58'

2e klasse 2

17 april 2019 18:30

Y.Hagenaar

Na de wedstrijd tegen Dubbeldam waren de tegenstanders al gewaarschuwd, Everstein MO13 gaat door tot het laatste moment. Zelfs de trainer van PSV roept het al enkele weken. Zij scoren altijd aan het einde van de wedstrijd. Dat is een kwaliteit en geeft aan dat zij willen winnen. Na de zaterdagwedstrijd tegen Dubbeldam stond er op woensdagavond 17 april een midweekse (woensdagavond) inhaalwedstrijd op het programma. Het was niet zomaar een inhaalwedstrijd, op zomaar een woensdagavond. Nee in de dagen tussen de wedstrijd tegen Dubbeldam en de wedstrijd tegen Woudrichem MO13 gebeurde er veel. De koplopers in de vaderlandse competitie behaalde beide een overwinning, een niet nader te noemen Nederlandse voetbalclub leerde Ronaldo & co wat verliezen is en een deel van de MO13 ronde die week de eind CITO af. Al met al verzamelde op woensdag 17 april omstreeks 17.45 uur veel uitgelaten speelsters van de MO13 op het sportpark. De speelsters vertrokken naar de kleedkamer en langzamerhand druppelde de speelsters van Woudrichem binnen. Na de warming-up begon de wedstrijd tegen Woudrichem. Uit eerdere uitwedstrijden wisten de speelsters dat Woudrichem een lastige tegenstander is. Ze spelen fel en maken het Everstein MO13 altijd lastig. De speelsters van Woudrichem begonnen fel aan de wedstrijd en lieten zien dat zij kunnen voetballen. De speelsters van Everstein MO13 moesten wennen aan de omstandigheden. Kwam het door het spelen op woensdagavond, kwam het door het spelen op het veld, moesten de speelsters de spanning van een schooldag kwijt? Ik weet het niet maar het kostte de speelsters veel moeite om in het spel te komen. Woudrichem kreeg enkele kansjes maar die werden niet benut. Everstein MO13 kwam langzamerhand in haar spel en de vertrouwde patronen werden steeds zichtbaarder. Helaas resulteerde dit niet in een voorsprong van Everstein MO13. Vlak voor rust kreeg Woudenberg MO13 een corner, de bal viel voor de voeten van een speelster van de MO13 en die scoorde de 0-1. Dit was ook de ruststand.
Aan het begin van de tweede helft liet Everstein MO13 zien dat zij wilde winnen. De langzame koffie/thee drinkers hadden deze woensdagavond pech. Want binnen enkele minuten kreeg de MO13 enkele kansen op de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Myrthe die een vrije trap goed netjes in het doel schoot. De gelijkmaker werkte gedeeltelijk bevrijdend voor de MO13. Ze probeerde aan te vallen maar liepen zich telkens stuk op de stugge verdediging van Woudrichem MO13. De tegenstander kreeg bij enkele uitvallen ook de kans om te scoren. Aangezien het beide teams niet lukte om te scoren leek een gelijkspel in de maak. Selma dacht daar anders over en enkele minuten voor het einde van de wedstrijd schoot zij op doel en enkele seconde later was zij het middelpunt van het ‘feest’. Haar doelpunt betekende dat de drie punten binnen waren. Na het laatste fluitsignaal vierde de speelsters van de MO13 een klein feestje op het veld. Nadat de speelsters onder applaus van de vele supporters het veld hadden verlaten werd dit feestje in de kleedkamer voortgezet (althans dat hoorde wij uit de verhalen).
Net als voor verschillende teams bij Everstein en in Nederland geldt ook dat de MO13 hun laatste wedstrijden (3 stuks) moet winnen om deze competitie winnend af te sluiten. Maar laten wij daar niet op vooruit lopen maar vooral het plezier in het voetballen centraal stellen en zeker niet vergeten hoe deze speelsters zich ontwikkelen. Aankomende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Kozakken Boys op het programma. De aanvang is 8.30 uur. Dus alle vroege vogels zijn welkom.