk maakten de centrale verdedigers beiden een wat onnodige overtreding, waardoor GDC enigszins in de strijd kon komen. Uit een van deze vrije trappen werd maar net voorlangs gekopt. Nadat Robbie nog een keer net voorlangs het andere doel had geschoten kabbelde de strijd richting de rust.

Na de thee (en koffie in de kantine) ging de heerschappij van de gasten gewoon verder. GDC probeerde het wel, werkte hard, maar kon, behoudens de handige linksbuiten, geen potten breken. Robbie snelde direct al over de linkerkant naar binnen, maar zijn inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal. Na een kleine tien minuten nog een teken van leven van GDC: de bal werd van dichtbij alsnog naast geschoten. Even later produceerde Simon uit een vrije trap van een dikke zestien meter een ‘terugspeelballetje’ op de doelman. Na een kwartier kreeg Everstein geen strafschop van arbiter Beumer, maar een vrije trap, wederom op zo’n zestien meter van het doel. De inzet van Sander was hard, maar spatte op de lat uiteen. Robbie was er als de kippen bij om de rebound strak in het doel te werken: 0-3.

Even later kon GDC een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal net niet binnen lopen, terwijl Gerwin net een mannetje teveel tegen kwam, na een fraaie solo actie. Weer even later had het nog spannend kunnen worden, maar Emiel voorkwam, nu met het ‘voetje’, een tegentreffer van de gastheren. Daarna was het weer Everstein, dat de strijd dicteerde. Marijn produceerde al twee rebounds, recht in de handen van de doelman, alvorens een volgende vrije trap tegen de lat te jagen. Met nog een kwartier volgde een dubbele wissel: Wessel en Ilials (terug van een blessure) kwamen voor Gerwin en Robbie. Even later gevolgd door Rick, die Klaas kwam aflossen.

Met nog acht minuten op de klok kreeg Everstein een hoekschop vanaf links. Simon gaf voor, Brayton zorgde voor de afleidende actie en Luuk kon bij de tweede paal binnen schieten: 0-4 en de slagroom op de taart. Rick kopte daarna nog een keer in de handen van de doelman en de derde vrije trap van zo’n zestien meter werd door Simon op de vuisten van de doelman gewerkt. Daarna vond de (op zich niet slecht leidende, maar pietluttige) scheidsrechter Beumer een eind aan GDC tegen Everstein.

Nogmaals: lekkere drie punten in de laatste match voor de winterpauze. We blijven erbij en na de pauze is er nog van alles mogelijk. Voor nu wens ik spelers, begeleiders en supporters fijne Kerstdagen en een gezond, voorspoedig en sportief 2019. We zien elkaar ongetwijfeld terug in het nieuwe jaar, tot dan!