2e klasse D

29 september 2018 14:30

J. van Mersbergen

Alle ingrediënten waren vanmiddag aanwezig om er een prachtige pot voetbal van te maken. Een heerlijke zonnetje, goede temperatuur, talrijk publiek en de vrijwilligers van Everstein hadden weer voor een uitstekende grasmat gezorgd. HULDE voor hen!

Gesterkt door 3 punten uit de 1e wedstrijd speelde Everstein een uitstekende 1e helft. Er waren weliswaar niet heel veel grote kansen, waarover zo meer, maar er werd zeer geconcentreerd en geduldig gevoetbald. Zo vaak gaat de aandacht uit naar de aanvallers, maar vandaag stond onze verdediging als een huis. Aanvoerder Arjan Cornellise, Niek van Veen, Jesse Ariaans en Maxim Brouwer  hadden elke bal, speelden geduldig de bal goed rond en gaven aan tegenstander GDC een duidelijk signaal; vanmiddag valt er aan de Lekdijk in Everdingen niets te halen!

Gesterkt door onze uitstekende verdediging had Everstein de hele 1e helft duidelijk de overhand, zonder in 1e instantie heel veel grote kansen te creëren. Het duurde dan ook tot de 14e minuut totdat Tim een 1e schietkans kreeg.  Dit was het signaal voor Everstein om meer druk te gaan zetten. Kleine en grotere mogelijkheden waren het gevolg met in de 21e minuut een schitterende 1-2 combinatie tussen Yannick Middelkoop en Tim van Willigenburg die door eerstgenoemde beheerst onder de keeper door in de goal wordt geschoten. 1-0 Zeer verdiend en heel lekker!

Het duurt tot de 30e minuut voordat GDC iets terug doet. Everstein is nog te druk met het protesteren tegen een vrije trap waardoor we volledig uit positie staan. De bal verdwijnt gelukkig voorlangs.

Het laatste kwartier voor rust is weer volledig voor Everstein. Een goede voorzet van Yannick wordt door Davey Diks naast geschoten. Walter had tijdens de voorbespreking goed opgelet dat er meer geschoten moest worden, zijn schot verdwijnt echter net naast. Davey herinnert zich ook in eens weer dat Ton en Dick erop hadden gehamerd meer te schieten. Hij ontvangt in de 43e minuut de bal op links en schiet met een fantastische curve de bal van grote afstand op doel. De keeper zat er nog met zijn vingertoppen aan, maar de bal verdwijnt in de kruising. 2-0. Lekker zo net voor de rust!

De 2e helft begint Everstein weer zeer sterk. In de 46e minuut gaat Tim sterk door maar helaas geen doelpunt. In de 49e minuut schiet Walter over. Daarna een wat mindere fase van Everstein. Dit leidt tot wat kleine kansjes voor GDC. Na een dieptebal van onze gasten komt keeper Tim van Zal zijn goal uit. Hij wordt echter omspeelt. Arjan Corenllisse weet de aanvaller goed naar buiten te dringen, waardoor die alleen de mogelijkheid heeft de bal in het zijnet te spelen. Even later weer een kans. Deze wordt door Tim met zijn voeten gered. In de 7e minuut pakt Maxim geel op het middenveld. Verslaggever en Maxim zijn het na de wedstrijd niet eens geworden of het noodzakelijk of dom was.
Later in de 2e helft ontvangt ook Davey geel. En daar waren we het wel over eens. Mannen, dit soort kaarten kan ons later opbreken!

Na een kwartier in de 2e helft de 1e wissel. Wessel Scherpenzeel, die na zijn blessure de laatste weken keihard heeft gewerkt, krijgt weer zijn 1e speelminuten. Hij vervangt de hardwerkende maar vanmiddag niet altijd even gelukkige Scott Ariaans.

Een kwartier in de 2e helft een enorme scrimmage voor het doel. Uiteindelijk belandt de bal op het hoofd van Yannick die zich geen moment bedenkt. 3-0!

Vervolgens vervangt Frank Kers Djimmy Kreuing en Ruben Ariaans vervang  Jesse Ariaans.
De wedstrijd suddert wat door. Everstein vindt het wel best en GDC kan niet. Wat wel opvalt is de gedrevenheid van de wisselspelers. Als iedereen fit blijft krijgen de coaches krijgen een luxe probleem komende weken!

Het laatste kwartier doet Everstein duidelijk aan klantenbinding. Conditioneel (!) veel sterker dan de tegenstander ontstaat kans op kans. 75e minuut stuit Wessel op de keeper. Uit een corner verdwijnt een subtiel balletje van Davey op de paal. Een minuut later wordt een schot van Walter gered door de keeper. Een schot van Wessel verdwijnt maar net naast. Het enige verwijt in deze fase is dat Everstein niet naar 5, 6-0 uitloopt.

In de 85e minuut wordt het overwicht dan toch ook in cijfers uitgedrukt.
Uit een enorme scrimmage, waarbij volgens mij half Everstein een kans kreeg om te scoren, dacht Ruben ‘dan schiet ik hem er maar in’. 4-0!

Ik snap dat jullie het laatste gedeelte van het verslag wat zwak vinden en graag wilt weten wie er allemaal de kansen heeft gehad. Om te voorkomen dat dit volgende keer weer het geval is nodigen wij iedereen uit voor onze volgende wedstrijd. Zaterdag a.s de kraker thuis tegen onze buren HSSC 61!