1 - 3

Sc Everstein JO13-1

Seizoen 2009 - 2010, D1 (najaar)

3 oktober 2009 10:30

Beladen wedstrijd tussen Heukelum D1 – Everstein D1, zaterdag 3 oktober 2009 10.30 uur.

Een wedstrijd vol strijd, inzet, emoties, blessures en vooral, aantrekkelijk voor het aanwezige publiek. Aanwezig op Everstein omstreeks 09.30 uur, waar zoals bekend wordt verzameld alvorens naar de uitnodigende club te rijden ( in dit geval Heukelum) , kwam de melding dat de C2 twee spelers nodig had om hun wedstrijd te kunnen spelen thuis om 10.30 uur. Onze D1 zou vandaag compleet en fit zijn dus werd besloten dat Julian en Joppe op Everstein zouden blijven. Met slechts 1 wisselspeler zouden we dus de wedstrijd tegen Heukelum D1 ingaan.

Gezien de resultaten van Heukelum D1 zou dat theoretisch kunnen maar de inzet met dan wel 100% blijven. De aftrap was daar om 10.30 uur en met een opstelling in 4-4-2 formatie, welke vorige week voor het eerst was toegepast en positief uitpakte, konden onze jongens laten zien of ook deze match dat zou werken.

In verdedigend opzicht kreeg de D1 het zwaar te verduren van de regelmatige pogingen die Heukelum D1 realiseerde, al in de 3e minuut was er een grote kans en voorkwam de verdediging tezamen met doelman Mitchell Klooster een 1-0 achterstand. Uiteraard was ook Everstein succesvol in z’n spel, kwam dan ook diverse keren gevaarlijk voor het doel van Heukelum, kort gezegd was er dus redelijk evenwicht in het spel waar te nemen. Pas in de 7e minuut werd het spel wat feller en werden acties vaker onderbroken door sterker spelende  verdediging, over en weer. Zoals gezegd een lust om naar te kijken en een spel dat voor de zogenaamde kenners langs de lijn, uitnodigt om als coach te gaan spelen, het was echt een spannende pot en naar mate de wedstrijd vorderde werd het alleen maar spannender, HOE SPANNEND????, ja daaaaaag, dan kom je de volgende keer zelf maar kijken, ik garandeer je dat dit echt niet de enige wedstrijd is dat onze D1 zo speelt, daar kunnen jullie echt nog wat van verwachten !!!,

maar goed,…………… genoeg daarover, terug naar de wedstrijd.

In de 10e minuut wederom een spannend moment voor het doel van Heukelum, uit een corner, genomen door Roger de Leeuw, hectisch spel voor het doel maar helaas geen score. Een kopbal van Tim van Zal ( zie zijn zweeftechniek op de foto !) werd net weggewerkt. Daarna werd Bram de Groot in een mooie bal aanname en gecontroleerde actie tijdelijk uitgeschakeld, slecht onderbuik gevoel nam hem even controle over zijn lichaam. Nadat hij overeind was geholpen door onze ervaren rot in het vak “Leo Snoek” en die hem met zijn medische kennis snel behandelde, kon het spel snel worden hervat. Leo, je hebt toch echt gouden handjes, vanaf nu typeer ik je als “Don Leo”.,……waar heb ik die naam eerder gehoord ???

Kort na dit moment was het Victor met een vrije bal richting doel van Heukelum, deze werd weggewerkt en met een mooie actie vol op z’n linker slof haalde Luuk de Gier uit, bal suisde over de meute voetballers voor het doel van Heukelum, allen staarden met open mond, en………. met een knal vol op de lat van het doel, het had nog mooier kunnen zijn.

Nee, helaas,……. het was Heukelum D1 die in de 15e minuut profiteerde van balverlies, snelle overname en een tegentreffer was het resultaat, 0-1. Koppie er bij houden mannen, dan komt het allemaal goed. Doorgaan met hetzelfde spel of nog net een tandje extra, zou toch het gewenste resultaat moeten geven. Toch in de 20e minuut hoor ik trainer Jeroen Brouwer roepen, EVERSTEIN WORDT WAKKER !!! Het was dus toch wel oppassen voor niet nog een tegentreffer, dan zou je echt achter de feiten aanlopen en daarvoor waren we niet naar Heukelum gereden, toch ???.

Naar moment voor Joeri Liefhebber, vervelende teckel rond de 22e minuut en pijn, even gaan liggen was het beste. Het ging de resterende tijd van de 1e helft moeizaam, ondanks een mooie kans voor het doel van Heukelum.  Wel kansen dus,  mede door zichtbaar meer druk in die laatste wegtellende minuten, toch geen doelpunt, oftewel de rust in met achterstand. Dubieus moment was wel de overtreding op Victor eerder in de wedstrijd, deze werd neergelegd in het strafschopgebied van Heukelum, toch geen penalty, dat is vreemd !!!???. Uitleg van de scheidsrechter, na behoorlijk protest en gemopper vanaf de zijde van Jeroen Brouwer en Gerrit de Leeuw, was dat Heukelum in een eerder moment ook geen strafschop kreeg toebedeeld en daarom deze overtreding ook geen strafschop waard zou zijn. Als ze het er niet mee eens waren, moesten ze dat maar op het briefje schrijven,………. hahahaha, dat heb ik nu dus gedaan !!

Maar goed, of eigenlijk niet,…………. toch vol goede moed de 2e helft in, waar trainer Jeroen de jongens in de kleedkamer toch even vertelde dat ze in de 2e helft tegen 12 man zouden spelen. Grote vraagtekens op de gezichten van de D1 met de vraag, mogen ze dan met 12 man spelen ??. Dat niet, maar met de scheids erbij is de optelsom gauw gemaakt !

8 minuten over 11.00 uur alweer de aftrap voor het 2e deel, de koffie besteld in de pauze was nog te heet om op te drinken, toch moeilijk om een het bakkie, een fototoestel en een pen met notitiepapier in 2 handen te houden, ze gunnen je niet echt rust tijdens de rust. Everstein ging gelijk goed van start, mooie combinaties voorin, een lust om naar te kijken. Grote kans in de 3e minuut, Victor Snoek aan de bal richting Tim van Willigenburg, net geen score. De 4e minuut een actie vanaf Edo, naar voren richting Victor, helaas ook geen score. Dan een moment achterin, superactie van Joeri Liefhebber, tot 2 x toe ingegrepen als verdediger met vallen en opstaan, helaas moest hij deze incasseren met een vette overtreding. Ik zie nog het onbegrijpelijke gezicht van Gerrit de Leeuw, hoe kan een scheidsrechter hier niet voor fluiten !, ik denk dat de scheids even een black-out had van zo’n 2 x driekwartier, althans dat begon er aardig op te lijken. Toegesneld,  zoals is te verwachten, “Don Leo”, onze probleem oplosser bij uitstek in dit soort situaties . Vreemd genoeg werd het spel wel hervat met een vrije bal voor Everstein, de scheids had het waarschijnlijk toch wel begrepen. Daarna pakte Everstein het spel weer op en opvallend was de rol van Tim van Zal, deze werkte zich aan de linkerflank 3 slagen in de rondte,  zoals ze dat zo mooi zeggen.  Regelmatig aangespeeld en dan ook nog de bal onder controle meenemend of keihard aan de kant gezet, maar steeds weer terugvechtend om z’n gram te halen, voor de kijker wederom een lust om naar te kijken.

Uit de diverse combinaties van samenspel toch het resultaat in ongeveer de 10e minuut, Roger de Leeuw speelt uit een hoekschop  voor het doel van Heukelum  en Victor Snoek profiteert, 1-1 !!! Het spel weer volledig open en met Everstein op dreef. Everstein gaat dus door en blijft kansen creëren voor het doel van Heukelum, blijft druk zetten en na diverse acties voorin van Edo van Putten, Victor Snoek, Tim van Willigenburg en daar komt-ie,het is Thom van Straaten die in de ongeveer de  13e minuut de 1-2 inpoeierd, helemaal door het dolle heen zijn ze, dat zegt wat over de beladenheid in deze pot voetbal.  Kort daarna is het tevens Thom die het te verduren krijgt, alsof Heukelum hem afstraft dat hij heeft gescoord, zo voelde het althans wel. Ook hier komt Everstein bovenop en zeker spel met goede combinaties, elkaar dus goed kunnen vinden, staat aan de basis van de 1-3, Everstein is weer trefzeker in zo’n 10 minuten voor het einde van deze match, Edo krijgt de bal goed mee, speelt af naar Victor, die op zijn beurt Tim van Willigenburg weer vindt, deze weet heel cool hieruit te scoren.

Met de nodige haperingen cq momenten en overtredingen, is Everstein D1 die overeind wist te blijven en de maximale score wist te realiseren. Geloof mij, met deze overwinning en de hele wedstrijd gezien te hebben, kan ik alleen maar heel erg trots zijn op onze D1 ! en de overige aanwezigen kunnen dat alleen maar bevestigen.

Een leuke aanvullende noot is dat onze jongens van de D1 die zijn uitgeleend aan de C2, eveneens hebben gewonnen en Joppe Moorelisse heeft ook nog eens gescoord voor de C2.

Voor mij en vele anderen kan deze zaterdag niet meer stuk !

Let op, de foto’s van deze wedstrijd moet je zeker zien, maar die volgen nog op de site met het aanvullende commentaar, even geduld a.u.b.!