VAR voorkomt grotere overwinning Everstein MO13

0 - 2

Sc Everstein MO13-1

2e klasse 5

22 september 2018 8:30

Het is ondertussen maandagmiddag als ik dit verslag schrijf. De rookwolken van het sportweekend zijn opgetrokken. De vaderlandse competitie leverde bijzondere uitslagen op waarmee niet iedereen even blij is. Bij sommige wedstrijden speelde de video-scheidsrechter een hoofdrol en dit was ook bij de MO13 het geval (al ontbrak het wel aan de benodigde camera’s).

Twee weken geleden speelde Everstein MO13 voor de beker een uitwedstrijd tegen Peursum MO13. Afgelopen zaterdag werd de MO13 weer om 8.30 uur in Giessenburg verwacht. Dit keer voor de competitiewedstrijd tegen Peursum MO13.  Zo gebeurde het dat rond 7.15 de speelsters, staf en publiek vertrokken richting Giessenburg. Daar aangekomen zochten de speelsters de kleedkamer op en werden de supporters en stad vriendelijk in de kantine ontvangen. Gelukkig stond de verse koffie al klaar. Deze was gezet door, naar wat later bleek, de scheidsrechter.

Na de warming-up en het handjes schudden floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het publiek van de MO13 nam bezit van de gehele tribune van Peursum en ging er eens goed voor zitten. Everstein MO13 liet vanaf het eerste fluitsignaal haar intenties zien. Via vlotte combinaties werd de verdediging van Peursum onderdruk gezet. Het doelpunt voor Everstein MO13 kon niet uitblijven en het was Myrthe die het eerste competitiedoelpunt scoorde. Dit doelpunt was het signaal voor Everstein om op jacht te gaan naar meer doelpunten. De kansen kwamen er wel maar op onverklaarbare wijze wilde de bal niet in het doel. Gelukkig zorgde de verdedigsters van de MO13 ervoor dat de aanvallen van Peursum MO13 onschadelijk werden gemaakt. En op de momenten dat Peursum een kans kreeg stond onze keepster Jenke op haar plaats. Aan het einde van de eerste helft dacht Nienke de 0-2 te scoren maar die werd door de scheidsrechter, na overleg met zijn eigen video-scheidsrechter, afgekeurd. Tot op dit moment is er niemand, ook de grensrechter van Peursum, die ons kan vertellen waarom dit doelpunt niet telde. Maar het afgelopen weekend had de VAR in de Nederlandse competitie ook moeite met het nemen van de juiste beslissingen. Mede hierdoor ging Everstein MO13 met een 0-1 voorsprong rusten.
De tweede helft was in veel opzichten een kopie van de eerste helft. Everstein ging op zoek naar het tweede doelpunt. Na een paar gemiste kansen was het Nienke die, haar eerste doelpunt voor Everstein, scoorde. De MO13 bleef lekker aanvallend voetballen zonder de verdedigende taken te vergeten. Peursum MO13 was ook zoek naar een doelpunt. Hierdoor was de tweede helft een leuke helft om naar te kijken. Het lukte beide teams niet meer om te scoren waardoor de eerste competitiewedstrijd, net als de bekerwedstrijd, eindigde in een 0-2 overwinning voor Everstein MO13. Al met al een mooi resultaat tegen een sportieve tegenstander.

Het was bijzonder om ook deze wedstrijd weer te zien op welke wijze de speelsters van de MO13 de trainingen in de praktijkbrengen. Je ziet de combinaties op het veld en de speelsters benutten de ruimte op het veld ook steeds beter. De stijgende lijn blijft zichtbaar maar bovenal heeft iedereen plezier in en buiten het veld.
Aankomende zaterdag om 9.00 uur speelt de MO13 thuis tegen Meerkerk MO13. Inderdaad geen onbekende tegenstander. In de beker waren zij een maatje te groot voor de Everstein MO13 maar wie weet waartoe zij, thuis en met steun van de gehele supportersschare, in staat zijn. Wij wachten het af.