...
60'

2e klasse 5

3 november 2018 8:30

Het is weer zaterdagmorgen en voor de speelsters van de MO13 staat de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk MO13 op het programma. Deze wedstrijd begint om 8.30 uur dus rond klok van 7.30 uur was het al gezellig druk op het sportpark. Het gesprek van de dag was de heerlijke winterse temperatuur. Gelukkig zorgde een van de ouders voor extra gezelligheid en warmte door het uitdelen van warme chocolademelk (zonder slagroom en rum).
Na deze onverwachte start van de voorbereiding vertrokken de speelsters naar Sleeuwijk. Terwijl de zon langzaam tevoorschijn kwam betraden de inmiddels omgeklede speelsters het nog wit uitgeslagen kunstgrasveld van Sleeuwijk. In deze winterse omstandigheden begonnen de speelsters aan de warming-up. Ze bereidde zich, gezien de stand op de ranglijst, voor op een lastige tegenstander. Nadat de tegenstander op het veld kwam, de scheidsrechter de vlaggen van de grensrechter had gevonden en het gebruikelijke handjes schudden had plaatsgevonden kon de wedstrijd beginnen. Zelfs de 5 supporters (inclusief de grensrechter) van de MO13 waren uit de kantine gekomen. Ik neem aan om de speelsters aan te moedigen maar ook gedeeltelijk gedwongen omdat het hekwerk (in menig stadion staan minder hekken) rondom het terras het zicht vanuit de kantine op het veld belemmerde. Na al deze voorbeschouwingen begon de wedstrijd. De aanvallende instelling van Everstein MO13 werd gelijk duidelijk. De speelsters gingen al combinerend op zoek naar een gaatje in de hechte verdediging van Sleeuwijk MO13. Hoe de speelsters van Everstein het ook probeerde er stond telkens een verdedigster van Sleeuwijk MO13 in de weg. Via snelle counters zocht Sleeuwijk de aanval maar verdedigend stond ook Everstein MO13 op de juiste plaats. Dit ging goed tot in de tiende minuut. Een verwarring in de verdediging van Everstein MO13 leidde tot een kans en de voorsprong voor Sleeuwijk MO13. Even leek het erop dat Everstein MO13 van slag was, maar al vrij snel werd de jacht op een doelpunt hervat. Everstein MO13 drong aan maar het verdedigende blok van Sleeuwijk MO13 stond erg goed. Vlak voor rust leidde een vlotte combinatie nog tot een kans maar Everstein MO13 kwam een teen lengte te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. Met een 1-0 achterstand gingen de speelsters van de MO13 rusten.
In de rust konden de speelsters, en zeker onze keepster Jenke die weinig ballen kreeg, opwarmen en is vast de tactiek voor de tweede helft besproken. De aftrap voor de tweede helft was het signaal voor de MO13 om te jagen op de gelijkmaker. Met veel balbezit en op alle mogelijke manier wilde de speelsters van de MO13 de muur van Sleeuwijk slopen. Een enkele keer leek het te lukken maar telkens lag er een speelster van Sleeuwijk MO13 in de weg. Als er geen speelster van Sleeuwijk MO13 in de weg lag dan floot de scheidsrechter (overigens wel terecht) voor buitenspel. De laatste 15 minuten speelde Everstein MO13 alles of niets en helaas werd het deze keer niets. In de laatste minuut besliste Sleeuwijk MO13, via een goed uitgevoerde counter, de wedstrijd. Snel na de 2-0 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Een verloren wedstrijd waarbij een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de helft van Sleeuwijk MO13. Helaas was deze tegenstander fysiek iets sterker en lukte het hen om het spel van Everstein MO13 te ontregelen. De speelsters van de MO13 verdienen een groot compliment dat ze alles voetballend wilde oplossen. Voor de supporters van de MO13 was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. De komende week zullen de speelsters weer trainen (tenminste als de lichtinstallatie van Everstein van betere kwaliteit is als die in de Kuip) en zich voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen DSC MO13. Deze wedstrijd begint om 10.00 uur. Hoewel het deze keer geen MOVO (moeder, oma, vader, opa) zaterdag is reken de speelsters op veel publiek.