Everstein MO13: Scoort weer in het laatste kwartier

1 - 2

Sc Everstein MO13-1

2e klasse 2

4 mei 2019 8:30

Ruim een week geleden, op zaterdag 4 mei 2019  om 8.30 uur, floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd Kozakken Boys MO13 – Everstein MO13. Vooraf ging het gesprek voornamelijk over de voorspeelde winterse buien en het vroege tijdstip waarop men vanuit Everdingen moest vertrekken. In Werkendam bleek dat de zon er op dit vroege tijdstip zin in had en door de goede luxe stoelen op de tribune werd het meegereisde publiek verwend. De speelsters vochten om een plaats op de reserve bank want de stoelen in de dug-out schijnen ook lekker te zitten. Terwijl het publiek uitgebreid speculeerde over de naderende bekerfinale, de halve finales Champions League en de ontknoping van de eredivisie waren de speelsters van de MO13 aan de warming-up begonnen. Helaas had de scheidsrechter zich afgemeld maar gelukkig wilde een leider/trainer van Kozakken Boys MO13 deze taak wel op zich nemen.
Klokslag 8.30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Everstein MO13 oogde gemotiveerd en zette de druk naar voren. Al vrij snel resulteerde dit in enkele kansen maar de keepster van Kozakken Boys MO13 stond de openingstreffer in de weg.  Zoals wel vaker was het de tegenstander die binnen het kwartier de score opende en keek de MO13 tegen een achterstand aan. De tegentreffer was wel het signaal om te gaan aanvallen. Langzamerhand kreeg Everstein MO13 de overhand en voor de rust waren er nog enkele goede kansen. Het lukte de MO13 niet om voor de rust de gelijkmaker te maken. Met een 0-1 achterstand gingen de speelsters van Everstein MO13 naar de kleedkamer. Wat daar besproken is dat blijft binnen de welbekende 4 muren. Wel weet ik dat onze eigen catering goed werkte en op de tribune genoten wij van de koffie met gevulde koek. De speelsters kwamen het veld weer op en Everstein MO13 leek maar een doel te hebben en dat was scoren. De druk werd opgevoerd en Kozakken Boys MO13 kon niks anders dan verdedigen. Zij kregen het gedreven aanvalsspel van Everstein MO13 niet onder controle en er ontstonden steeds meer kansen voor de MO13. Alleen wat de MO13 ook probeerde, de bal wilde het doel niet in. Tot, ja tot de 50-ste minuut. Toen lukte het Maud om te scoren. De gelijkmaker gaf Everstein MO13 extra energie en het vertrouwen dat een tweede doelpunt ook mogelijk was. Na een goede aanval was het Britt die 5 minuten voor tijd het tweede doelpunt voor Everstein MO13 scoorde. Kozakken Boys MO13 gaf zich niet verloren en ging in de laatste minuten op zoek naar de gelijkmaker. De druk op het doel van Everstein nam wel iets toe maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Na het laatste fluitsignaal werd de overwinning door de speelsters gevierd. De punten zijn binnen en met een schuin oog wordt er naar de ranglijst gekeken. U weet wel de stand waaruit blijkt welk team er aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gehaald. Sinds vandaag is dat voor de Eredivisie bekend maar in de competitie van de MO13 zijn er nog verschillende kandidaten. Laten die kandidaten de komende 2 weken nu net de tegenstanders van de MO13 zijn. Twee wedstrijden waarin de MO13 kan laten zien hoe zij het afgelopen seizoen hebben leren voetballen op een groot veld. Twee wedstrijden waarbij de MO13 kan laten zien dat zij een team zijn. Een team met speelsters die samen spelen en proberen te winnen maar bovenal een team is waar het plezier in het voerballen vanaf straalt. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Oranje-Wit op het programma. De aanvang is 8.30 uur. Door mijn afwezigheid zal er van deze wedstrijd geen verslag worden gemaakt. Dus wilt u weten hoe de wedstrijd verloopt? Dan kunt u het beste komen kijken en gelijk de speelsters aanmoedigen.