HSSC'61 3

2e klasse D

6 oktober 2018 14:30

Ik begin het verslag met de familie De Gans heel veel sterkte te wensen in deze moeilijke tijd. Net als heel Everstein zijn ook de gedachten van de spelers en leiding van het 2e bij de altijd zeer betrokken familie!

En dan de wedstrijd. Hierover kan ik kort zijn. Het was niet goed genoeg. HSSC kwam voor een punt en Everstein dacht het wel even te klaren. Natuurlijk gaat niemand het veld in met deze gedachte, maar de 1e 10 minuten waren tekenend voor de wedstrijd. Mijn aantekeningen; 1e minuut; corner tegen. 2e minuut onnodig balverlies, 1e schot HSSC, 4e minuut balverlies leidt tot weer een aanval. 6e minuut slap ingrijpen leidt tot aanval van HSSC. 9e minuut verkeerde pass leidt tot tegenstoot HSSC. Er kwamen nog geen gevaarlijke kansen uit, maar pff dat belooft niet veel goeds.

Coach Ton probeert zijn manschappen op scherp te krijgen, maar het heerlijke najaarszonnetje heeft meer grip op onze mannen. Is er dan helemaal niets positiefs te melden? Jawel hoor. Uit een onderschepping van Wessel Scherpenzeel op het middenveld krijgt Mark Fierens de bal op rechts. Hij zet hard voor. De keeper krijgt de bal niet onder controle en Tim van Willigenburg scoort 1-0. Dat is nog eens een meevaller!

In het vervolg krijgen wij wel wat mogelijkheden en kansjes, maar HSSC blijft zeer compact spelen. En aangezien wij het geduld niet kunnen bewaren en ver vooruitgeschoven proberen te voetballen spelen wij hen daarmee direct in de kaart. En dan zul je altijd zien dat het ook niet meezit. Een mooie voorzet van Walter Snoek wordt door Davey Diks goed afgerond. De grensrechter kon dat echter niet verkroppen en stak alsnog zijn vlag op voor buitenspel van Walter. Tsja dat scheelde nog wel een meter of 2 a 3. Maar goed de scheidrechter neemt het vlagsignaal over dus blijft het 1-0. In de 41e minuut is het HSSC dat na een fout van Everstein in de aanval gaat en de bal hard achter keeper Tim van Zal weet te schieten. 1-1 en op dat moment niet onterecht.

De 2e helft gaat een stuk beter maar ook daarin krijgt HSSC in de 1e 10 minuten de beste mogelijkheden. In de 52e minuut verdwijnt een schot in handen van keeper Tim en 1 minuut later komt Everstein goed weg als de bal uit een voorzet op de lat komt. Everstein heeft in deze periode echter wel het betere van het spel en komt in de 64e minuut weer op voorsprong. Een corner van Walter Snoek wordt door Joeri Liefhebber onhoudbaar ingekopt. 2-1!

Maar zoals eerder gezegd zat het er deze middag gewoon niet in. Everstein kon het talrijke opgekomen publiek, dat wel lekker van het zonnetje genoot, niet het spel bieden waar zij toe in staat zijn.  Ook de voorsprong kon Everstein dan ook niet handhaven, want in de 81e minuut scoorde HSSC na een enorme verdedigingsfout de 2-2. Dit was ook de eindstand.

Volgende week speelt Everstein 2 om 14:30 uur in en tegen Asperen.