SV Meerkerk MO13-1

2e klasse 5

29 september 2018 9:00

J.Philipsen

Het is zaterdagmorgen 29 september 2018. De zon verdringt de mist uit de uiterwaarde en na een rondreis via Giesenburg (Peursum), Meerkerk en Giesenburg speelt Everstein MO13 weer een thuiswedstrijd. De tegenstander is een oude bekende want twee weken geleden speelde de MO13 voor de beker tegen Meerkerk MO13. De uitslag van die wedstrijd galmde, net als alle andere overwinningen welke Meerkerk MO13 haalde, nog na. Wat zal deze wedstrijd ons brengen? Gelukkig werd de afgelopen week de eerste bekerronde voor de TOTO KNVB-beker gespeeld. Het leuke van die eerste ronde is dat de amateurclubs tegen de profclubs spelen. In de voorbeschouwingen geven de trainers van de amateurclubs regelmatig aan dat ze hun huid duur willen verkopen, laten wij de nederlaag zo klein mogelijk houden of wie weet kunnen wij wel stunten. Het toegestroomde publiek sprak ook in deze termen over de wedstrijd tegen Meerkerk MO13.
Zonder al te hoge verwachtingen stonden de speelsters van Everstein MO13 aan de aftrap. Direct na het eerste fluitsignaal gaven de speelsters van de MO13 een duidelijk signaal af. Vandaag winnen jullie niet gemakkelijk van ons. In tegenstelling tot de vorige wedstrijd gingen de speelsters het duel aan. Ze gaven Meerkerk MO13 nauwelijks de ruimte om te voetballen. Het bleef voor Everstein MO13 niet alleen bij verdedigen want de eerste kansen waren voor Everstein. Via soms flitsende aanvallen (volgens de getrainde patronen) kwamen de speelsters van de MO13 steeds dichterbij het doel van Meerkerk. Deed Meerkerk dan helemaal niks? Jawel zij probeerde het doel van Everstein onder vuur te nemen maar door goed verdedigen van de middenvelders en de verdedigers kreeg Meerkerk nauwelijks een kans. Geheel in lijn van de wedstrijd, maar tegen alle voorbeschouwingen in, scoorde Maud het eerste doelpunt. Hiermee kwam Everstein MO13 op een 1-0 voorsprong. Hing er een sensatie in de lucht? De achterstand was voor Meerkerk MO13 het signaal om met nog meer enthousiasme op zoek te gaan naar doelpunten. Everstein MO13 kwam onder druk te staan maar Meerkerk kreeg nauwelijks tot geen kansen. Enkele minuten voor rust lukte het Everstein niet om de bal na een corner weg te werken en scoorde Meerkerk de gelijkmaker. Na de gelijkmaker probeerde beide teams nog om te scoren maar dit gebeurde niet. De scheidsrechter floot voor de rust. Vol verbazing en verwondering zochten de speelsters, trainers en publiek van Meerkerk en Everstein de kleedkamer en de kantine op. Deze ruststand had niemand verwacht.
Het afgelopen weekend speelde de Nederlandse topclubs ook hun competitiewedstrijden en bij verschillende wedstrijd was de ruststand ook verrassend. Het is mij opgevallen dat al die topclubs direct na de rust bijschakelde en snel het verschil (een doelpunt) maakte. Helaas voor Everstein MO13 was dit ook bij Meerkerk MO13 het geval. Na een handsbal, direct na de rust, kreeg Meerkerk een penalty en zij scoorde de 1-2. Everstein MO13 was even van slag en Meerkerk MO13 profiteerde hier gelijk van. Zij scoorde snel enkele doelpunten en binnen 10 minuten na de rust was de tussenstand 1-5. En wat deed Everstein MO13? Zij herpakte zich en gingen vol op de strijd aan om een grotere uitslag te voorkomen. Dit lukte Everstein MO13 erg goed. Meerkerk kreeg nauwelijks nog kansen en de aanvalsters van Everstein waren dreigend. Helaas scoorde de MO13 geen doelpunten meer. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Meerkerk MO13. Zij scoorde vlak voor tijd nog een doelpunt en bepaalde daarmee de eindstand op 1-6.
Inderdaad een nederlaag maar wel één met een ‘gouden’ randje. Een nederlaag die voelt als een overwinning. Ik heb al vaker geschreven dat de MO13 een elftal in ontwikkeling is. Het is bijzonder om het verschil tussen Meerkerk uit (15 september) en Meerkerk thuis (29 september) te zien. Tussen deze 2 wedstrijden zaten slechts 4 trainingen en 1 wedstrijd. Ja u leest het goed slechts 14 dagen. 14 dagen waarin het team zich als een komeet aan het ontwikkelen is. Deze wedstrijd gingen de speelsters van de MO13 nog meer als een team de strijd aan. Iedereen deed wat zij moest doen en het was hun eer te na om weer met grote cijfers te verliezen. Dat laatste is ze zeker gelukt. Het is bijzonder om te zien hoe de speelsters steeds meer de ruimte op het veld vinden, vanuit hun positie spelen en het op de training geleerde in de praktijk brengen. Tijdens de trainingen werken ze hard maar hebben ze vooral veel plezier. Plezier met elkaar en in het voetballen. Komende week zijn er weer 2 trainingen en dan volgt de thuiswedstrijd tegen Rhelico MO13. De aanvang is 9.00 uur. Hoe de wedstrijd dan verloopt dat weet niemand. Dus kom kijken en geniet van dit team in ontwikkeling.

nb. Bij dit verslag zitten ook de foto's van de uitwedstrijd tegen Meerkerk MO13