0 - 1

Sc Everstein 2

2e klasse D

8 december 2018 14:30

Een slechte 1e helft, niet goed maar hard werken gedurende de 2e helft, een doelman die op de juiste momenten top was en een speler die op zijn Duits in de 93e minuut -de uiteindelijk verdiende- 0-1 scoort. Kortom 3 lekkere punten!

Opstelling:

Doel; Tim van Zal
Verdediging; Jesse Ariaans, Nick van Veen, Joeri Liefhebber en aanvoerder Arjan Cornelisse
Middenveld; Maxim Brouwer, Maarten van Soolingen en Djimmy Kreuning
Aanval; Walter Snoek, Davey Diks en Tim van Willigenburg
Wissels; Hendrik van Hazendonk, Scott Ariaans en Ruben Ariaans (geblesseerd en alleen in uiterste nood inzetbaar)

Na het verdienstelijke gelijke spel vorige week tegen koploper Blauw Geel reist Everstein vandaag voor de 2e keer in 14 dagen af naar Wijk en Aalburg. Na Wilhelmina wordt er vandaag aangetreden tegen de buren NOAD (Nooit Opgeven Altijd Doorgaan). Inzet; stevig in de middenmoot of afzakken naar de onderste regionen.

Even over half 3 wordt er afgetrapt. Onder moeilijke omstandigheden met een hele harde wind laat Everstein in de 1e minuten het initiatief aan NOAD. Het is echter Everstein dat in de 10e minuut de eerste hele grote kans krijgt. Maarten gaat alleen af op de keeper, maar in plaats van de bal hard in te schieten kiest hij ervoor om met een sleepbeweging de keeper te verschalken. De keeper van NOAD onderschept echter de bal en de goede kans is weg.

Verder is het voetbal in de 1e helft van beide kanten ronduit slecht. Eigenlijk is er maar 1 iemand die meer dan 100% zijn best doet; trainer/coach Ton Kool, die probeert in woord en gebaar zijn manschappen op scherp te krijgen.

Verder is er weinig te beleven of het moet zijn dat de scheidsrechter fluit voor een overtreding op het middenveld, waar hij beter voordeel had kunnen geven omdat Davey alleen op de keeper af kon gaan. Ook doelman Tim, die zijn laatste competitiewedstrijd keept omdat hij een half jaar stage gaat lopen in Amerika, laat voor de 1e keer deze middag van zich horen door een inzet goed te keren en zeer adequaat te reageren op een te korte terugspeelbal.

In de tweede helft komt Everstein goed uit de kleedkamer. Het voetbal is nog steeds niet sprankelend maar er is weel veel meer inzet. De 1e serieuze kans is echter voor NOAD. Een schot van de aanvaller wordt vakkundig gekeerd door Tim van Zal. Een minuut later krijgt Tim van Willigenburg een enorme kans. Op de rand van het strafschopgebied komt hij 1 op 1 met de keeper te staan. Wat er precies gebeurde is nog steeds niet helemaal duidelijk, maar het resultaat is dat de grote kans leidt tot een rolletje naast het doel.

Maarten van Soolingen wordt vervangen door Hendrik van Hazendonk, Everstein wordt sterker en zet de tegenstander steeds meer onder druk. In de 58e minuut wordt een schot van Davey gekraakt door de verdediging van NOAD en 2 minuten later wordt een vrije doorgang van Davey ten onrechte voor buitenspel terug gevlagd. Weer een paar minuten later verdwijnt een schol van Walter in handen van de keeper. In de volgende aanval geeft de goed invallende Hendrik de bal uitstekend aan Davey die Maxime weet te bereiken. Maar ook deze inzet gaat naast. Weer een paar minuten later gaat Davey alleen op de keeper af, maar zijn inzet gaat via de handen van dezelfde keeper naast. In deze fase is  het wachten op een doelpunt van Everstein.

Doet NOAD dan helemaal niets? Jazeker wel. De uitvallen waren soms levensgevaarlijk, maar onze verdediging staat goed en uitblinker doelman Tim houdt met een aantal uitstekende reddingen zijn doel vanmiddag schoon.

De zeer vriendschappelijke wedstrijd wordt een kwartier voor tijd ontsiert door een belachelijke overtreding. Nadat Everstein de bal buiten trapte om verzorging voor een blessure mogelijk te maken, schopt een speler van NOAD volkomen onnodig vol door op Maxim. De tot dan toe uitstekend leidende scheidrechter gaf geel, waar (donker) rood de juiste kleur had geweest. Dit leidt tot veel irritaties en in de laatste fase nog tot de (on)nodige gele kaarten.

Maar ook in de slotfase is Everstein de bovenliggende partij en worden de nodige kansjes gecreëerd. In blessuretijd beoordeelt de scheidrechter een overtreding in de rug van Davey als onvoldoende om een strafschop te geven.

Toen iedereen genoegen leek te nemen met 0-0 bleek in de 93e minuut de laatste aanval van Everstein deze middag goud waard te zijn. Een bal van Joeri wordt door Maxim doorgekopt op Walter. Deze bedenkt zich geen moment en verschalkt met een boogbal de uitkomende keeper van NOAD! Niet meer verwacht, maar zeker op basis van de 2e helft, verdiend. Zo lekker! Met 3 punten de winterstop in!

De 1e helft van de competitie zit er op. Met 15 uit 11 bezetten wij een 5e plaats. Namens Everstein 2 bedanken wij alle supporters voor hun support en wensen iedereen hele fijne feestdagen!