Sleeuwijk 2

2e klasse D

27 oktober 2018 12:00

W. Ruter

De wedstrijd met 2 gezichten. Voor de rust Everstein het betere van het spel en ‘slechts’ 1-1. Na de rust een onherkenbaar Everstein met weinig inzet en veel onzorgvuldig spel en uiteindelijk gaat Sleeuwijk dan ook terecht met de 3 punten naar huis.

Onder een lekker najaarszonnetje trapten Everstein en Sleeuwijk om 12:00 uur af op het kunstgrasveld. In het 1e kwartier over en weer aftasten, waarbij alleen een afstandsschot van Djimmy uit een corner net naast de goal noemenswaardig is. Daarna pakt Everstein echter het initiatief. Een goede voorzet van Wessel vanaf rechts wordt maar net gemist door een aantal aanvallers. Een vrij trap van Yannick wordt slim op Wessel gespeeld. Zijn voorzet wordt echter onderschept door de keeper van Sleewijk.

En dan, op dat moment tegen de verhouding in, een voorzet van de linker aanvaller van onze gasten. Deze gaat net over Jesse heen en wordt uitstekend inschoten. 0-1. Everstein pakt de draad echter snel weer op en om de 30e minuut wordt dit beloond. Davey gaat goed door over rechts. Zijn voorzet wordt bij de 2e paal ingeschoten door Wessel en het staat al weer gelijk 1-1. Een minuut later dezelfde hoofdrolspelers maar dan in omgekeerde volgorde. Wessel speelt de bal goed in op Davey zijn schot/lob verdwijnt echter net naast het doel.

Even later een goede bal van Djimmy naar Davey. Die geeft een goede voorzet af op Mark. Zijn poging verdwijnt echter ook net naast het doel. De ruststand is dan ook 1-1, maar gezien het veldspel van Everstein geeft dit veel vertrouwen voor de 2e helft.

Maar zoals eerder aangegeven werd het een zeer povere 2e helft vanuit onze kant.
In de 4e minuut werd na een corner geknoei in onze verdediging afgestraft 1-2.

Na slap uitverdedigen komt 2 minuten later een aanvaller van Sleeuwijk 1 op 1 met keeper Tim. Deze redt goed met zijn voeten. 10 minuten eenzelfde situatie waarbij Tim weer knap met zijn voeten redt. Hierdoor blijft het ‘slechts’ 1-2.

Ruben vervangt Jesse, maar het spelbeeld blijft hetzelfde. Sleeuwijk blijft de bovenliggende partij en Everstein komt niet meer toe aan het goede voetbal van de 1e helft. Het is dan ook Sleeuwijk die nogmaals scoort. Een bal over links, waar Arjan net niet bij kan, wordt goed ingeschoten 1-3.
2 minuten later wordt Sleeuwijk weer gevaarlijk, maar nu redt doelman Tim knap met zijn handen.

De coaches van Everstein Ton en Dick brengen Scott Ariaans voor Arjan en Everstein gaat hiermee achterin 1 op 1 spelen om te proberen toch nog tot een goed resultaat te komen. In deze fase een aantal aanvallende impulsen van Everstein. Dit leidt tot 2 corners en een voorzet die door Joeri maar net naast wordt gekopt. Een goede voorzet van Scott gaat voorlangs. Een afstandsschot van Djimmy gaat over en een vrije trap van Walter wordt gered door de keeper van Sleeuwijk. Maar om nu te zeggen dat het weer een wedstrijd werd gaat te ver.

Laatste wat noemenswaardig is, is een rode kaart die Djimmy ontvangt. De overtreding op een verdediger van Sleeuwijk had wellicht afgedaan kunnen worden met een gele kaart, maar de goed leidende scheidsrechter Ruter oordeelde anders.

Na een goede serie nu dus de 1e verliespartij van het 2e tegen het sterke Sleeuwijk.
Jammer, maar het hoort allemaal bij de ontwikkeling die we doormaken. Toch geeft de 1e helft aan dat we op de goede weg zijn. Volgende week spelen we om 14:30 uur weer tegen een zeer sterke tegenstander, Meerkerk dat 2e staat.