TEC 2

2e klasse D

10 november 2018 14:30

G. Bel

Tsja het wordt eentonig, maar vanmiddag was Everstein 2 weer veel beter dan de tegenstander, worden heel veel kansen gecreëerd, maar wordt er slechts 1 keer gescoord, waardoor het 1-1 wordt.

Everstein start met de volgende spelers;
Doel; Tim van Zal
Verdiging; Arjan Cornelisse, Rick Fierens, Luuk van de Harst en Nek van Veen
Middenveld; Ruben Ariaans, Mark Fierens en Yannick Middelkoop
Aanval; Davey Diks, Wessel Bergshoeff en Walter Snoek
Reserve; Maxim Brouwer, Djimmy Kreuning en Joeri Liefhebber

Op een regenachtige sombere november zaterdagmiddag trappen Everstein en TEC om even over half 3 af. Inzet; de winnaar behoudt de aansluiting met de kop, de verliezer haakt af en zakt naar de middenmoot. Genoeg ingrediënten dus om de mouwen eens goed op te stropen. De 1 e die dat iets te letterlijk doet is een verdediger van TEC. In de 3 e minuut maakt hij een forse overtreding op Ruben en ontvangt geel van de goed leidende scheidsrechter Bel uit Heukelum. Een paar minuten later een grote fout in de verdediging van Everstein. De bal wordt breed gespeeld zo in de voeten van de spits van TEC. Die pakt het kadootje maar al te graag uit en schiet de 0-1 binnen.

Daarna heeft Everstein 83 minuten het heft in handen. TEC komt nauwelijks meer over de middenlijn en als dat al het geval is dan grijpt de verdediging, vanmiddag de sterkste linie van Everstein, steeds vakkundig in. Het veldspel was niet slecht al is het hier en daar niet nauwkeurig genoeg, maar de afwerking vanmiddag was dramatisch. 23 (!) doelrijpe kansen en kansjes heb ik genoteerd. Ik ga ze niet allemaal beschrijven, want tegen die tijd dat ik bij de laatste ben heeft u allang de ogen dicht.

Uiteraard wel even aandacht voor het doelpunt. Net na de rust gaat Mark alleen op de keeper af en verschalkt hem met een lob. Prima moment voor de gelijkmaker en nog tijd genoeg om de 3 punten veilig te stellen. Maar zoals gezegd heel veel kansen, allemaal gemist door gebrek aan scherpte, soms geluk en ook een uitstekende doelman van TEC.

Na HSSC, Sleeuwijk en Meerkerk nu dus weer onnodig puntverlies. Hierdoor zakken we af naar de middenmoot. Het positieve is dat we tot nu toe (behalve de 2 e helft tegen Sleeuwijk) geen enkele keer onder doen voor de tegenstander. Het negatieve of liever gezegd verbeterpunt; je moet wel scoren om te winnen. Dinsdagavond volgt al weer de volgende kans. Dan spelen we om 20:00 uur een oefenwedstrijd thuis tegen Heukelum.