0 - 1

Sc Everstein 2

2e klasse D

22 september 2018 12:30

Ik begin het verslag met een compliment voor onze scheidsrechter, dhr. Goedhart. Een paar weken 17 jaar en dit jaar voor het eerst scheidsrechter bij de senioren. Hij begeleidde de wedstrijd uitstekend, alsof hij al jaren ervaring heeft. Zijn moeder, die elke week chauffeur voor hem is, kan trots op hem zijn!

Maar trots kunnen wij ook zijn op onze eigen ploeg. Het was zeker geen gemakkelijke middag, maar door geconcentreerd te voetballen en hard te werken werden wel de 3 punten mee naar huis genomen!

Op een slecht (kunstgras)veld werd er om even over half 3 afgetrapt voor de 1e competitiewedstrijd van het seizoen in Den Bosch tegen BLC. De 1e 10 minuten was het aftasten. Everstein meer balbezig en iets sterker. BLC 2 beste kansen en zelfs een doelpunt, die vanwege buitenspel werd afgekeurd.

In de 15e minuut de 1e kans voor Everstein. Uit een goede vrije trap van Walter Snoek kunnen meerdere Eversteiners hun hoofd er net niet tegenaan krijgen, waardoor de bal naast het doel verdwijnt. In de tegenaanval redt Emiel Schippers, die vandaag het doel verdedigde, waardoor vaste keeper Tim van Zal  op de bank moest plaatsnemen, uitstekend door de bal uit de bovenhoek te halen.

Maar zoals gezegd bleef Everstein het betere van het spel houden en de kansen worden dan ook groter. In de 18e minuut gaat Maxim Brouwer goed door, maar de verdediger van BLC weet de bal nog net tot corner te verwerken. 2 minuten later gaat Tim van Willigenburg na een goede pas van Davey Diks alleen op de keeper af. Ook die bal wordt echter tot corner verwerkt. Weer 3 minuten later is het Davey die gelooft in een hoge bal en er achteraan gaat. Zijn kopbal verdwijnt net naast.

In de 23e minuut is het echter wel raak. Emiel verdedigt uit op Maxim Brouwer. De links back van Everstein geeft een uitstekende dieptepass die door de verdediger van BLC verkeerd wordt beoordeeld.  Hierdoor kan Davey alleen op de keeper afgaan. Hij maakt geen fout en schiet de bal beheerst langs de keeper in de rechterhoek. 0-1!

Na dit doelpunt een rommelige fase. BLC is van slag en Everstein is ook slordig. Het duurt dan ook tot de 38e minuut tot er weer een kansje ontstaat. Een slap schotje van de aanvaller van BLC verdwijnt naast het doel. Rust, 0-1, lekker!

In het begin van de 2e helft probeert BLC wat te forceren. Een aantal tactische (?) wijzigingen worden doorgevoerd om meer grip te krijgen op onze snelle aanvallers. Ook gaat BLC wat harder voetballen en met een aantal kleine geniepige overtredingen proberen zij de wedstrijd te kantelen. Dat Everstein, door constante druk en hard werken, de betere ploeg bleef is een compliment waard.

In de 5e minuut na rust de 1e kans. De verdediger van BLC maakt een harde overtreding en  ontvangt hiervoor geel. Uit de vrije krijgt Maxim uiteindelijk de kans om in te schieten. Zijn schot wordt helaas gesmoord.

In de 10e minuut onderbreekt Tim van Willigenburg een veelbelovende aanval en krijgt hiervoor geel. Een minuut later gaat Davey alleen op de keeper af, maar wordt van achter neergehaald. De verdediger van BLC komt met slechts geel goed weg.

In de 16e minuut krijgt BLC de 1e grote kans. Na een aanval over links probeert de aanvaller met een lopbal Emiel te verschalken. Deze tikt de bal knap over de lat.

Vervolgens gebeurt er een tijd nagenoeg niks. Everstein blijft de bovenliggende partij zonder zelf echt gevaarlijk te worden. BLC komt ook nauwelijks aan aanvallen toe, mede omdat ze door de eerder genoemde tactische veranderingen weinig stootkracht meer hebben. Everstein wisselt gedurende deze periode 3x. Scott Ariaans vervangt Mark Fierens, Ruben Ariaans vervangt Djimmy Kreuning en Frank Kers komt voor Tim van Willigenburg. Scott en Maxim ontvangen in deze periode nog een gele kaart.

10 minuten voor tijd gaat BLC iets meer aandringen, mede doordat het conditioneel wat lastiger bij Everstein wordt. Het gaat elke week beter, maar voor een aantal spelers is 90 minuten nog net iets te lang. Verder dan een vrije trap die ruim over de kruising gaat komt BLC echter niet.
Het slotakkoord is weer voor Everstein. Een redding door de keeper nadat Davey alleen op hem afgaat en een kopbal van Scott na een goede voorzet van aanvoerder Arjan Cornellisse waren de laatste wapenfeiten. De 3 punten gaan mee naar Everstein. Lekker begin van de competitie!

Volgende week het vervolg. Om 14:30 uur thuis tegen GDC 2, die vandaag met maar liefst 1-8 verloren van het zeer sterke Blauw Geel  ‘38.