28'

Seizoen 2009-2010, het derde

12 september 2009 14:30

redelijk goed

Everstein 3 mocht de tweede competitiewedstrijd aantreden uit tegen Kerkwijk 2. De Kerkwijkenaren hadden hun eerste wedstrijd met 5-0 gewonnen, terwijl de Eversteiners hun eerste partij met ene gelijkspel afsloten. De opstelling en het strijdplan waren al gemaakt voor de wedstrijd, totdat bleek dat de heren Fred B. en Johan S. niet op tijd waren. Hierdoor stonden de oorspronkelijke wisselspelers Johan van der Zande en Marcel van Alphen toch onverwachts in de basis.
Op het harde veld en in een behoorlijke warmte begon de wedstrijd. Kerkwijk had het initiatief en na 33 seconden had de bal al in het netje kunnen liggen. Keeper Bas de Weyer wist echt fraai te redden. Via de backs wisten de geelblauwen goed op te bouwen, waardoor het derde steeds in de problemen kwam. Echter, na zo’n kwartier liep Max Broekhoff achter een lange bal aan en door zijn snelheid kwam hij in balbezit en schoot direct knap raak in de verre hoek: 0-1.

Daarna had het derde de wedstrijd op slot moeten gooien. Ferdie Boer kwam alleen voor de keeper, maar struikelde helaas over de bal. Niet veel later kon Hugo Burggraaf van twintig meter in het lege doel schieten, maar zijn inzet ging helaas over. Ondertussen kreeg Kerkwijk ook kansen. Dit leverde ook de 1-1 op. Een voorzet vanaf rechts kwam ongelukkig op de zijkant van Joost’ zijn hoofd en de bal viel pardoes achter zijn eigen doelman Bas: 1-1. Vlak voor rust werd het onheil nog groter. Een niet al te hard schot kreeg Bas niet onder controle, waarna de rebound voor Kerkwijk was: 2-1.

In de rust werden Jopie Scholman en Rene Burggraaf ingebracht. Het derde begon ook goed aan de tweede helft. Combinaties liepen beter en het middenveld had alles beter onder controle. Dit leverde wat kansje op. Zo schoot Boer op de keeper, kopten zowel Marcel als Joost uit corners gevaarlijk op doel, maar mocht het niet baatten. De ballen gingen er niet in. Vervolgens had het derde stom balverlies en counterde Kerkwijk naar een 3-1 voorsprong. De koppies gingen hangen bij Everstein en iedereen leek het wel te geloven. In de slotfase werd het zelfs nog geflatteerd 4-1 (penalty na overtreding van Bas) en 5-1. Een grote nederlaag dus, maar deze had voorkomen kunnen worden mits de concentratie en scherpte wat hoger was geweest. Maar goed, volgende week Rijswijkse Boys 2 thuis, dan moet de eerste overwinning gepakt worden.