2e klasse D

17 november 2018 12:00

Opstelling;

Doel; Tim van Zal
Verdediging; Jesse Ariaans, Joeri Liefhebber, Niek van Veen (aanvoerder) en Ruben Ariaans
Middenveld; Maxim Brouwer, Djimmy Kreuning en Mark Fierens
Aanval; Tim van Willigenburg, Davey Diks en Walter Snoek
Reserve; Rogier Kers en Scott Ariaans

Vandaag reizen we af naar het vestigingstadje Woudrichem om tegen de plaatselijke voetbalclub te spelen. Inzet Everstein gedeeld 4e, Woudrichem 11e.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Kees de Gans, trappen Woudrichem en Everstein om even over 12:00 uur af. Al gauw neemt Everstein het heft in handen en met goed en gevarieerd voetbal domineert Everstein in de 1e 20 minuten. In de 6e minuut leidt dit tot het 1e grote gevaar. Ruben die in het begin veelvuldig in het spel wordt betrokken geeft een uitstekende dieptebal op Maxim. Die levert een goede voorzet af op Mark, maar zijn inzet stuit 2x op de keeper. 5 minuten later weer een fantastische aanval met meerdere 1-2 tjes maar ook deze stuit helaas op de keeper.

Na 20 minuten neemt Woudrichem langzaam maar zeker het initiatief over. Everstein wordt slordiger en maakt een aantal onnodige overtredingen. Dit leidt In de 22e minuut tot een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Deze bal wordt overgeschoten, maar het is wel de 1e waarschuwing.. In de 27e minuut weer een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Deze verdwijnt naast de kruising. Een minuut later een afstandsschot dat net naast gaat. Everstein probeert door fysieker voetbal de grip terug te krijgen. Joeri pakt daarbij geel en de vrije trap die hieruit volgt wordt in de muur geschoten.

Duidelijk is dat Woudrichem in deze periode de meeste aanspraak maakt op een doelpunt. En deze valt dan ook. In de 36
e minuut wederom een vrij trap voor Woudrichem. Keeper Tim stompt de bal weg, direct in de voeten van een aanvaller van Woudrichem. Deze bedenkt zich niet en schiet de bal hard in 1-0. Een paar minuten later frummelt een aanvaller van Wourdichem zich door de verdediging van Everstein, maar zijn schot in de korte hoek wordt goed tegengehouden door Tim. Even voor rust vervangt Scott de niet fitte Davey.

Everstein komt na de rust goed uit de kleedkamer. Net als in de 1e helft wordt Woudrichem onder druk gezet. Mark krijgt een goede kans maar dit levert geen doelpunt op. Een minuut ontvangt wederom Mark de bal van Walter. Hij gaat alleen op de keeper af. Maar het zit Mark, die zeer actief is en bijna bij elke aanval betrokken is niet mee, want ook deze inzet wordt door de keeper gekeerd.

Een minuut later een goede voorzet van Joeri. Tim zit er goed bij, maar de keeper weet hem net met zijn vingertoppen te pakken. Woudrichem beperkt zich in deze fase tot slechts enkele uitvallen, maar in de 15e minuut haalt Everstein opgelucht adem als een schot uit zo’n uitval maar net naast het doel gaat. Even later redt Tim een inzet van een aanvaller van Woudrichem goed mijn zijn voet. In de 24 e minuut valt echter de verdiende gelijkmaker. Mark ontvangt op links de bal. Hij geeft de bal uitstekend af aan de vrijstaande Scott, die makkelijk kan intikken. Lekker 1-1. En nu doorzetten!

Vervolgens komen er wel wat mogelijkheden, maar echte kansen kunnen niet worden genoteerd. Tot de 33e minuut. Djimmy speelt een uitstekende dieptebal op Mark. Die is veel sneller dan zijn tegenstander en gaat alleen op de keeper af. Zijn inzet wordt gestuit en de rebound gaat helaas over.
Even later haalt Scott een aanvaller van Woudrichem onderuit binnen de beruchte 16 meter lijnen.
De terecht toegekende penalty wordt onhoudbaar ingeschoten. Scott ontvangt voor deze actie geel. Helaas laat Scott zich even later provoceren door zijn tegenstander. Beiden krijgen geel, maar omdat het voor hem zijn 2e is moet hij vroegtijdig de kleedkamer opzoeken.

De laatste minuten wordt er nauwelijks meer gevoetbald. Woudrichem probeert, succesvol, op allerlei manier het spel te vertragen, waardoor het spel veelvuldig stil ligt. Hierdoor blijft de eindstand 2-1.

Samengevat; delen van de wedstrijd goed gevoetbald. Wederom voldoende goede kansen gecreëerd. Ga zo door mannen, die doelpunten en daarmee de punten komen vanzelf! Volgende week 14:30 uur Wilhelmina uit.

Na de wedstrijd blijkt dat Rogier een scheurtje in zijn enkel heeft opgelopen. Veel sterkte bij het herstel Rogier!