Nieuw Lekkerland MO13-1

2e klasse 2

23 maart 2019 9:00

J.Philipsen

Soms heb je van die dagen, momenten en wedstrijden dat je niet weet wat je moet schrijven. Je blijft met verbazing achter en denkt later nog: Wat is er gebeurd? Heb ik dit echt meegemaakt? Was het nu goed of was het nu slecht? Het lopende seizoen heb ik regelmatig van dat soort momenten gehad. Zowel in positieve als in negatieve zin. Nee, dan heb ik het niet over Everstein MO13 maar over verschillende wedstijden uit de Eredivisie en de Champions League. Maar na de wedstrijd Everstein MO13 – Nieuw Lekkerland MO13 bekroop mij ook dit gevoel.
Ik neem jullie eerst mee naar de wedstrijd. In de voorbereiding van deze wedstrijd bleek al dat er veel speelsters, om diverse redenen, afwezig waren. De trainer (Marc) had zijn jaarlijkse vrije zaterdag opgenomen dus Johan had de taak om het geheel te begeleiden. Na een gedreven warming-up (althans zo zag het er vanuit de kantine uit) floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Everstein MO13 had er ogenschijnlijk veel zin want vol overgave ging de speelsters in de aanval. De druk op het doel van Nieuw-Lekkerland werd flink opgevoerd. Het verbaasde niemand dat Everstein MO13 na een vlotte aanval op een 1-0 voorsprong kwam. Myrthe scoorde dit doelpunt. Evertsein MO13 voelde dat er meer te halen viel want de speelsters gingen op zoek naar het tweede doelpunt. Na enkele kansjes te hebben gemist was het Myrthe die een vloeiende aanval afsloot met haar en Eversteins tweede doelpunt. Voor de rust waren er nog kansen op de 3-0 maar dat bevrijdende doelpunt wilde niet vallen. Nieuw-Lekkerland MO13 viel wel aan maar de verdediging van Everstein MO13 was erg solide. Een klein smetje op de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Loïs. Met een goed gevoel en een 2-0 voorsprong zochten de speelsters de kleedkamer op.
Na de limonade in de kleedkamer en de koffie/thee in de kantine stonden de speelsters van beide teams weer klaar voor de tweede helft. Gelijk vanaf de aftrap werd duidelijk dat Nieuw-Lekkerland MO13 geloofde in haar kansen. Zij trokken ten aanval en gingen op zoek naar de overbekende aansluitingstreffer. Via een snelle uitbraak scoorde Nieuw-Lekkerland die ook nog. Dit leek op een kantelpunt in de wedstrijd. Nieuw-Lekkerland drong steeds meer aan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Het was aan Jenke (onze keepster) te danken dat die niet viel. Met verschillende goede reddingen maakte zij enkele grote kansen onschadelijk. Aan de andere kant van het veld lukte het Everstein MO13 niet om de marge te vergroten. Hierdoor bleef het tot en met de laatste seconde spannend. Na het laatste fluitsignaal was erbij de speelsters geen grote vreugde over de overwinning maar leek de teleurstelling van slechts met 2-1 te hebben gewonnen te overheersen.
Juist dat dubbele gevoel is de afgelopen dagen ook bij mij blijven hangen. Had er meer in deze wedstrijd gezeten? Was het verschil tussen de eerste en tweede helft echt zo groot? Ik denk dat het allemaal wel mee viel. Sterker nog ik ben van mening dat het juist een goede prestatie was om de overwinning binnen te halen. Everstein MO13 begon de wedstrijd met 12 speelsters. Halverwege de eerste helft was er een blessure dus de elf overgebleven speelsters moesten hoe dan ook de wedstrijd uitspelen (Linsey zelfs met geschaafde handen en knieën na een glijpartij over het veld). En dat tegen een tegenstander die veel meer wissels had en voortdurend kon wisselen. Daarnaast blijkt dat een 2-0 (of 0-2) ruststand geen garantie tot succes biedt. Kijk bijvoorbeeld maar naar Nederland – Duitsland of Jong Ajax – Jong FC Utrecht (2-0 rust, 3-3 eindstand). Ik wil maar zeggen dat deze overwinning juist een overwinning van het collectief was. En dat de speelsters (en het publiek) na een 2-0 ruststand niet altijd hoeven te verwachten dat het dan een grotere uitslag wordt. Dus speelsters van de MO13 jullie mogen ook blij zijn met een zwaar bevochten overwinning.
Aankomende zaterdag speelt de MO13 wederom een thuiswedstrijd. Dit keer is Lekvogels MO13 de tegenstander. De aanvang is 10.45 uur. Het mooie is dat de weermannen/vrouwen nu aangeven dat de zon gaat schijnen en de temperatuur stijgt richting de 15 graden. Dus de speelsters rekenen op veel publiek langs de lijn.