S. Goedhart

Strijd, passie en goed uitvoeren van de taken levert Everstein een punt op. En met een beetje meer geluk had er zelfs meer ingezeten tegen de ongeslagen koploper!

Opstelling;

Doel; Tim van Zal
Verdediging; Arjan Cornelisse (aanvoerder), Jesse Ariaans, Joeri Liefhebber, Niek van Veen
Middelveld: Ruben Ariaans , Maxim Brouwer, Djimmy Kreuning, Thijs Moorelisse en Walter Snoek
Aanval; Davey Diks
Reserve; Frank  Kers, Daan Visser, Maarten van Soolingen  en Mark Vlot

Zaterdag kwam de ongeslagen koploper Blauw Geel ’38 naar Everdingen.
Alle 9 competitiewedstrijden hadden de mannen uit Veghel tot nu toe gewonnen met doelcijfers 37 voor en slechts 5 tegen. Na de tegenvallende resultaten van afgelopen week wist Everstein dat ze vol aan de bak moest!

Even over half 3 trappen Everstein en Blauw Geel onder leiding van scheidrechter Goedhart af. Deze 17 (!) jarige scheidsrechter hadden we eerder naar volle tevredenheid bij BLC gehad.  En ook vanmiddag leidde hij weer de wedstrijd alsof hij al jaren op seniorenniveau zijn hobby uitvoert!

De 1e minuten komt Blauw Geel goed uit de startblokken want na 1 minuut belandt de bal al op de paal. Onze gasten zijn de bovenliggende partij en na 10 minuten komen ze -op dat moment verdient- op een 0-1 voorsprong. Een voorzet cq schot wordt door de wind gegrepen en verdwijnt pardoes in de kruising achter de verbouwereerde doelman Tim. 0-1. Wat een domper! Even later, na  verlies van de bal op het middenveld, moet diezelfde Tim zich helemaal strekken om de bal uit de hoek te halen.

Halverwege de 1e helft verandert echter het spelbeeld. Everstein dat nerveus en slordig begon,  brengt meer rust in het spel en dat kwam het voetbal zeker ten goede. Een goede voorzet door Maxim laat Davey verassend lopen, maar helaas staat niemand achter hem om het af te ronden. Kleine kansjes volgen met op slag van rust de beloning. Een goede voorzet van Arjan wordt door de hardwerkende Thijs in de hoek gekopt. De keeper kan er net niet bij en het is 1-1. Lekker zo net voor de rust.

De 2e helft is een genot om naar te kijken. Blauw Geel is de beter voetballende ploeg. Maar de hartstocht en inzet waarmee Everstein voetbalt is hartverwarmend op deze sombere zaterdagmiddag. Voor elke meter wordt gevochten en niemand verzaakt hierbij. En ook de invallers brengen deze passie. Fantastisch! En met een beter mee geluk hadden we deze pot ook nog kunnen winnen! 53e minuut; Na zwak verdedigen schiet Davey goed in. Keeper redt. 58e minuut Walter staat helaas volkomen vast waardoor hij niet kan inschieten.

Maar het zou niet eerlijk zijn om spelers verder apart te noemen. Tegen Blauw Geel stond er een collectief dat verassend maar zeer verdiend een punt over houdt aan de strijd. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst, te beginnen volgende week zaterdag wanneer wij voor de 2e keer in 3 weken afreizen naar Wijk en Aalburg, nu om tegen NOAD (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan) te voetballen.