SteDoCo MO13-1

2e klasse 5

27 oktober 2018 9:00

J.Philipsen

Na een week vol sensationele Champions League wedstrijden stond het weekend van 27 en 28 oktober voor de deur. Een weekend met zeer veel sportieve evenementen. Natuurlijk de klassiekers AJAX- Feyenoord, Barcelona –Real Madrid en Everstein – HSSC ‘61. Maar ook het WK-turnen, de grand prix van Mexico, het EK Darts en nog veel andere evenementen. Bijna al deze wedstrijden en evenementen begonnen na de wedstrijd Everstien MO13 -  SteDoCo MO13. Op zich is dat niet verwonderlijk want deze wedstrijd begon zaterdag om 9.00 uur. De trainers van Everstein MO13 hadden deze zaterdag uitgeroepen tot MOVO (moeders, oma’s, vaders, opa’s) dag. Aan het begin van de wedstrijd leek het er op dat de eerste echte herfstwedstrijd het genodigde publiek thuis hield. Gelukkig viel dat mee want na 10 minuten stond er een grote supportersschare langs de lijn. Dit maakte veel indruk op de speelsters van Everstein MO13 want het sprankelende spel van de afgelopen weken kwam niet gelijk opgang. De tegenstander wilde ook niet mee werken aan een gezellig ‘familiefeestje’ voor de MO13. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Everstein en SteDoCo beide aanvallende intenties hadden. Dit resulteerde in aanvallen over en weer. Het was wachten op een doelpunt maar voor wie, dat was de vraag. Helaas voor Everstein MO13 scoorde SteDoCo als eerste. Voor Everstein MO13 was het even slikken maar al snel gingen de speelsters op zoek naar de gelijkmaker. Door goed verdedigen van de fysiek grotere en sterkere tegenstander viel de gelijkmaker niet. Het was SteDoCo dat voor de rust de score verdubbelde. Met een 0-2 ruststand zochten de speelsters de kleedkamer op. Het toegestroomde publiek ging naar de kantine. Door al het publiek was de kantine goed gevuld en lukte het veel supporters niet om aan het begin van de tweede helft langs de lijn te staan. Zelfs onze grensrechter genoot van de koffie en gezelligheid. Hij moest sprinten om op tijd weer langs de lijn te staan. Aan het begin van de tweede helft koos SteDoCo direct voor de aanval en zij gingen op zoek naar hun derde doelpunt. Volgens mij wachtte de speelsters van de MO13, na de rust, op de aanwezigheid van de supporters.  Vanaf het moment dat iedereen de weg vanuit de kantine naar veld3 had gevonden veranderde het spelbeeld. Het tempo ging omhoog, de combinaties werden vloeiender, de acties lukte en Everstein MO13 kwam steeds dichterbij het doel van SteDoCo MO13. Het was Nienke die de verdiende aansluitingstreffer scoorde. Everstein MO13 voelde dat alles weer mogelijk was en zij gingen direct op zoek naar de gelijkmaker. Na een afstandsschot op de paal, een vrije trap waarbij de bal net verkeerd werd geraakt, een vloeiende voorzet die knap werd binnen getikt maar net aan de verkeerde kant van de paal landde en enkele gevaarlijk corners scoorde Nienke de gelijkmaker. Na deze gelijkmaker gingen de beide teams op zoek naar hun derde doelpunt. Ondanks enkele kleine kansjes werd er niet meer gescoord. Na het laatste fluistignaal verlieten de speelsters met opgeheven hoofd en een tevreden gevoel het veld.
Het was deze zaterdag leuk om te zien dat Everstein MO13 haar hoofd niet liet hangen en na de rust alles hebben gegeven om niet te verliezen. Gedreven gingen de speelsters op jacht naar doelpunten zonder de verdedigende taken uit het oog te verliezen. Het spelplezier en de samenghorigheid tijdens en na de wedstrijd straalde er vanaf. Net als de voorgande weken zag je de oefeningen uit de trainingen terug in de wedstrijd. Maar ook de ontwikkeling en de groei welke het team doormaakt vertoonde weer een stijgende lijn. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk MO13 op het programma. Wederom eenw edstrijd die al om 8.30 begint. Dus alle speelsters moeten vroeg naar bed zodat zij uitgeslapen  en fit aan de wedstrijd kunnen beginnen. De speelsters rekenen ook nu weer op de steun van de vele supporters.