Asperen 1

3e klasse D

13 oktober 2018 14:30

H.den Hertog

Everstein tegen Asperen was een wedstrijd tussen de koploper en de ploeg die één punt had verzameld en afgelopen week thuis blamerend had verloren met dubbele cijfers. Ofwel, een wedstrijd die eigenlijk vooraf al een winnaar zou kennen. Het verschil was op het zonovergoten Sportpark Ries van Arnhem vanmiddag ook duidelijk, maar…… Dan komen opeens andere krachten boven drijven, die het voetbal zo onvoorspelbaar kunnen maken: waar Everstein de klus eenvoudig wilde klaren, daar gooiden de gasten een forse dosis inzet en beleving in de strijd, mede ook om de vieze smaak van vorige week weg te spoelen. Resultaat: een benauwde zege voor de koploper in een wedstrijd die we maar snel moeten vergeten. Hoewel: vergeten? Niet helemaal, want laten we de verbeterpunten (en die zijn er echt nog wel) distilleren, op weg naar een volgende wedstrijd bij Vuren, volgende week.

Opstelling SC Everstein:

Emiel Schippers, Wessel Bergshoeff, Brayton Diekman, Erik Bergshoeff, Luuk van der Harst, Marijn van Helmondt, Ilias Lakhal, Yassine Boulghlagh, Robbie de Roos, Victor Snoek en Simon van Zante

Wisselspelers: Gerwin het Lam, Mark Vlot, Klaas Hazendonk en Sander Bergshoeff

Geschorst: geen

Geblesseerd: geen

Scheidsrechter: de heer Henri den Hertog uit Schoonrewoerd

Assistent namens SC Everstein: Harold Temminck

De eerste acties van Everstein tegen Asperen waren duidelijk voor de thuisclub. In de eerste twee minuten al twee mogelijkheden: eerst stuurde Yassine Ilias prachtig in de diepte, waarna de teruggelegde bal door Simon, via een verdediger net naast werd gewerkt en Brayton vanuit de daaropvolgende hoekschop in het zijnet ‘punterde’. Maar het was misschien wel bijten, maar zeker geen doorbijten. Asperen startte uiteraard behoudend, maar ging het volgende kwartier zeker meedoen in de wedstrijd.

Na een dik kwartier werd de defensie van de thuisclub geklopt, maar Emiel kon nog redding brengen met de voet. Twee minuten later ging de ongelukkig startende Brayton in de fout en kregen de bezoekers een strafschop, die uiteraard werd benut: 0-1. Je zou kunnen denken dat Everstein nu bij de les zou zijn, maar het was wederom Asperen met de eerste mogelijkheid: een voorzet vanaf rechts werd doorgekopt naar een geheel vrijstaande spits. De inzet verdween alsnog hoog over en naast het doel van Emiel.

Met nog een kwartier te gaan een tijdelijke opleving van de rood witte formatie, waarbij het verschil ook direct werd gemaakt. Robbie snelde in de zestien meter langs zijn tegenstander. Een licht duwtje, de strafschop en de 1-1 door Simon volgden. Even later bleef een hoekschop van Simon smoren voor het doel van Asperen. Robbie was er als de kippen bij en schoot hard de 2-1 binnen. Maar ook de gasten telden weer mee: een lobje werd door Luuk van de doellijn gehaald, waarna een mooie combinatie tussen Yassine, Robbie en Simon voorlangs werd geschoten. Luuk moest nu de strijd staken met een blessure, hij werd vervangen door de weer teruggekeerde Klaas. In de laatste minuten werkte Marijn nog een inzet van de gasten uit de doelmond, alvorens een hoogtepunt volgde: Yassine stuurde Ilias weergaloos in de diepte, aan de linkerkant van het strafschopgebied. Ilias werkte de bal diagonaal langs de doelman en de 3-1 stond op het bord.

De rust kwam, na deze matige vertoning en na de hervatting geen wijzigingen bij Everstein. En de strijd sudderde een kwartiertje door, alvorens het tweede hoogtepunt volgde, wederom tussen Yassine en Ilias. Nu verzorgde laatstgenoemde een schitterende assist door de bal over de verdediging te stiften, waarna Yassine kon aannemen en de bal beheerst langs de doelman kon schuiven: 4-1 en gelopen koers, zo zou je zeggen. De daaropvolgende minuten kwamen Sander en Gerwin voor respectievelijk Victor en Wessel . En halfweg het tweede bedrijf een eerste signaal van Asperen. Vanuit een corner belandde de bal op het houtwerk.

Het laatste gedeelte was amusant, maar zeker niet goed te noemen. Simon testte tot twee keer toe de binnenkanten van beide palen en plotseling lag twee minuten voor tijd de 4-2 achter Emiel. De bal werd in de lange hoek keurig ingeschoten. Even later leek Simon het verschil weer op drie te brengen, maar op ongelooflijke wijze viel deze treffer niet: eerst stuitte Simon op de doelman, de rebound belandde, zoals al gezegd, op de binnenkant van de paal, recht in de handen van de doelman. In blessuretijd frommelden de gasten alsnog een aansluitingstreffer achter Emiel, waardoor Everstein tegen Asperen eindigde in 4-3.

Enerzijds een wat tegenvallend resultaat in een ellendige en matige vertoning, anderzijds kun je ook hierdoor drie punten bijschrijven. Bijkomend voordeel na zo’n vervelende wedstrijd waren de uitslagen op de andere velden. En die waren, om positief te eindigen, vrijwel allemaal in ons voordeel. Twaalf uit vier en trotse koploper in 3D,  maar na Everstein tegen Asperen zullen spelers en staf  het er over eens zijn: dit moet en zal anders (lees beter!), anders zal er volgende week door Vuren stevig worden gezaagd aan de stoelpoten van de lijstaanvoerder. Wederom een week om daaraan de werken en de doelstellingen duidelijk te maken, succes mannen!