1 - 3

Sc Everstein 4

Seizoen 2009-2010, het vierde

19 september 2009 14:30

Zaterdag 19 september 2009 stond voor ons de uit-wedstrijd tegen Arkel 3 op het programma. Een tegenstander die fris en verzorgd voetbal speelt.

We hadden de beschikking over 14 spelers: Mario vd Wetering op doel. Achterin: Ronnie van Straaten, Michel Romijn, Jos van Veen en ikzelf. Op het middenveld: Andre vd Gun, Roeland vd Wetering en Rogier Kloof. Voorin: Corrie Witkamp, Jan Sprong en Nick Koolen. Op de bank zaten Dennie Blom en Michel Wibbeke. Kevin Philippi startte als grensrechter omdat Theo Eerkens ziek was geworden; beterschap Theo! Onze trouwe aanhang telde vanmiddag slechts één persoon; namelijk Petra. Martina diende één van onze plaatselijke jam-sessies te ondersteunen en was dus afwezig. Jerry kwam kijken als één van de geblesseerden.

Arkel zette ons vanaf het begin meteen vast. Zij voetbalden en wij liepen achter onze tegenstanders aan. Veel kansen waren er toch niet te noteren in deze helft. Andre gaf na 20 minuten aan dat hij niet verder kon. Dennie kwam erin als spits en dat betekende dat Nick linkshalf ging spelen. Na deze wissel kregen we wel meer grip maar kansen leverden het ons niet op. Tot de rust bleef het 0-0.

In de rust wisselden ikzelf en Ronnie voor Kevin en Michel W. Kevin ging rechtsback spelen en Michel W werd voorstopper. Jos verhuisde naar de linksback-plaats. Na de rust trokken we steeds meer ten aanval. Wij kregen kansen en Dennie scoorde ongeveer een kwartier na rust 0-1. Vijf minuten later was het Nick met een intikker die voor 0-2 zorgde.

Er leek geen vuiltje meer aan de lucht omdat de tegenstander telkens niet verder kwam dan combineren tot onze 16 meter zonder een kans te creeren. Rogier gaf 20 minuten voor tijd aan niet meer verder te kunnen en zo keerde ik terug in het veld als linkshalf. Nick verhuisde naar rechts.

Een ingooi van Arkel in ons strafschopgebied werd een kwartier voor tijd slecht verwerkt. Hieruit werd het 1-2. De spanning keerde terug, maar het gevaarlijkst was Arkel met 2 vrije trappen dicht bij ons doel. Eén daarvan belandde op de paal. Wij kregen ondertussen ook kansen en gelukkig besliste Dennie op aangeven van Corrie de wedstrijd vijf minuten voor tijd: 1-3.

Vanaf deze plaats wil ik iedereen bedanken voor de steun aan mij. Ik heb de afgelopen tijd moeilijke beslissing moeten nemen in situaties die ik niet gewend was. Ik heb hierin wellicht niet altijd even handig gehandeld. Ik hoop dat vanaf nu de neuzen weer in één richting staan en dat we er weer een leuk seizoen van gaan maken.