Wedstrijdfoto's

Everstein D1 - Stedoc D2M

De aftrap 5 september 09.15 uur tegen de meiden van de D2M Stedoco uit Hoornaar is een feit.

De 1e wedstrijd in de competitie voor de KNVB beker D1 in onze pool.

Van te voren werd al aangegeven dat het een spannende pot kon gaan worden, tenslotte zijn de jongens ze vorig jaar ook al op het veld tegen gekomen en waren beide wedstrijden wat uitslag betreft in evenwicht, die meiden zijn dus niet te onderschatten.

Uiteindelijk lag de laatste oefenwedstrijd nog vers in het geheugen en met die gedachte zou het wel eens echt een zware wedstrijd kunnen worden. Het werd al gauw duidelijk dat Jeroen & Gerrit niet stil hebben gezeten en met de oefenwedstrijden als leidraad een juiste koers konden  bepalen. Helaas met een geblesseerde Roger en afwezige Benjamin, waren ze aangewezen op slechts 1 wissel. Luuk begon op de bank en de overige elf stonden oog in oog met een gelijk aantal strijdlustige meiden.

Bij aanvang van de 1e helft was het veld redelijk in evenwicht. Het was duidelijk dat de jongens in de loop van het spel elkaar steeds beter konden vinden. Leuke combinaties vanuit het middenveld naar voren resulteerde al gauw in een 1-0. Een prima verdediging gaf de meiden niet veel kans op een schot richting het doel van Mitchell, dus was de angst voor een tegengoal niet groot. Nog voor de rust viel de tweede treffer en met de beide doelpunten van Tim van Willigenburg & Victor Snoek en kijkend naar het spelverloop, proefde de 2e helft naar meer.

De 2e helft begon met Joeri Liefhebber op de bank, welke tijdens de 1e helft al was gewisseld, niet geheel fit en dus enigszins werd gespaard. Gelukkig werd het spel er niet minder door en zette de D1 het spel van de 1e helft door. Helaas was een minder oplettend moment voor het doel van Mitchell er de oorzaak van dat de meiden een tegendoelpunt maakte, nadat zowel Victor als Tim ieder al een tweede hadden gescoord, 4-1 op dat moment dus.

De jongens van de D1 lieten toch nog even zien dat het hun wedstrijd was en  met een derde van Victor Snoek was de eindstand bepaald, een overtuigende 5-1 en dus een prima start in deze competitie van de KNVB beker. Jongens bedankt, helemaal top !

Na afloop even handje schudden met de tegenstander, maar jongens toch………………….die meiden geef je toch gewoon even een kusje, dat hadden ze verdiend dacht ik zo !

Okee,……………. en nu weer wakker worden van die mooie droom want de volgende op de agenda, dus de 2e wedstrijd voor de KNVB beker, was slechts 2 dagen verder dus afgelopen maandag de 7e september in Herwijnen tegen de D1 van Herovina.

Met de wedstrijd van zaterdag nog in de benen, gingen we met de complete D1 naar Herwijnen. Ook ouders waren sterk vertegenwoordigd en naar mate de wedstrijd vorderde, zat de hoofdtribune vol met alleen maar Everdingers !

Zoals gezegd weer een compleet team, Roger en Benjamin waren er weer bij en dus 3 wisselspelers. Het liep vlot en Everstein wist het doel van Herovina dan ook goed te vinden.  Al gauw bleek Herovina niet echt een sterke tegenstander, mede door het ontbreken van hun vaste keeper vlogen de doelpunten hun om de oren. Ben zelf de tel kwijt geraakt maar om een wedstrijd van 2 x 30 minuten kort samen te vatten, eindstand 1-11. Doelpuntenmakers waren:

- Joppe 4x, - Tim van Willigenburg 3x, -Joeri 1x, - Maxime 1x, - Edo 1x en Victor 1x.

Helaas toch een tegendoelpunt als druppel op de gloeiende plaat voor Herovina. Wel even knap te melden dat Mitchell een penalty heeft gestopt, SUPER !

Het gaat de D1 in de KNVB beker dus voor de wind. Komende zaterdag de 1e op de agenda voor de najaars-competitie, uit tegen HSSC’61 D1 en daar hebben we nog wat goed te maken dacht ik zo.