21'
Jan Sprong (kopbal)

Seizoen 2009-2010, het vierde

12 december 2009 14:30

Het was alweer een week of drie geleden dat de mannen van het vierde de wei in konden. Op zaterdag 12 december ging er eindelijk weer eens een wedstrijd door en wel de uitwedstrijd in Giessenburg tegen Peursum. Een ploeg waartegen we thuis de nodige moeite hadden gehad, maar ze zijn inmiddels aardig op de ranglijst weggezakt. Toch heeft Peursum veel goede elftallen, dus we wisten dat we zeker een behoorlijk elftal zouden treffen.

Met slechts 13 (van de 23 !!!!!) spelers trokken we richting Giessenburg en van die 13 waren er slechts 12 fit, omdat Jan ’s-morgens nog naar Jack gebeld had of we er genoeg hadden, want hij kampte met rugklachten. Hij besloot toch mee af te reizen en startte in de basis. Omdat we weinig aanvallers tot onze beschikking hadden, had Jack een opstelling gemaakt a la het Nederlands Elftal met vier man achterin t.w. Kevin, Pats, Jos V en Jack. Met John (terug van blessure) en Rogier twee controlerende middenvelders ervoor en Walter op het middenveld met de punt naar voren. De voorhoede werd gevormd door Cor, Jerry en de eerder genoemde Jan. Ronnie (ook terug van blessure) en Roelant begonnen als reserve.

Mario stond natuurlijk in de goal, Theo was grensrechter, Petra onze enige supporter en de geblesseerde Michel Romijn onze nieuwe huisfotograaf, omdat we vandaag “Blomloos” waren. Michel nam deze nieuwe rol wel zeer serieus, want alles wat hij maar tegenkwam werd voor eeuwig vastgelegd. Zo verscheen een romantische foto op een sleutelhander van Jos en zijn vriendin op de kiek en toen Jack geblesseerd op het veld lag, moest er eerst een foto genomen worden, voordat Jack verzorgd kon worden.

Om 14.45 uur had de tegenstander eindelijk genoeg mensen bij elkaar gesprokkeld en begon de wedstrijd. Het was redelijk gelijk opgaand waarin Peursum iets meer balbezit had, mede omdat wij de bal maar moeilijk in de ploeg konden houden. Er ontstonden aan beide kanten maar zeer weinig noemenswaardige kansen en het duurde dan ook tot bijna halverwege de eerste helft voordat er eindelijk een doelgerichte actie volgde, maar dit betekende dan ook gelijk de 0-1. Walter ontving de bal uit een ingooi en met een sublieme actie zette hij zijn tegenstander te kijk en hij gaf een puike voorzet die door Jan schitterend in de uiterste hoek werd gekopt.

Niet veel later zat Jan zijn werk erop en hij werd vervangen door Roelant, waardoor Walter in de spits ging spelen. Peursum zocht naar openingen in onze verdediging, maar verdedigend hadden we de zaken goed op orde. Slechts een keer was de lepe linksbuiten onze verdediging te snel af, maar zijn voorzet miste alles en iedereen. Voor de rest probeerde Peursum het alleen met wat schoten uit de tweede lijn, maar deze waren een makkelijke prooi voor Mario. Wij kregen nog een levensgrote kans toen Jerry Walter uitstekend de diepte instuurde. Zijn schot belandde via de keeper op de lat. Voor de rest werd er door ons uiterst onnauwkeurig gespeeld en vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt.

Toch gingen we vol vertrouwen de tweede helft in. Ronnie kwam voor Jack en als we de rust in de ploeg konden houden, zal deze wedstrijd in winst omgezet gaan worden. We begonnen iets beter aan de tweede helft en waren wat vaker op de helft van de tegenstander te vinden. Alleen hadden we de tweede helft te maken met een tegenvaller, want de scheidsrechter had in de rust een kopje thee genuttigd met wat Peursum pillen. Wij konden werkelijk geen goed meer doen. Na een minuut of tien verzuimde hij de bal op de stip te leggen, toen Jerry in de zestien neergehaald werd. Vervolgens vond hij het nodig om Peursum voor pietluttigheden zeker een keer of vijf een vrije trap toe te kennen op gevaarlijke posities. De enige die echter voor gevaar zorgde bij Peursum was onze eigen Kevin. Eerst toucheerde hij de bal bij een van de vrije trappen, waardoor de bal bijna in het doel belandde en even later speelde hij de bal verkeerd terug op Mario die al vloekend en tierend de bal nog net voor de lijn weg kon werken.

Toen de spits van Peursum halverwege de tweede helft zichzelf in een duel met John opknapte (al kwam het door hem omdat John hem de wedstrijd uitshopte) moest Peursum met tien man verder. Wie dacht dat we het hierdoor gemakkelijker zouden krijgen, kwam bedrogen uit. Steeds meer werden we teruggedrongen en zelfs de keeper was meer in onze zestien als in zijn eigen zestien te vinden (een Bolat goal kwam er gelukkig niet). Al strijdend werd het eindsignaal gehaald en zo konden er eindelijk weer eens drie punten bijgeschreven worden.

Omdat volgende week de vorst invalt, zal er waarschijnlijk niet gespeeld worden. Omdat concurrent VVAC een oorwassing kreeg van Unitas (0-4) kunnen we er wel van uitgaan dat we Herbstmeister geworden zijn. Een prima prestatie in een zware competitie. En als we dan ook nog eens een keer goed gaan voetballen……………………

Langs deze weg wil ik de lezers van onze wedstrijdverslagen, namens het hele vierde prettige kerstdagen wensen en een top 2010.