Cor Witkamp (schot)

Seizoen 2009-2010, het vierde

3 oktober 2009 14:30

Op de eerste winderige oktoberzaterdag verplaatsten de jongens van het vierde zich naar Ottoland voor een confrontatie tegen het vierde van Voetbal Vereniging Ablasserwaard Centrum. Op de heenweg belandden we in de file dus het vermoeden bestond dat velen zich naar Ottoland begaven voor deze onvervalste topper in de 4e klasse 051. In Ottoland aangkomen bleek dat er slechts 1 schamele toeschouwster langs de lijn geposteerd stond, maar dit was dan wel onze hondstrouwe Martina. Kevin Phillipi was toen nog niet aanwezig, want blijkbaar speelt hij zo graag in het tweede dat hij zijn tas meegegeven had naar Tricht. Hij spoedde zich naar Tricht om de tas met Wessel Scherpenzeel te ruilen. Dit ging ten koste van zijn beoogde basisplaats.

De basis werd daardoor gevormd door Mario, John, Jos V., Michel W, Ronnie, Nick, Roeland, Rogier, Cor, Walter en Jerry. Dennie, Jack en eerder genoemde Kevin namen plaats op de bank. Theo was na een aantal weken afwezigheid weer langs de lijn te vinden. Leider Camilo Merkx van VVAC had hier zijn sterkst mogelijke elf tegenover gezet met de sterke Piet Prins in de aanval die het net al 3 keer gevonden had deze competitie.

De harde wind maakte goed voetbal deze middag nauwelijks mogelijk en wij begonnen met de wind tegen. Toch probeerden we het doel van de tegenstander op te zoeken en leken in het eerste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij. VVAC oogde wel dreigend, maar men wist niet goed om te gaan met de weersomstandigheden. De diepe ballen op de snelle spitsen belandden veelvuldig over de achterlijn en zo hadden we de wedstrijd aardig onder controle. In de eerste helft ging er van Walter de meeste dreiging uit en het was dan niet verwonderlijk dat hij de openingsgoal forceerde. Met een geweldige rush vanaf eigen helft was hij bijna succesvol, maar de bal kon nog via een terugspeelbal van VVAC onderschept worden. De onzeker ogende keeper besloot de bal op te rapen en de vooral in de eerste helft enigszins met een groene bril fluitende scheidsrechter kon niets anders doen dan ons een indirecte vrije trap toekennen.

Jerry ging achter de bal staan en hij besloot toch maar direct op doel te knallen. De keeper kreeg de bal niet onder controle en Nick verzilverde de toegestane rebound 0-1. VVAC leek enigszins van slag en de 0-2 hing in de lucht. Onder andere schoten van Walter en Jos vonden geen doel. Uit het niets kwam VVAC een minuut of acht voor rust terug in de wedstrijd. Mario trapte een bal verkeerd uit en Nick kwam in balbezit, maar hij verdedigde niet goed uit en leed balverlies. Opeens lag onze verdediging open en de kans die ontstond, werd in eerste instantie nog gepareerd door Mario, maar op de 2e poging had hij geen antwoord 1-1. VVAC rook bloed en wilde nog voor rust met een voorsprong de kleedkamer ingaan. We wankelden even maar hielden stand.

In de rust kwam Jack voor John en Dennie kwam voor de verbouwereerde Walter. Kevin was halverwege de eerste helft de niet fitte Ron al af komen lossen. Gesteund door de wind trokken we in het begin van de tweede helft vol ten aanval en dat leverde ook de nodige kansen op. Schoten van Roeland (2x), Jerry, Dennie en Cor troffen geen doel en ook een schitterende kopbal van Roeland van buiten de zestien werd maar ternauwernood door de keeper tot corner verwerkt. Een voorzet van Cor werd door een verdediger bijna in eigen doel gewerkt. De lat stond een op dat moment verdiende voorsprong in de weg.

Na een kwartier spelen ebde het veldoverwicht weg en kwam VVAC weer beter in de wedstrijd. Ook kregen ze een aantal kleine kansen, maar het ontbrak hen aan een killer voor de goal en veel meer dan een paar slappe schotjes in de handen van Mario kwam er niet. Zo stevende de wedstrijd af op een puntendeling totdat we een tiental minuten voor tijd alsnog op voorsprong kwamen. Roeland trok mee naar voren en hij gaf een puike voorzet op Cor (iedereen had hem over het hoofd gezien) en hij stond opeens oog in oog met de keeper. Zo’n kans moet je hem niet geven en uiterst koelbloedig schoot hij ons naar de overwinning.

Die overwinning had nog hoger uit kunnen vallen als Nick een vlijmscherpe counter afgerond had, maar hij faalde oog in oog met de keeper. Net voor tijd kropen we door het oog van de naald toen Piet Prins ervan door ging en de 2-2 op zijn schoen had. Lichtelijk werd hij door Jos uit balans gebracht en daardoor volgde een uiterst pover schot dat gelukkig door Mario opgeraapt en luttele seconden later klonk het laatste fluitsignaal.

En zo staan we met 12 punten uit 4 wedstrijden fier bovenaan, mede omdat de gedoodverfde kampioen Lekvogels zijn eerste steek liet vallen uit bij Peursum. Volgende week komt subtopper Unitas naar de dijk en dit wordt weer een belangrijke testcase. Door het sfeerteam van Everstein is al geopperd om de vlaggenparade voortaan bij ons plaats te laten vinden. Wij hebben hiervoor bedankt, want wij blijven wel graag met beide benen op de grond staan.

Rest ons nog om vanaf deze plaats Andre van der Gun van harte beterschap te wensen. Ons bereikte het bericht dat hij met een longembolie opgenomen was in het ziekenhuis. Veel sterkte Dre en we hopen je weer snel bij ons te mogen begroeten.