2 - 0

Sc Everstein 2

2e klasse D

3 november 2018 14:30

6 doelrijpe vrije trappen die allemaal over en naast gaan. Meerdere kansjes en kansen die er niet in gaan. Zo’n 70% balbezit. En een aloude voetbalwet. Als je ze zelf niet maakt dan scoort de tegenstander wel. Zo ook vandaag. Een zeer effectief Meerkerk wint met 2-0.

Met een lekker najaarszonnetje trappen Meerkerk en Everstein om even over half 3 af. Uitgangspositie Meerkerk 2e en Everstein gedeeld 3e. Na 1 minuut wordt Everstein een hele grote kans onthouden. Een terugspeelbal van een aanvaller van Meerkerk wordt af gevlagd door de grensrechter van Meerkerk, die overigens in de rest van de 1e helft meerdere aanvallen ten onrechte als buitenspel beoordeelt. De scheidsrechter neemt het vlagsignaal over en dus geen kans voor Everstein.

Na 8 minuten de 1e vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Na vasthouden van Davey Diks mag Walter Snoek aanleggen. Zijn schot verdwijnt echter over het doel. Even later is het Meerkerk dat wel scoort. Uit een vrije trap kan Joeri Liefhebber, die tussen 2 (!) aanvallers staat, met zijn hoofd net niet bij de bal. Daardoor komt de bal bij de aanvoerder van Meerkerk die zich geen moment bedenkt en de bal hard in het dak van het doel schiet. 1-0. 3 minuten later mag Yannick Middelkoop, ook vanaf de rand van de 16, een vrije trap nemen. Ook zijn schot verdwijnt over het doel.

Daarna volgt vanaf de 20e minuut een sterke fase van Everstein. Meerkerk wordt terug gedrongen en in de 23e minuut krijgt Tim van Willigenburg de grootste kans van de wedstrijd. In plaats van tussen de palen te schieten deponeert hij de bal helaas naast het doel. Even later gaat Tim goed door maar nu stuit hij op de keeper. Duidelijk is dat Everstein de bovenliggende partij is, want ook Maxime Brouwer krijgt een goede kas. Uit een goede vrije trap van Walter Snoek kopt hij net naast. Even later een fantastische aanval die door Davey na een goede voorzet van Yannick wordt over gekopt. En als je ze zelf niet maakt dan gebeurt het onvermijdelijke. Een goede aanval van Meerkerk wordt met een droge schuiver afgerond 2-0. Wat een domper.

In de rust worden Niek van Veen en Yannick Middelkoop gewisseld voor Mark Fierens en Ruben Ariaans. De 2e helft is minder dan de 1e helft, al blijft het spelbeeld hetzelfde. Everstein meer balbezit, maar met minder kansen dan in de 1e helft. En Meerkerk vindt het allemaal wel best. Kenmerkend hiervan is dat doelman Tim van Zal maar een paar keer de bal heeft gehad en dan meestal als het gevolg van terugspeel ballen.

Een vrij trap van Davey in de 7e minuut verdwijnt in de muur. Mark komt een paar keer goed door, maar dit alles leidt niet tot een doelpunt. Coaches Ton en Dick wisselen voor de 3e en laatste keer. Gastspeler Thijs Moorelisse, die sterk invalt, komt voor Joeri Liefhebber.

In de 27e minuut wordt een goede voorzet van Davey maar net door Walter gemist. Even daarna chaotisch verdedigen door Meerkerk maar dan zit het ook allemaal net niet mee. Via het hoofd van een verdediger gaat de bal naast het doek. Laatste wapenfeit is goed doorzetten van Mark. Hij besluit zelf te schieten, waar een voorzet wellicht beter op zijn plaats had geweest. Nu kan de keeper zijn inzet redden.

Samengevat; het positieve van vanmiddag. We gaan steeds beter voetballen en daarom zijn we ook tegen de ploegen die bovenin meedraaien minimaal gelijkwaardig of zoals vandaag zelfs beter. Het verbeterpunt hebben jullie in het verslag kunnen lezen. Volgende week zaterdag 14:30 uur nieuwe kansen. Dan komt TEC, dat 1 plaatsje onder ons staat, naar de Lekdijk toe.