19 september 2009 14:30

Koos den Braber

Everstein 3 – Rijswijkse Boys 2 (2-3)  5 – 3

Everstein 3 miste een hoop spelers voor het treffen met Rijswijkse Boys. Max zat met z’n dikke reet in Alicante, Hugo was naar de Keukenhof en Joost bleek ook nog eens een keer ziek te zijn. Trainer Marc had blijkbaar donderdag in de kleedkamer naast Joost bier lopen slenten, want ook hij bleek ziek te zijn. Gelukkig kregen we Walter van Maanen van het vierde en konden we gelukkig ook Mitchel van de Brink, Jasper van Vloten en Joost Meijdam lenen van het tweede.

In de wetenschap dat Rijswijkse Boys al twee keer had verloren, moest er gewonnen worden vandaag. Maar het begon meteen al slecht. Zo ongeveer in de 2e minuut viel een vrije trap van RB pardoes voor de voeten van een aanvaller: 0-1. Nadat René een  grote kopkans had gemist, werd het toch 1-1. Helaas duurde deze voorsprong niet lang. Een mislukte lange bal van de laatste man kwam precies terecht bij de linkerspits. Deze man zette op goed geluk de bal voor en de spits nam de bal ineens op de pantoffel: 1-2 en een schitterende treffer, mag best gezegd worden.

Gelukkig wisten we vrij snel weer terug te komen. Sebas kwam naar binnen en schoot goed in. De keeper wist te redden, maar in de rebound stond good old Marcel van Alphen klaar om de bal binnen te schieten, 2-2. Het was een knotsgekke eerste helft, want de doelpunten waren nog niet op. Vlak voor rust moest Fred ‘De Bronck’ aan de noodrem trekken in de eigen zestien. Penalty tegen (en geen kaart, waar het denk ik gewoon rood moest zijn). Deze werd gedecideerd ingeschoten: 2-3. Dit was ook de ruststand, in een helft waarin het derde behoorlijk slecht speelde. Weinig overleg, weinig coaching, veel onderling gezeur en daarbij opgeteld een hoop slechte passes resulteerden in een achterstand. En dat tegen ene uitermate zwakke tegenstander.

Gelukkig ging het na rust beter. Minder gezeur, meer overleg en wellicht ook wat meer inzet. Toch werden er een hoop kansen om zeep geholpen. Het was steeds net over en naast. Rijswijkse Boys had alleen vlak na rust dé kans op 2-4, maar de bal ging via de paal naast. Verder lieten ze niets meer zien. Everstein kon maar niet de gelijkmaker noteren, ondanks een groot veldoverwicht. Een kwartier voor tijd probeerde Sebas het eens van zo’n 25 meter en zijn schot vloog met een stuit gelukkig zo het doel in: 3-3. In de rust was overigens Mitchel in de ploeg gekomen en dat deed hij uitstekend. Na een actie van hem in de zestien ging hij gewillig neer na een schouderduw en scheidsrechter Koos den B. wees toch naar de stip. Fred was er al uit, waardoor uiteindelijk Jarco de bal opeiste. Hij schoot de penal feilloos in: 4-3. Niet veel later kreeg Mitchel de bal aan de zijkant van de zestien. Uit stand krulde hij de bal fantastisch in de kruising: 5-3 en de wedstrijd was gelopen. Hierna kregen we nog vele kansen, maar die waren niet meer aan ons besteed. Zo werd er de eerste winst van het seizoen binnen gehaald, ondanks het matige spel in de eerste helft. Nu doorgaan met winnen, zoals zaterdag uit bij Capelle 2.