2e klasse 2

13 april 2019 9:00

Scheidsrechter

T.van Putten

Aan het begin van dit verslag wil ik vast zeggen dat ik de titel al direct na de wedstrijd heb bedacht. Dus het heeft niks te maken met de ontwikkelingen in de Nederlandse competitie of de prestaties in de Champions Leaugue. Als ik na die laatste twee onderwerpen kijk en die vergelijk met (de prestaties van) Everstein MO13 dan had het een heel ander verslag geworden. Dus deze keer sluit het verslag, mijn beleving, aan bij een uitspraak van PSV-er Luuk de Jong. Voor wie er op let, hij heeft de afgelopen periode best wel opvallende uitspraken gedaan. Nee ik heb het niet over een van zijn meest recente uitspraken (na Vitesse -PSV): ‘4 minuten extra tijd is natuurlijk ook veel te weinig’ (het lukte PSV niet om, volgens hun handelsmerk, te scoren in de extra tijd). Welke uitspraak ik wel bedoel? Dat lees je aan het einde van dit verslag. Eerst gaan wij terug naar zaterdagmorgen 13 april, 8.15 uur. De autoruiten waren bevroren, de zon probeerde de kou te verdrijven en de speelsters van Everstein MO13 verzamelde zich in kleedkamer 4. Terwijl de speelsters zich omkleden en de opstelling werd doorgenomen druppelde de speelsters van Dubbeldam MO13 de kantine binnen. Om 9.00 stond de wedstrijd op het punt van beginnen, maar helaas de vlaggen voor de grensrechter lagen nog bij de kleedkamers. Toen dit euvel was opgelost floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd Everstein MO13 – Dubbeldam MO13. Voor ons een onbekende tegenstander maar wij waren voor hen geen onbekende meer. De analist van Dubbeldam MO13 was aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd ASWH MO13 – Everstein MO13. Of het nu aan de goede analyse lag, het tijdstip van het begin van de wedstrijd, de kou of onze verwachtingen na de vorige wedstrijd? Ik weet het niet maar Everstein MO13 begon niet scherp aan de wedstrijd. Dubbeldam was feller en profiteerde van het feit dat hun wekker nog eerder ging dan die van de speelsters van Everstein (aldus een supporter van Dubbeldam). Het was niet verwonderlijk dat Dubbeldam de score opende. Na de 0-1 was Everstien MO13 bij de les maar lieten zij sporadisch zien goed te kunnen voetballen. Everstein kreeg enkele kansjes op de gelijkmaker maar niemand had opgekeken als Dubbeldam de voorsprong uitbreidde. Beide gebeurde de eerste helft niet en met een 0-1 achterstand gingen de speelsters rusten.
Na de rust kwam er een ander Everstein uit de kleedkamer. De speelsters geloofde in hun kans en gingen gedreven op jacht naar de gelijkmaker. De ene aanval na de andere werd opgezet maar, mede door het fysieke spel (duwen), werden de aanvalsters en onze verdedigsters regelmatig aan het wankelen  gebracht. Desondanks bleef Everstein MO13 in haar kansen geloven en werd het spel steeds aanvallender. Dat brengt natuurlijk risico’s met zich mee maar diverse tegenaanvallen werden door onze keepster Jenke onschadelijk gemaakt. Ondanks dat de tijd vorderde, en de spanning toe nam, bleef Everstein MO13 geduldig aanvallen en probeerde zij het fysieke blok op verschillende manier te omzeilen. Geleerd van vorige wedstrijden kwamen er van de zijkanten goede voorzetten maar helaas lukte het net niet om te scoren. 8 minuten werd een voorzet door een tegenstander geblokt en kreeg Everstein MO13 een terechte corner. Deze werd door Britt goed genomen, een speelster van Dubbeldam MO13 raakte de bal verkeerd en de bal vloog achter haar eigen keepster. Deze gelijkmaker was voor Everstein MO13 het juiste signaal om op zoek te gaan naar meer. Op zoek naar het winnende doelpunt. Dubbeldam MO13 dacht daar hetzelfde over en er ontstond een spannende slotfase, met kansjes over en weer. De wedstrijd stevende af op een gelijkspel tot het moment dat Maud via diverse combinaties ineens de diepte in werd gestuurd. Het verdedigende blok van Dubbeldam MO13 probeerde Maud nog af te stoppen maar dat lukte niet en met een goed schot zorgde zij voor de ontlading bij de speelsters, trainers en supporters. De 2-1 was gescoord. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af. De driepunten waren binnen en vrolijk liepen de speelsters van Everstein het veld af. Deze overwinning was het resultaat van weer een goede teamprestatie. Iedereen heeft haar bijdrage geleverd en gestreden tot het laatste moment. Dit was ook zichtbaar bij het juichen naar de gelijkmaker en de 2-1. Beide doelpunten vierde jullie met elkaar en als team. De teamspirit is een van de kwaliteiten wat jullie maakt tot de Everstein MO13 van dit moment. Sommige zullen vast zeggen dat het scoren in de laatste minuut geluk is. Maar niets is minder waar want volgens Luuk de Jong is scoren in de laatste minuut ook een kwaliteit. Dus tegenstanders dit is een waarschuwing, sinds zaterdag heeft Everstein MO13 er nog een kwaliteit bij.
Wij alle kwaliteiten van dit team wil bekijken is aankomende woensdagavond om 18.30 uur van harte welkom. De MO13 speelt dan, in Everdingen, de inhaalwedstrijd tegen Woudrichem MO13.