3e klasse D

30 november 2019 14:30

Scheidsrechter

R. ten Hoeve

Als de onbetwiste koploper in je afdeling, met de volle buit uit negen duels en dus zevenentwintig punten, op bezoek komt, is het altijd maar afwachten hoe jij, als underdog, hierop gaat reageren. Het overkwam de mannen van SC Everstein vanmiddag, toen Jonathan aan de Lekdijk te gast was. Over één ding was iedereen het, direct na afloop van een wedstrijd, die nooit een wedstrijd werd, eens: de gasten uit Zeist waren duidelijk een maatje te groot voor de nummer vijf van de ranglijst. De wijze waarop dit dan uiteindelijk tot stand kwam, daar kun je natuurlijk van mening wisselen. Trainer Remko Versteeg had in elk geval, in tegenstelling tot afgelopen week bij DVSU in Utrecht, weer de nodige werklust en arbeid aangetroffen in zijn team (wat standaard ingrediënten zouden moeten zijn), waarbij we wel moeten opmerken dat de ploeg de overmacht van Jonathan gelaten over zich heen liet komen. Maar hoe we het ook wenden of keren, op de uiteindelijke 0-3 eindstand (0-2 bij rust) was niets af te dingen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Arjan Cornelisse, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Erik Bergshoeff, Victor Snoek, Nader Mechichi, Bjorn Stathi, Robbie de Roos, Yently Lemmer en Guillermo Ooft

Wisselspelers: Walter Snoek, Jort Binnenveld, Gerwin het Lam en Sven de Blok

Geblesseerd: Sander Bergshoeff, Sven de Blok (niet wedstrijdfit) en Simon van Zante (tevens vader geworden, proficiat!)

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer Rik ten Hoeve uit Amsterdam

Assistent namens SC Everstein: Koos den Braber

Vorige week was de selectie voor het eerst compleet, vandaag ontbraken aanvoerder Sander Bergshoeff, Simon van Zante en Sven de Blok, waardoor er flink geschoven moest worden door de technische staf. De eerste tien minuten van SC Everstein tegen Jonathan, waren voor de gastheren wellicht al de beste van de wedstrijd. De ploeg kwam fris uit de startblokken en de bezoekers wilden wellicht wat te gemakkelijk op weg naar de tiende zege van het seizoen. Het leidde binnen vijf minuten tot twee uitstekende mogelijkheden, waarvan de schoonheid van de eerste kans meer had verdiend: net over de middenlijn vond Robbie aan de linkerflank Yently en begon zelf een rush naar zijn plaats in de spits. Yently liet de bal op het juiste moment en laag over de grond vertrekken. Robbie was ter plaatse om in te tikken, maar de afstand op de doelman was net te kort. Hierdoor kon de sluitpost alsnog redding brengen. Twee minuten later werd Victor in stelling gebracht, zijn schot werd nog net gekraakt en tot corner verwerkt. Een start met mogelijkheden dus.

Maar langzamerhand werd duidelijk dat Jonathan een uistekende ploeg heeft, met over het gehele veld prima voetballers. Met veel beweging, kaatsende spelers en op de juiste momenten diepgang, werd het voor Everstein steeds lastiger om mee te blijven doen. Na bijna twintig minuten de eerste grote mogelijkheid voor Jonathan, ingeleid door Everstein zelf: Klaas tikte de bal voorbij zijn eigen doelman Ricardo, maar Rick kon de bal nog ruim voor de doellijn wegwerken. De druk nam toe, maar dit was niet de beste fase van de koploper in de wedstrijd. Toen de thuisclub er, na een half uur, niet in slaagde de bal weg te krijgen uit de eigen zestien meter was het, bij de tweede poging raak: de bal werd klaar gelegd op de rand van de zestien meter en diagonaal hard ingeschoten, Ricardo was kansloos en 0-1.

Vijf minuten later wederom een foutje in de defensie van Everstein, nu kon Ricardo met de voet redding brengen. Toen het leek dat we met 0-1 zouden gaan rusten, scheidde een speler van Jonathan de ‘mannen’ van de ‘jongens’: tot drie keer toe won hij een duel van een Everstein speler, alvorens de vrije man op de rechterflank te bedienen. Die verzond een lage voorzet, die bij de tweede paal kon worden binnen getikt: 0-2 op een wel heel ongelukkig moment. In blessuretijd nog een prima mogelijkheid voor Everstein, maar de voorzet van Robbie, vanaf de linkerkant, werd door Nader alsnog hoog over geschoten.

Na de pauze kwam Gerwin en bleef Victor (rugklachten) in de kleedkamer achter. Everstein probeerde de bakens te verzetten, maar de gasten bleven baas op het veld. Guillermo ontving in deze fase geel. Toen arbiter ten Hoeve vermeend buitenspel negeerde, leek een kans te ontstaan, maar verder dan een corner kwam het niet. Uit die corner was het wederom bijna raak en de aanval werd besloten met een poging van Rick, die met het hoofd wel de doelman de baas was, maar over kopte. Vanaf dit moment werd het aandeel van Everstein minder en controleerde Jonathan de wedstrijd. Maar omdat er ook de nodige slordigheidjes in het spel slopen en Ricardo de thuisclub, zoals de sluitposten dit al weken doen, met fraaie reddingen verder leed bespaarde, kwam de eerste opwinding na een kwartier.

Guillermo leek op snelheid richting doelman van Jonathan te kunnen gaan, maar werd duidelijk vast gehouden. Het ontging scheidsrechter ten Hoeve, die verder een prima wedstrijd floot, volledig. Even later de definitieve beslissing: de verdediging van Everstein stapte verkeerd uit, waardoor de bal kon worden voorgegeven, een simpele voetbeweging maakte Ricardo kansloos: 0-3 en een gelopen koers.

Walter was inmiddels in de ploeg gekomen voor de aangeslagen Nader en Jort kwam Yently aflossen. Het deed aan het wedstrijdbeeld niet veel af. De beste kansen bleven voor de bezoekers, maar Ricardo wenste niet meer te capituleren. Wellicht kenmerkend: het enige schot op doel, in de laatste fase van de wedstrijd, kwam van Jort, maar de bal verdween recht in de handen van de doelman.

Na een korte blessuretijd maakte de scheids een einde aan Everstein tegen Jonathan. Gewogen en te licht bevonden, zo zullen we maar zeggen. “De wil om te werken was er, in tegenstelling tot vorige week, nu wel”, zo was de reactie van trainer Remko Versteeg, direct na afloop, “tegen deze ploeg, die optimaal gebruik maakt van de kansen, moet je de kansen, die je krijgt – en we ook gekregen hebben, direct aan het begin van de wedstrijd – maken en dat deden we niet. Verder is er op de uitslag niets af te dingen tegen deze betere tegenstander. Met Sander, Simon en Sven missen we natuurlijk ook wel iets, maar Jonathan is nu eenmaal een uitstekende ploeg, nu de focus op Focus ‘07”, zo besloot de Everstein trainer.

Tot nu toe lukte het geen tegenstander om Jonathan pootje te lichten. Ook Everstein dus niet en daarom kijken we, vanaf nu, vooruit op de streekderby van volgende week. Dan gaan we op bezoek bij het, tot nu toe, tegenvallende Focus ’07 in Culemborg. Laat dat nu juist de gevaarlijkste tegenstanders zijn voor Everstein van nu! Vanmiddag snel vergeten, deze waarschuwing in de oren knopen en een week de tijd om toe te leven naar deze wedstrijd. We wensen staf en mannen hierbij veel succes en tot volgende week in Culemborg!