DSC MO13-1

2e klasse 5

10 november 2018 10:00

T.van Putten

Het is vrijdagavond 9 november 2018 rond de klok van 20.00 uur. In Utrecht trapt het Nederlands vrouwen elftal af voor de play-off wedstrijd tegen Zwitserland. In de kantine van Everstein zijn bijna alle speelsters van de MO13, en de speelsters uit de andere vrouwenteams, samengekomen. Gezamenlijk volgen zij de verrichtingen van het Nederlands elftal. De dames van Oranje winnen tot vreugde van het publiek met 3-0 en lijken zich te plaatsen voor het WK. De speelsters van de MO13 vieren de overwinning en rond 22.00 uur is het weer rustig in de kantine. Maar die rust is van korte duur want de volgende morgen vanaf 9.00 uur druppelen de speelsters weer binnen en bereiden zij zich voor op de wedstrijd tegen DSC MO13. Vlak na het omkleden kregen de speelsters te horen dat de wedstrijd is verplaatst. Nee niet van datum maar van veld. De wedstrijd is van veld 3 verplaatst naar veld 1. Voor alle speelsters de eerste echte competitiewedstrijd op het hele hoofdveld.
Als ware routiniers werd de warming-up afgewerkt en vlak voor de aftrap verdwenen de speelsters naar de kleedkamer. Het toegestroomde publiek nam zijn plaats in langs het veld. Een enkeling besloot om in de kantine te blijven en vandaaruit de wedstrijd te volgen. De supporters van DSC namen, naast enkele supporters van de MO13 plaats op de tribune. De speelsters kwamen het veld op en na het handje schudden floot de scheidsrechter voor de eerste keer. Everstein had letterlijk en figuurlijk de wind mee. Door samenspel ontstonden er kleine kansjes en beperkte DSC zich tot het tegenhouden van Everstein MO13. Het lukte DSC niet om de bal van hun eigen helft te krijgen en het wachten was op het eerste doelpunt. Na enkele kansjes was het Nienke die in de zevende minuut de keepster van DSC passeerde. Vlak daarna kreeg Everstein MO13 de kans om de score te verdubbelen. Dit lukte net niet maar vlak daarna scoorde Myrthe de 2-0. Voor DSC was dit het signaal om de weg naar voren te zoeken maar door de wind en zeker door de stabiele achterhoede kwam men nauwelijks in de buurt van onze keepster. Langzamerhand ontspon zich een rustige herfstwedstrijd waarbij Everstein MO13 dreigend bleef. Er kwamen steeds meer kansjes en met een mooi schot schoot Charlotte de 3-0 binnen. Dit was ook de ruststand.
Na de rust had Everstein MO13 de wind tegen en dat was te merken. De combinaties verliepen minder soepel en DSC drong meer aan. Jenke moest een aantal keer ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 47-ste minuut lukt dat niet en bracht DSC MO13 de spanning terug in de wedstrijd. Zij scoorde de 3-1. Vanaf het tegendoelpunt leek het wel of de wind, figuurlijk, was gaan liggen. De combinaties lukte weer en de vloeiende aanvallen leidde tot verschillende kansen voor Everstein. 3 minuten na het doelpunt van DSC zorgde Nienke met haar tweede doelpunt voor de beslissing. Enkele minuten later bepaalde Iris de eindstand op 5-1.
Na enkele wedstrijden welke op details werden beslist was dit, relatief gezien, een gemakkelijke overwinning voor de speelsters van de MO13. De speelsters genoten zichtbaar van het feit dat ze op veld 1 speelde maar lieten op gezette momenten ook hun vechtlust zien. Fysiek lieten zij zich niet van de bal zetten. Dit gebeurde allemaal binnen de regels al dacht de tegenstander daar anders over. Die vonden het duwen niet bij het voetballen horen. Maar goed de visie op voetballen kan verschillen. Het belangrijkste is dat de speelsters van de MO13 weer veel plezier hadden en dat ook nu weer een vooruitgang ten opzichte van vorige week was te zien. Dus op naar de volgende wedstrijd. Aankomende zaterdag speelt de MO13 een uitwedstrijd tegen Lekvolgels MO13. De aanvang is 10.15 uur en Lexmond is niet zo ver weg. Ik hoop dat er veel supporters langs de lijn staan om de speelsters aan te moedigen.