Roger de Leeuw (penalty)

Seizoen 2009 - 2010, D1 (najaar)

26 september 2009 9:15

Everstein D1 – MVV’58 D1, zaterdag 26 augustus 2009, 09.15 uur.

Na de achteraf eenvoudige overwinning vorige week bij lekvogels, konden we deze zaterdag aan de bak op het thuisveld tegen MVV’58 D1, een ploeg die in de huidige competitie beide wedstrijden al heeft gewonnen. Vorige week tegen Stedeco D1 zelfs met 16-0 !!!.
De jongens van onze D1 moesten er dus tegenaan en dat met de wetenschap dat een aantal jongens de nacht er voor geen oog hadden dicht gedaan i.v.m. een “niet slaap feestje”bij een schoolvriendje,  hoe verzinnen ze het !!.

De D1 begon met Julian Goené, Tim van Zal en Joppe Moorelisse op de bank. Ondanks deelname van een aantal aan het nachtfeest, was de inzet verrassend. De 1e minuten gaf de D1 al direct een goede indruk, maar…………dat gold ook zeker voor de D1 van MVV’58. Volop strijd dus met over en weer kansen.  Het 1e doelpunt viel in de 15e minuut. Na de eerste wissel in het veld, Tim van Zal kwam er in, was er direct een pracht van een aanval die door Victor Snoek werd benut, 1-0 !!

En nu volhouden, blijven doorgaan was het motto. Alleen bleek de D1 van MVV’58 niet echt onder de indruk van de 1e treffer van Everstein, in tegendeel, daar werden de mouwen eens extra opgestroopt en uiteindelijk in de 23e minuut zagen ze kans onze doelman Mitchell te passeren om zo de 1-1 te scoren.

Evenwicht op het veld, dat was duidelijk, alhoewel het na een aantal minuten vanuit de toeschouwers wel nadrukkelijk werd omschreven als een “WANKEL EVENWICHT”!  De rust naderde en met nog een paar minuten te gaan kreeg Everstein toch nog een kans. Uit een door Roger de Leeuw genomen hoekschop was het Joppe die in de 29e minuut profiteerde en de 2-1 scoorde, helemaal super !. Dan ga je lekker de rust in om de 1e helft nog eens goed te analyseren om zo mogelijk nog beter te anticiperen op het spel van MVV’58.

Helaas bleek bij aanvang van de 2e helft dat ook de tegenstander goed had nagedacht en al in de 2e minuut was het MVV’58 die de 2-2 scoorde, warrige omstandigheden in de verdediging en het was een prachtige lob over de keeper Mitchell, een tegenvaller dus.

Opnieuw beginnen dus, terug bij af en niet bij de pakken neerzitten. Dat is duidelijke taal en gelukkig werd dat waarheid. Het eerder genoemde wankele evenwicht bleef, het was keeper Mitchell Klooster die er een aantal keer voor zorgde dat er geen bal meer in z’n doel kwam, alhoewel ook de sterk spelende Joeri  Liefhebber diverse ballen moest wegruimen. Mooie combinaties werden helaas diverse keren geweerd door de verdediging van MVV’58 totdat in de 13e minuut een kans van Tim van Willigenburg werd gekeerd door hens te maken, de keeper stond niet op z'n plek. Dit resulteerde in een strafschop voor Everstein en Roger de Leeuw was de koele kikker die de strafschop nam en met een mooie hoge bal recht door het midden de 3-2 scoorde !

Ja, en dan, doorgaan natuurlijk maar met de wetenschap dat deD1 van MVV’58 al 2 x terug waren gekomen op een gelijke stand. Zoals gezegd een verdediging van Everstein die toch goed op orde was en bij een misser stond daar nog altijd Mitchell Klooster, die z’n doel verdedigde als geen ander. Oftewel MVV’58 kon geen kans meer benutten.

Zo ook onze jongens,even wat voorbeelden. Mooie combinatie in de 15e minuut van Joppe, bal naar Edoh, goeie aanname, bal door naar Tim en weer terug naar Edoh, geweldig zo’n snelle actie maar net geen score en bal opgepakt door MVV’58. Hun aanval werd direct opvallend opgevangen door Julian Goené, die in de 2e helft uitstekend spel liet zien. Er was in de 2e helft tevens een moment waar we de ene hoekschop na de andere tegen kregen, keer op keer was de verdediging en Mitchell alert en werkten de bal netjes weg. In de 22e minuut was het Joppe die nog een vrije bal mocht nemen, niet ver van het doel van MVV’58. Hij nam deze dan ook ineens maar helaas geen score.       In de 25e minuut was er nog wel een spannend moment voor het doel van Mitchell, maar gelukkig ging de paal tegen de paal. De 27e minuut nog een mooi moment voor onze jongens, wederom een combinatie van Victor en Tim van Willigenburg waaruit bijna de wedstrijd werd beslist.

De stand van 3-2 is een mooie winst maar vanwege de kansen die volop aanwezig waren, bleef het wel enorm spannend tot het laatste fluitsignaal. Uiteindelijk zijn dit de mooiste wedstrijden om te zien. Wat we nu wel weten is dat bij de nog komende uitwedstrijd bij MVV’58 ze zeker zullen proberen dit goed te maken, we kunnen daar nog een spannende pot te zien krijgen.