... (schot)

Seizoen 2009-2010, het derde

31 oktober 2009 14:30

Everstein 3 – GVV’63 2    (4-0)   5-3

Het derde mocht op sportpark Lekkinello te Everdingen aantreden tegen koploper GVV’63 uit Gameren. De Gamerse formatie had pas drie goals tegen, terwijl dat ongeveer het standaard aantal treffers is, wat Everstein 3 per wedstrijd tegen krijgt. Hoe dan ook, het derde was nog ongeslagen thuis, dus waarom ook niet tegen de koploper? Bovendien een vrije complete selectie, alleen Edwin Frasa, Fred Bronckhorst en Ferdie Boer konden door uiteenlopende redenen niet acte de presence geven. Trainer Marc Werkhoven was er wel weer, nadat hij op de donderdagtraining onvindbaar was. Achteraf bleek dat hij bomen aan het plantten was in zijn eigen tuin. Tja, daar wordt hij niet voor betaald op donderdagavond, maar goed een frisse wind genaamd Rene B. kon ons alleen maar punten gaan opleveren.

Nadat Bas ‘Pfaff de Weyer zijn gele keepersshirt-  dat vloekte met de shirts van GVV - had omgeruild met het navelshirtje van John Jansen, kon de wedstrijd eindelijk van start gaan. Voor dat de koploper goed en wel doorhad dat het in Everdingen was, stonden ze al met 2-0 achter. De Everdingse dadendrang was thuis weer niet af te stoppen. Eerst een bal van Sebas die verlengd werd richting Max, werd door onze topscoorder alleen voor de keeper al in de eerste minuut uitstekend afgerond: 1-0. In de tiende minuut liet de weifelende Gamerse sluitpost bij een corner een bal los, en Marcel van Alphen was er als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen. Wat een weelde! GVV kwam er totaal niet aan te pas. In de twintigste minuut werd Rene Burggraaff alleen op de keeper afgestuurd en rondde zowaar bekwaam af: 3-0. Het handgebaartje na zijn goal begreep niemand, waarschijnlijk zwaaide hij naar Jack op het derde veld om zijn visitekaartje af te geven. Hoe dan ook, Everstein was fel, zette druk en achterin stond het uitstekend. Er waren dan ook nul kansen te noteren voor de koploper in de eerste helft. Vervolgens werd Max weer diep gestuurd en hij startte van eigen helft. Helaas werd hij onterecht afgefloten voor buitenspel, want ook dit had vrij zeker een doelpunt opgeleverd. Hierna kwam er nog een fantastische volley van Sebas, die overigens subliem uit de kruising werd gehaald door de keeper. Vlak voor rust viel toch de 4-0 nog. Een vrije trap vanaf zo’n twintig meter werd op werkelijk briljante wijze in de bovenhoek gekruld door onze tuinkabouter Hugo Burggraaff. Geniaal. Zodoende kon het derde gaan rusten met een onwaarschijnlijke 4-0 voorsprong tegen de koploper.

Na rust kroop GVV wat uit hun schulp en lieten ze bij tijd en wijle zien wel degelijk over een goede ploeg te beschikken. Dit resulteerde al vrij snel in de 4-1. Geen paniek in de tent, we stonden nog maar liefst drie goals voor. Bovendien werd een Gamerse aanvaller volkomen terecht van het veld gestuurd, na natrappen richting Jarco. De kleine linksback schreeuwde het als vanouds uit, maar goed dat doet hij ook als hij aan zijn shirt wordt getrokken. Met een man meer drie goals verschil verdedigen, dat moest lukken. Helemaal nadat Max zijn directe tegenstander er voor de 300e keer uit had gelopen en de keeper omspeelde. Met een speler op de lijn bleef hij verrassend koel en besliste het duel definitief: 5-1. Sebas begin helaas een overtreding in de zestien, waardoor Gameren via een penalty op 5-2 wist te komen. Bas Pfaff pakt immers geen strafschoppen, en daar werd hij na afloop fijntjes op gewezen. ‘Ja, ik kies een hoek toch? Jullie weten allemaal dat ik geen penals pak’. Waarvan akte. Nadat GVV op miraculeuze wijze tot twee keer toe onderkant lat schoot en de bal er niet inging, werd het even later toch nog zelfs 5-3. Hier vergat grensrechter John Hekman voor buitenspel te vlaggen overigens. De grens in de eerste helft J. van der Zande, had dit natuurlijk wel gezien, maar die stond inmiddels in het veld. Toch weer drie doelpunten tegen helaas. Maar het was te laat voor GVV en bovendien was er nooit de angst om deze wedstrijd weg te geven. Een heerlijke overwinning en dus nog steeds ongeslagen thuis. Komende zaterdag uit naar Almkerk, kijken of we daar eens een keer de eerste uitpunten kunnen pakken.