Na het teleurstellende optreden vorige week tegen HSSC reisden we vandaag af naar Asperen.

Verdediging: Arjan Cornelisse, Niek van Veen, Rick Fierens, Jesse Ariaans
Midden: Scott Ariaans, Djimmy Kreuning, Mark Fierens
Aanval: Walter Snoek, Tim van Willigenburg en Davey Diks
Wissel: Maxim Brouwer, Joeri Liefhebber en Yannick Middelkoop
Grensrechter: Gerrit het Lam
Trainers/coaches: Ton Kool en Dick Hol

De mannen hadden de woorden van trainer Dick Hol goed in hun oren geknoopt. Dick hamerde er op dat de mannen scherp moesten beginnen, omdat ze anders net als vorige week niet in de wedstrijd zouden komen, omdat je een slap begin bijna niet kunt keren.

Onder warme omstandigheden  trapten Asperen en Everstein om 14:30 uur onder de goed leidende scheidrechter dhr. Van der Waal af. Zonder tot grote kansen te komen zette Everstein gelijk druk op de tegenstander. Een kopbal gaat net naast, hetzelfde als een schot van Tim. In de 16e minuut een corner van Walter die Davey in een keer vol op de pantoffel neemt. De bal gaat rakelings over de kruissing. Kortom Everstein zit goed in de wedstrijd en Asperen weet geen raad met de veel bewegende spelers van Everstein.

In de 24e minuut een harde terugspeelbal van de verdediger van Asperen op zijn keeper. Davey schat goed in dat dit geen makkelijke bal voor de keeper is en rent op hem af. De keeper krijgt de bal inderdaad niet onder controle en kan niet anders dan Davey onderuit halen. Gevolg penalty en geel. Davey gaat zelf achter de bal staan en scoort beheerst 0-1. Lekker!

Na deze goal een hele goede fase van Everstein. De bal wordt goed rondgespeeld en er is vaak langdurig balbezit. Een schot van Scott wordt tot corner verwerkt en een schot van Walter verdwijnt net naast de paal.

En dan zul je altijd zien. In de 34e minuut een uitval van Asperen. Een afstandsschot wordt verkeerd beoordeeld en verdwijnt prompt hoog in het doel achter Tim. 1-1. Wat een domper. Vervolgens is Everstein het helemaal kwijt. Passes komen niet aan en wij lopen achter de feiten aan. Asperen krijgt in deze fase een aantal mogelijkheden. Gelukkig geen hele grote kansen.
Het duurt tot net voor rust totdat Everstein weer wat van zich laat horen. Een schot van Djimmy verdwijnt net over het doel en een vrije trap van Tim wordt op de doellijn weggekopt. Ruststand 1-1

In de 2e helft komt Maxim voor Scott en Joeri vervangt Niek.

Everstein is deze gehele 2e helft veel beter dan Asperen. Onze mannen schotelen de meegereisde supporters (leuk dat er weer zo veel ouders waren!)  een leuke pot voetbal voor. In de 7e minuut een voorzet van Mark op Maxim. Zijn kopbal mist echter kracht. Een minuut later een goede voorzet van Davey, maar Mark komt net tekort. 2 minuten later eenzelfde situatie met andere hoofddrolspelers. Nu speelt Walter de bal hard voor op Rick. Die komt goed voor zijn man, maar ook zijn bal treft nog geen doel.

Dit was echter uitstel van executie want in de 13e minuut een fantastische pass van Rick op zijn broer Mark die de bal goed inschiet. 1-2! 2 minuten later stoomt Jesse op langs de linkerkant. Zijn goede voorzet wordt slap ingeschoten door Maxim. Weer een minuut later wordt een strak schot van Walter door de keeper tot corner verwerkt.

Weer een minuut later is het echter wel raak. Een voorzet van Davey wordt onhoudbaar ingekopt door Rick. 1-3. 2 minuten later een vrije trap van Walter op Maxim. Die schiet de bal bekeken in de korte hoek van de keeper, 1-4!

Deed Asperen dan helemaal niets terug? Nee eigenlijk niet. Everstein was heer en meester en het enige wat er aan ontbrak was meer goals. 10 minuten voor tijd passeert Mark zijn directe tegenstander, die houdt vast, waardoor Mark niet goed kon inschieten. Walter schiet de bal nog een keer op de binnenkant van de paal en na een fantastische aanval geeft Yannick, die is ingevallen voor de moegestreden Rick, de bal voor op Davey. Die komt echter een teenlengte te kort. Ook verdediger en aanvoerder Arjan die een aantal keer goed mee opkomt treft geen doel.

In de slotfase bekroont Everstein het goede spel met een 5e goal. De bal gaat van voet tot voet. In plaats van de bal op Arjan te spelen die op rechts volkomen vrij staat wordt de bal verassend op Tim ingespeeld. Die bedenkt zich geen moment, zet goed door en scoort 1-5, ook de eindstand.
Met 10 uit 4 een uitstekende start van de competitie!

Volgende week speelt Everstein 2 vriendschappelijk om 14:30 uur thuis tegen MVV en een week later op Super Saterday om 12:00 uur thuis tegen Sleeuwijk.