Peursum MO13-1

2e klasse 2

9 februari 2019 9:00

J.Philipsen

Na weken van kwakkelend winterweer, oefenwedstrijden, trainen in de sneeuw, trainen in de zaal was het eindelijk zaterdag 9 februari. De eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie stond op het programma. Geheel volgens de traditie van het seizoen 2018/2019 was Peursum MO13 de eerste tegenstander. Waarom traditie? In de beker en de eerste najaarcompetitiewedstrijd was Peursum MO13 ook onze tegenstander. Toen was het een uitwedstrijd maar deze keer speelde wij thuis. Gelukkig bleef de regen achterwege maar de harde wind maakte dat er bij een enkeling twijfel was of de wedstrijd wel doorging. Gezien de (soms) barre trainingsomstandigheden was de wind voor de MO13 kinderspel.
Voor de wedstrijd gaven de trainers aan dat de speelsters van de MO13 klaar waren voor de voorjaarscompetitie. De selectie is intact gebleven, de trainers hebben hun diploma gehaald, en op het programma staan bekende en onbekende tegenstanders. Door de eerdere resultaten was de kans op onderschatting aanwezig maar zoals altijd geldt resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De trainers hebben wel hun vragen bij de vorm van Everstein MO13. Bij enkele topclubs uit de vaderlandse competitie is er na de winterstop sprake van vormverlies. Het gaat niet zoals het gaan moet. Aangezien dit de favoriete clubs van veel speelsters van de MO13 zijn bestaat de kans dat zij dit vormverlies overnemen.

Na alle voorbeschouwingen, de warming-up, een peptalk en het handje schudden floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Gelukkig stond de wind haaks op het veld dus de beide teams hadden er evenveel last van. Everstein MO13 zette Perusum MO13 direct onder druk en ging gedreven op zoek naar het eerste doelpunt. Door de harde wind en het gedreven verdedigen van de tegenstander ging dit niet van harte. Het lukte Peursum telkens om de aanvallen van Everstein MO13 te onderbreken door een voet tegen de bal te zetten. Everstien MO13 scoorde niet en Peursum MO13 deelde een kleine speldenprik uit. Gelukkig was de verdediging van Everstein MO13 attent. Dit was het signaal voor de MO13 om nog fanatieker de aanval te zoeken. Everstein kreeg de kansen maar scoorde de eerste 20 minuten niet. Op dat moment kreeg Nienke een kans en zij opende de score. Opluchting bij de speelsters, trainers en de supporters. In de eerste helft werd er niet meer gescoord en met een ruststand van 1-0 zocht iedereen de beschutting en de warmte van de kleedkamer/kantine op.

De tweede helf was eigenlijk een kopie van de eerste helft. Everstein MO13 viel aan, Peursum MO13 hield tegen. De kansen voor Everstein MO13 kwamen er wel en 10 minuten voortijd besliste Iris de wedstrijd. Zij scoorde de 2-0. Vlak daarna werd het door een eigen doelpunt 3-0. Peursum MO13 geloofde het wel en Everstein MO13 had regelmatig last van de wind waardoor er geen doelpunten werden gemaakt. Het aanwezige publiek had veel respect voor de speelsters maar het meeste voor onze keepster Jenke. Die staande in de harde wind in de tweede helft geen enkele bal heeft gekregen.
De voorjaarscompetitie is gestart en de eerste punten zijn binnen. Het is goed om te zien dat de speelsters van de MO13 (in tegenstelling tot enkele Eredivisie clubs) de vorm van voor de winterstop hebben behouden. De stijgende ontwikkelingslijn is voortgezet en het plezier was bij alle speelsters aanwezig. Aankomende zaterdag vertrekken de speelsters van de MO13 (zonder de verslaggever) richting Rumpt voor de uitwedstrijd tegen Rhelico MO13. Deze tegenstander kennen wij al uit eerdere, gelijkwaardige, wedstrijden dus er zal geen sprake van onderschatting zijn. Ik nodig iedereen uit om de speelsters van Everstein MO13 aan te moedigen. De wedstrijd begint om 11.00 uur.