3e klasse D

2 november 2019 14:00

Scheidsrechter

J. (Jessey) van Pinxteren

De mannen van Everstein bewezen zichzelf, maar zeker ook niet de, wederom in grote getale opgekomen, trouwe supporters geen goede dienst. Tegen het, voorafgaande aan deze wedstrijd, nog puntloze Voorwaarts werd uiteindelijk een forse zeperd opgelopen, waarbij op de 4-1 zege van de gastheren weinig valt af te dingen. Ondanks alle goed bedoelde adviezen vooraf bleek wederom dat Everstein heel veel moeite heeft om dit soort opponenten, vanaf de aftrap, op de juiste wijze te bestrijden. Waar de thuisclub gedreven en vol overtuiging de strijd aanging, lieten nogal wat spelers in het rood en wit het, zeker wat dat betreft, afweten. Dus won Voorwaarts de meeste cruciale duels en liep Everstein eigenlijk, op de eerste twintig minuten na, steeds achter de feiten aan. Naast het feit dat we nu de begeerde veertien punten uit zeven duels niet behaald hebben, toch ook de nodige zorgen voor de confrontatie van volgende week, wanneer HSSC ’61 naar de Lekdijk komt voor de enige echte derby der Lage Landen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Arjan Cornelisse, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Sven de Blok, Gerwin het Lam, Simon van Zante, Victor Snoek, Guillermo Ooft, Robbie de Roos en Yently Lemmer

Wisselspelers: Tim van Zal, Erik Bergshoeff, Wessel Bergshoeff, Bjorn Stahti, Jort Binnenveld en Walter Snoek

Geblesseerd: geen

Geschorst: geen

Scheidsrechter: de heer Jessey van Pinxteren uit Utrecht

Assistent namens SC Everstein: Cees Bosman (i.v.m. blessure Koos den Braber)

Op het ‘platte’ kunstgrasveld van Sportpark de Berenkuil begonnen beide ploegen voorzichtig aan deze ontmoeting. Voor de thuisclub begrijpelijk na zes nederlagen, voor de gasten wat minder, daar snel zaken doen veelal de beste remedie is in dit soort wedstrijden. Eerste plaatstootje kwam er namens de thuisclub na zes minuten, toen een aanval over de rechterflank pas op het laatste moment geblokt kon worden tot hoekschop. En net als vorige week was het bij de eerste de beste aanval die er toe deed, direct raak voor Everstein. Na een vlotte combinatie stak Victor de bal binnen de zestien meter naar Guillermo. Vanuit dezelfde loopactie rondde Guillermo ook af en de bezoekers stonden op 0-1.

Nadat Simon nog een lob over het doel zag verdwijnen, kwam de thuisclub snel langszij: na wat foutjes en slap ingrijpen werd de bal over links voorwaarts gespeeld. Vanaf dertig meter volgde een prachtige lob, die over Ricardo in de verre hoek plofte: 1-1. Maar een minuut later kreeg Everstein dé gelegenheid om de euforie van de thuisclub direct monddood te maken: na een overduidelijke handsbal legde arbiter van Pinxteren de bal, zonder aarzeling, op de stip. De toch al ongelukkig spelende Simon op het middenveld, zag de inzet gestopt worden door de doelman, wellicht het breekpunt van de match.

Gesterkt door de gemiste penalty probeerde Voorwaarts de draad weer op te pakken. Halfweg de eerste helft was er geen controle over de bal bij een kansrijke positie, een minuut later schutterde de Everstein defensie dermate, dat er tot drie keer kon worden ingeschoten. Bij de derde keer, die succesvol was, werd gelukkig buitenspel geconstateerd. Tien minuten voor rust weer een teken van de bezoekers: na een combinatie tussen Victor en Yently, mocht laatstgenoemde aanleggen. De bal verdween recht op de doelman, die het leder tot hoekschop bokste. Op slag van rust klapte de buitenspelval niet open en kreeg een Voorwaarts aanvaller vrije doortocht naar Ricardo. Hij faalde niet en bracht zijn ploeg, net voor de pauze, op een 2-1 voorsprong.

Na de thee kwam Walter direct voor Gerwin, hetgeen overigens weinig veranderde in het spelbeeld. Direct na de hervatting leek de thuisclub al op 3-1 te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel terecht geannuleerd. Het eerste kwartier slechts één wapenfeit van Everstein: uit een afgeslagen corner pegelde Walter de bal hard op doel, waar de doelman, middels een vreemde actie, toch redding bracht. Na twintig minuten ontving Rick geel en eindigde een inzet van Guillermo, gecreëerd door Sven, in het zijnet. Halfweg het tweede bedrijf zag de verdediging er weer niet goed uit en verleende men nogmaals vrije doortocht. Ook dit cadeautje pakte de thuisclub, met volle overtuiging, uit en de 3-1 lag in de touwen.

Jort kwam nu voor Arjan en even later Erik voor Rick. Maar het werd de opmaat voor een treurig slot van Voorwaarts tegen Everstein. Waar we dachten dat de mannen de mouwen volop op zouden stropen en niets ander doen dan aanvallen, gebeurde het tegendeel. In een veel te laag tempo rond tikken van de bal, zonder de vleugels te gebruiken of diepgang te vinden. Gebeurde er dan helemaal niets? Jawel, na terugleggen van Guillermo trof Klaas, met een prima inzet, de lat. Maar de meeste mogelijkheden bleven voor de gastheren. Elke bal op de helft van Everstein had wel enige dreiging en op slag van tijd strooide Voorwaarts nog wat meer zout in de wonden van Everstein. Nadat de defensie helemaal was weggespeeld volgde eenvoudig de 4-1 score. Ook voor de prima leidende scheidsrechter van Pinxteren een sein om er een eind aan te maken.

Dus een teleurstellende en wellicht ook onnodige nederlaag. Dit Everstein heeft, ook normaal in voetbal, strijd, beleving en vreugde in het spelletje nodig, om er het beste van te maken. Niet alleen tegen topploegen, maar zeker ook tegen de ‘kleintjes’. Het opportunisme, de saamhorigheid en strijd van Voorwaarts (zelfs in wisselwerking met hun fans), zouden een spiegel kunnen zijn om wat vaker in te kijken. Hetgeen nu werd geboden was ver beneden de maat en zorgt ook voor een blamerend resultaat.  Precies een week de tijd om de lessen te trekken uit deze wedstrijd en de boel klaar te stomen voor de derby, volgende week tegen HSSC ’61. We wensen het technisch duo Remko Versteeg en Frank Kers en spelers hierbij veel succes en we rekenen op jullie over een week. Tot volgende week zaterdag!