1 - 1

SV Capelle

3e klasse D

3 november 2018 14:30

Voor de talrijke neutrale toeschouwers was er vanmiddag op Sportpark Ries van Arnhem (heel) veel te beleven. Zij konden genieten van een uitermate aantrekkelijk duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, Everstein en Capelle. Echt zo’n wedstrijd, die boeide van het begin tot het eind en waarin van alles gebeurde. Twee strijdende en hard werkende ploegen, die bij tijd en wijle ook leuk voetbal lieten zien, maar die bovenal beiden wilden winnen. En dan is voetbal natuurlijk op zijn aantrekkelijkst. Voor de gekleurde fans was het na afloop even flink nadenken: fans van de bezoekers dachten toch het meest aanspraak te maken op de drie punten, maar dan moeten ze de eerste twintig minuten van de match zijn vergeten, terwijl de aanhangers van de thuisclub juist dit eerste kwart van de strijd aangrepen om te denken dat de driepunter in Everdingen had moeten blijven. Een winnaar kwam er dus niet en als de meeste adrenaline is verdwenen, zullen de meesten hier mee kunnen leven.

Opstelling SC Everstein:

Emiel Schippers, Wessel Bergshoeff, Brayton Biekman, Klaas Hazendonk, Erik Bergshoeff, Marijn van Helmondt, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Wessel Scherpenzeel, Victor Snoek en Robbie de Roos

Wisselspelers: Luuk van der Harst, Ilias Lakhal, Rick Fierens, Rens Huntjens en Gerwin het Lam

Geblesseerd: geen

Geschorst: Yassine Boulghlough

Scheidsrechter: de heer B. Cakir uit Den Bosch

Assistent namens SC Everstein: Dimitri de Gans

Vanaf de aftrap maakte Everstein de bedoelingen direct duidelijk. Met hoge druk en veel beweging werd de defensie van Capelle onder druk gezet. Binnen twee minuten werd de bal al twee keer van de doellijn gehaald door de bezoekers: eerst mocht Robbie door bij vermeend buitenspel, waarna de bal voor de doellijn werd gekeerd, twee tellen later werd een kopbal ook van dezelfde doellijn gehaald. Weer een minuut later ging Victor op avontuur, maar op het moment van afwerken twijfelde hij teveel en werd het dus niets. Nog een minuutje later vonden Wessel S en Simon uiteindelijk Robbie, maar nu verdween diens inzet over het doel. Vol ongeloof werd langs de lijn geconstateerd dan het nog steeds dubbel blank stond en dat mag Everstein zich heet meest aanrekenen.

Net op de tiende minuut een eerste gevaar van de gasten: een vrije trap werd door Emiel vakkundig uit de korte hoek gewerkt. Een minuut later weer twee grote mogelijkheden (lees: 100% kansen) voor de gastheren, maar zowel Wessel S als Robbie strandden uiteindelijk op twee formidabele reddingen van de doelman. Op het kwartier geklungel op het middenveld bij Everstein, maar Emiel kon nog net een hand achter de bal krijgen, waardoor het afliep met een corner. Even later werd een treffer van de gasten geannuleerd wegens buitenspel. Wat Everstein dus niet deed, dat deden de gasten halfweg de eerste helft wel, al moest er de hulp van Emiel aan te pas komen. Een schot van dertig meter leek een gemakkelijke vangbal te worden, maar het leder gleed door de vingers van de onfortuinlijke doelman: 0-1, op dat moment geheel tegen alle verhoudingen in.

Maar vanaf dat moment kantelde de wedstrijd gedeeltelijk naar de gasten. Men bleef gemakkelijker in balbezit en fysieke duels werden vaak gewonnen. Zo ging een rebound uit een hoekschop maar net langs de verkeerde kant van de paal. Maar uiteraard bleef Everstein ook goed meedoen: Sander had pech dat zijn geplaatste schot op de lat uiteen spatte. Maar even later weer aan de andere kant een echte kans: Emiel herstelde zijn fout direct door met de voet te stoppen. En dus was het laatste woord van de eerste helft toch voor Everstein: na een volledig uitgespeelde mooie aanval, waarbij Wessel S (op inzet), Simon en Robbie betrokken waren, deden de bal bij Sander belanden en op diens schot was iedereen kansloos: 1-1 op een lekker moment.

Na de pauze ontspon zich, zoals al gezegd, een boeiend gevecht, waarbij beide ploegen hun kansen kregen. Na acht minuten een fraaie actie van Victor aan de linkerkant, maar zijn lage voorzet werd door Wessel S naast de paal gegleden. Maar het aandeel van Capelle werd ook steeds groter en de defensie van Everstein moest nogal wat overtredingen maken om erger te voorkomen. Uit zo’n overtreding werd de bal op de lat geschoten, weer een waarschuwing dus voor de gastheren. Klaas pakte nu geel en daarna toonde Emiel tot twee keer toe zijn klasse door een tweede tegentreffer te voorkomen.

Het spel golfde over en weer en omdat Capelle veel persoonlijk (kop)duels ging winnen en fysiek beter op de been bleef, moest Everstein continue op de hoede zijn. Zeker bij de omschakeling ontstond nogal wat dreiging van de gasten. Met nog een kwartier te gaan kreeg Brayton een kopkans, maar de bal ging over. Even later ging Erik op links in de fout en leek de beslissing te vallen. Het herstel van diezelfde Erik was prima en het liep allemaal af met een corner. Nu werd de moegestreden Sander vervangen door Gerwin. Tien minuten voor tijd even open huis bij de thuisclub, maar de Capelle aanvaller wist ook geen raad met deze grote kans en schoot de bal hopeloos naast.

Even later snelde Klaas langs de rechterflank en hij legde de bal perfect neer bij Simon. Die verzond de bal richting kruising van het Capelle doel, maar de inzet verdween op de rug van Gerwin en dus werd ook deze kans teniet gedaan. Rick was inmiddels Klaas komen vervangen en even later kwam ook de van een blessure teruggekeerde Luuk voor Wessel S. Het maakte tenslotte allemaal niets meer uit, al maakte Emiel zijn foutje nogmaals dik goed door in blessuretijd een inzet vanaf links fraai te pareren. Na een paar minuten blessuretijd maakte arbiter Cakir een eind aan deze boeiende pot.

En juist, die naam was in het complete verslag nog niet gevallen. Soms verdient ook de scheids wel eens een compliment, wel vandaag was dit zeker op zijn plaats. Een prima scheidsrechter in een prima wedstrijd, zo hoort het. Omdat Sleeuwijk wel ruim won lijkt een periodetitel wel heel ver weg, maar de competitie is nog lang. Nu een weekje rust en dan op naar de nieuwe fusieclub RFC, die vandaag knap wist te winnen bij BLC. Dus is Everstein gewaarschuwd.

Trainer Carel van der Velden kon uiteindelijk leven met het gelijkspel, maar maakte ook duidelijk dat Everstein er alles aan heeft gedaan om te winnen: “de laatste fase hebben we Brayton ook nog doorgeschoven naar linksvoor, in een poging om de winst alsnog te halen. Maar we hebben het, niet voor de eerste keer, in het begin laten liggen”, zo beaamde ook de coach. “Als we na een kwartier met 2 of 3 goals verschil voorstaan, dan was er niets aan de hand geweest”. Nogmaals, nu een weekje rust en dan naar RFC, nieuwe ronde en dus ook weer nieuwe kansen. Tot dan!