19 september 2009 12:00

Klik hier voor de wedstrijdfoto's

Everstein D1 overheerst het spel bij Lekvogels D1

Zaterdag 19.09.2009 / 12.00 uur

Na een nog vers in geheugen liggende “hoofdpijn”wedstrijd uit bij HSSC’61- D1, lag de uitdaging nu bij de pot uit tegen Lekvogels D1.  Het team weer compleet en de jongens zagen er gedreven uit, ze wilde echt wat goedmaken na de verloren 1e competitie wedstrijd van vorige week, ondanks een goede start in de KNVB-beker. Met afwezigheid van trainer Jeroen Brouwer, kreeg leider Gerrit de Leeuw versterking van Leo Snoek en  werd begonnen met een korte intensieve warming-up.

Vooraf werd ingeschat in Lexmond een gelijkwaardige tegenstander te treffen die er alles aan zou doen de punten thuis te houden. Aftrap voor de thuisploeg waarop het spel al gauw werd overgenomen door de gasten uit Everdingen.  Everstein D1 wist gelijk goed combinatiespel te laten zien en al in de 6e minuut profiteerde Victor Snoek van een haperende verdediging door met een redelijk langzaam rollende bal, waar de keeper van de lekvogels alleen maar naar durfde te kijken      ( zie foto’s),  het 1e doelpunt te scoren. Lekvogels D1 probeerde zich te herstellen en liet bij vlagen zien ook kwaliteit in huis te hebben maar een goed opgestelde verdediging van Everstein D1 sprak boekdelen. Een tegentreffer zat er dus niet in, het was wel het spel van onze D1 die het spel bleef domineren en in de 15e minuut was het Benjamin van Putten die in de aanval, via Edoh van Putten, de bal bij Tim van Willigenburg kreeg die er vervolgens een mooie 2-0 mee scoorde. Daarna werd de tegenstand wat groter en was het spel voor korte tijd in evenwicht. Je zag de vechtlust van de Lekvogels, aangezet door hun trainer/leider Nico Bronkhorst, om weer de aansluiting te vinden maar het was wederom de verdediging van onze D1 en zeker niet de minste op het doel, Mitchell Klooster, die daar een stokje voor staken. De jongens van de lekvogels deden zo hun best en misschien wel te, dat naar het einde van de 1e helft blessures niet uit bleven. Fysiek leken ze er doorheen waarvan in de 25e minuut Edoh van Putten profiteerde door, op aangeven van Tim van Willigenburg, de 3-0 te scoren. Kort daarna, in de 27e minuut, was het Tim van Willigenburg die z’n tweede scoorde en zo net voor rust de stand naar 4-0 bracht.

Verrassend was een hinkende Mitchell Klooster, de keeper die in de 1e helft de nul wist te houden, die net voor start van de 2e helft tijdens de rust de kleedkamer uitkwam. Met een actie in de 1e helft, waarbij hij in botsing kwam met een aanvaller van Lekvogels, had hij zich behoorlijk geblesseerd (zie foto’s). Het debuut daarom van Joppe Moorelisse als keeper. Net na aanvang van de 2e helft werd zijn kwaliteit dan ook gelijk getest door een aanval van Lekvogels, deze ging helaas voor hen maar gelukkig voor Joppe, net naast.   Wakker geschud wist hij als waardige doelverdediger de 2e helft ook geen bal door te laten, wie weet heeft hij hier misschien wel een grote stap gezet als reserve doelman van de D1?. Het spel liet de 2e helft helaas te wensen over, er werden niet echt grote kansen gecreëerd, van beide kanten niet. Bij Lekvogels, die voor het oog wat meer op de helft van Everstein konden pionieren, bleven blessures hun achtervolgen. Diverse malen werd daardoor het spel stil gelegd. Wel steeds beter in z’n rol kwam Tim van Zal. Links vanaf het midden was het keer op keer dat hij het de verdediging van de Lekvogels lastig maakte en met een blijvende inzet was het Tim van Zal zelf die de 5-0 scoorde. Het is duidelijk dat doorzettingsvermogen wordt beloond!

Samengevat weer een mooie pot voetbal, de D1 blijft groeien in z’n spel en met deze inzet verwacht in een leuke voortzetting van de najaarscompetitie.

MVV’58 is de eerstvolgende tegenstander, komende zaterdag thuis om 09.15 uur.