1 - 3

Sc Everstein MO13-1

2e klasse 5

13 oktober 2018 8:30

Ruim 2 weken geleden sijpelde langzaam het bericht door. De uitwedstrijd tegen Woudrichem MO13 begon niet om 10.15 uur maar om 8.30 uur. Inderdaad om 8.30 uur. Na enkele vroege uitwedstrijden sloeg dit bericht in als een bom. Want 8.30 uur spelen betekent om 7.10 uur vertrekken. Niet echt een leuke tijd voor een zaterdagmorgen in oktober. Maar afgelopen zaterdag was alles anders. Het beloofde de warmste en zonnigste oktoberdag ooit te worden. Tijdens het verzamelen en op het moment van het vertrek was het nog donker maar tijdens de reis naar Woudrichem kwam de zon op. Deze zonsopkomst was schitterend om te zien. Dus door het vervroegen van de wedstrijd kregen wij dat alvast cadeau.
In Woudrichem had men niet gerekend op de vroege komst van onze supportersschare want de kantine was nog hermetisch afgesloten. Gelukkig konden de speelsters al wel terecht in de kleedkamer. Na de eerste zonnestralen ging de kantine open en was de koffie klaar. In de tussentijd waren de speelsters van de MO13 begonnen aan hun warming-up. De scheidsrechter kwam het veld op en riep de speelsters bij zich. Waarschijnlijk was het voor de scheidsrechter (die verder een goede wedstrijd floot) ook vroeg. De vlaggen voor de grensrechters en de wedstrijdbal waren zoek. Gelukkig werden deze spullen snel gevonden en floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Everstein MO13 trapte af en het was duidelijk wat de speelsters wilde. Er werd direct voor de aanval gekozen en binnen de minuut was er de eerste kans. De keepster kon een doelpunt nog net voorkomen maar de afgeslagen bal werd van afstand vakkundig door Julia in het doel geschoten. De 0-1 was een feit. Na de 0-1 ging Everstein MO13 op zoek naar het tweede doelpunt. De speelsters van Woudrichem MO13 wisten het niet meer en beperkte zich tot het verdedigen en het maken van enkele overtredingen. Na 4 minuten probeerde Woudrichem een eerste aanval op te zetten. Deze werd door ons middenveld onschadelijk gemaakt en via een vlotte actie werden de aanvalsters de diepte ingestuurd. Het was Maud (die vanuit buitenspelpositie) de bal op pikte en zorgde voor het tweede doelpunt.
Vanaf de 0-2 begon de wedstrijd opnieuw en ontspon zich een leuke eerste helft. Beide teams kregen de kansen op een doelpunt. Helaas moest de scheidsrechter, na een gil van een speelster, het spel in de eerste helft stil leggen. Een verdwaalde kikker voelde zich thuis op het kunstgras. Nadat de kikker door de heldhaftige scheidsrechter van het veld was gehaald kon hij het spel weer hervatten. Woudrichem ging door met aanvallen maar de verdedigsters van de MO13 maakte de aanvallen van Woudrichem onschadelijk door dicht bij hun tegenstander te blijven. In de eerste helft vielen er geen doelpunten meer. Met een 0-2 voorsprong zochten de speelsters de kleedkamer op.
Na de rust tapte Woudrichem uit een ander vaatje, Zij wilde er een fysiekere wedstrijd van maken en zette er aanvallend een tandje bij. Everstein MO13 gaf geen krimp voetbalde zich professioneel onder de toenemende druk uit. De tegenstoten van de MO13 waren gevaarlijk maar door het uitblijven van het derde doelpunt bleef het spannend. Halverwege de eerste helft was het Maud die na een corner de ruimte vond en met haar tweede doelpunt voor de 3-0 zorgde.
Enkele minuten na de 0-3 ontsnapte de aanvallers van Woudrichem even aan de aandacht van de verdediging en scoorde zij de 1-3. Everstein MO13 raakte niet in paniek en speelde de wedstrijd geconcentreerd uit. Woudrichem kreeg nauwelijks nog kansen en het lukte Everstein MO13 net niet om de voorsprong te vergroten. Na 60 minuten vond de scheidsrechter het voldoende floot hij voor het einde van de wedstrijd. Tevreden met de overwinning vertrokken de speelsters naar de kleedkamer. Deze overwinning was er weer een van het collectief. Door het teambelang boven het individuele belang te stellen kon Woudrichem niet haar eigen spel spelen en legde Everstein MO13 haar wil aan de tegenstander op.
Achteraf zijn wij Woudrichem erg dankbaar voor het vervroegen van de wedstrijd. Wij hebben de mooie zonsopgang gezien, genoten van de eerste verse koffie, genoten van de eerste zonnestralen, genoten van de onrust rondom het begin van de wedstrijd. Gelukkig hadden wij hierdoor ook meer tijd om naar de Kermis te gaan, boodschappen te doen, andere wedstrijden te bekijken, de spooktocht voor te bereiden, klaar te zitten voor Nederland-Duitsland of om gewoon niks te doen. Dus nogmaals Woudrichem bedankt.

Bij het invoeren van dit verslag blijkt dat wij allemaal naar een andere wedstrijd hebben gekeken. Volgens Woudrichem was de uitslag 0-7. Tot op heden zijn wij nog op zoek naar de doelpuntenmakers. Maar nogmaals Woudrichem bedankt.

1-3 of 0-7 dat maakt niks uit. De volgende wedstrijd van Everstein MO13 is een thuiswedstrijd. Op zaterdag 27 oktober om 9.00 uur is SteDoCo MO13 de tegenstander. U kunt dan zelf de score bijhouden. De trainers hebben deze zaterdag uitgeroepen tot de MOVO (Moeder-Oma-Vader-Opa) zaterdag. Dus alle ouders, opa’s, oma’s maar ook alle andere familieleden zijn van harte uitgenodigd om deze wedstrijd te komen kijken. De speelsters van de MO13 verdienen het om voor veel publiek te spelen. Dus kom allemaal kijken. Een heerlijk zonnetje kunnen wij niet beloven maar gezelligheid en een met plezier spelend team wel. Dus trommel de familie op en kom gezellig langs. Tot 27 oktober.