Well wsv 2

Seizoen 2009-2010, het derde

10 oktober 2009 14:30

Everstein 3 – Well 2 (1-1)   4 – 2

Met een nog ongeslagen thuisstatus in het verschiet moest de wedstrijd thuis tegen Well 2 gewonnen worden. Uit was immers alles nog verloren en met vier schamele puntjes dreigt degradatievoetbal. Well had hetzelfde probleem (of eh ja  niet). Hoe dan ook , er waren weer een paar spelers afwezig. Sebastiaan Olsman, Hugo Burggraaff , Johan Scholman, Edwin Frasa en Ferdie Boer waren om uiteenlopende redenen niet bij machte om mee te spelen. Overigens is de laatste keer volgens mij dat Everstein tegen Well speelde de kampioenswedstrijd van Everstein 1 tegen Well 11 in 1997, toen good old Johnny ‘Porno’ Vuurens  twee keer scoorde. Het kan verkeren in voetballand.

Op het natte veld begon het derde dramatisch slecht. Ballen kwamen niet aan, spelers stonden verkeerd en ook de coaching liet te wensen over. Het liep van geen kant. Volgens keeper Bas had hij ‘nog nooit zo’n slechte eerste helft gezien’ in zijn toch wel imposante keeperscarriére. Hij hield ons dan ook persoonlijk in de race op enig resultaat, want hij zag in de eerste helft veelvuldig een Well-speler op hem af komen. Na vele saves en reddingen moest ook hij een keer capituleren: 0-1. Een dik verdiende tussenstand, want het leek nergens naar. Daarbij moest Jasper van Vloten na krap tien minuten het toneel al verlaten met een hamstringblessure. Jammer voor hem natuurlijk. Hij zat waaschijnlijk al thuis vlak nadat hij gewisseld was, maar dat terzijde. Ook Johan van der Zande liep licht geblesseerd rond in het veld, zijn kuitblessure stak weer de kop op. Aangezien alleen Jarco Boere nog kon invallen. Om de één of andere manier had dit effect, want Van der Zande wilde vanaf links een bal voorgeven, maar de bal was te scherp en het leder vloog pardoes over de keeper heen: 1-1. Het derde wist onverdiend de rust met 1-1 te halen, maar daar was alles mee gezegd.

In de rust kwam Boere er toch in voor Van der Zande. Het spel was wederom erg matig, maar het ging in ieder geval iets beter. Toch waren de beste kansen voor Well, maar Bas was in topvorm en hield alles tegen. Everstein kwam zelfs op voorsprong. In een scrimmage voor het doel dacht de keeper de bal te hebben, maar Max was er als de kippen bij om de 2-1 aan te tekenen. Hij was voor de zoveelste keer dit seizoen de doelpuntenmaker. Een minuut later was het alweer gelijk. De sterk spelende aanvoerder van Well ging drie spelers voorbij en de bal werd uiteindelijk vanaf rechts voorgezet. Daar stond een aanvaller helemaal vrij: 2-2. Dit was wel een bittere pil. Ondanks dat Well wellicht meer verdiende dan een punt, kwam Everstein toch weer op voorsprong. Max zette vanaf rechts voor op de volgens zichzelf in bloedvorm zijnde spits R. Burggraaff, maar de boomlange verdediger kroop voor de bonkige aanvaller om de bal weg te koppen. Hij kopte ‘m weg, maar wel precies in zijn eigen goal: 3-2. In de slotfase probeerde Well nog van alles, maar Bas stopte alles in. In de slotfase counterde Max in zijn eentje de wedstrijd veilig. Eén op één met de keeper miste hij eerst nog (Bas: ‘schiet ‘m er toch eens in koekedoos!), maar in de rebound werd het toch 4-2 door Max. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen, eigenlijk totaal onverdiend, maar niemand die er bij het derde om maalde. Volgend week LRC 4, daar zal een stuk beter gespeeld moeten worden om enig resultaat te behalen.