7 - 3

Sc Everstein JO9-1

Seizoen 2009 - 2010, F1 (najaar)

12 december 2009 9:30

Al vroeg vertrokken we met onze kanjers richting Meteren voor de laatste competitiewedstrijd van dit najaar tegen MVV'58. Vol goede moed wilden we er een goede wedstrijd van maken. We wisten dat MVV'58 sterk maar wisselvallig is.

Wij starten met een enigzins verrassende opstelling en hoopten zo de tegenstander onderdruk te zetten. Maar MVV'58 startte erg aanvallend. We konden dan ook niet voorkomen dat MVV'58 snel op voorsprong kwam. Hierdoor moesten we al snel wisselen om te voorkomen dat we overlopen zouden worden. Toch kwam MVV'58 ook nog op 2-0. Vanaf dat moment probeerden we nog meer naar voren te spelen en resulteerde in een mooi doelpunt van Tim. We probeerden deze lijn door te zetten en kregen nog een paar kansen, maar die gingen er helaas voor ons niet in. MVV'58 kon nog wel scoren en liep uit tot 4-1.

In de rust hebben we de opstelling omgegooid, mede ook doordat Arwin het erg koud had. Robin verving Arwin in het doel. Door de omzettingen konden we in de tweede helft meer naar voren spelen en MVV'58 onder druk zetten. Hierdoor kon Cedric zijn eerste Everstein doelpunt scoren. Daarna ging het over en weer en kregen beide partijen kansen. De verre uittrappen van Robin zorgde voor verwarring bij MVV'58 maar het lukte ons niet om te scoren. MVV'58 kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel. Mede ook doordat de scheidrechter enkele overtredingen, een zuivere corner voor ons en enkele inworpen voor ons over het hoofd zag kon MVV'58 uiteindelijk nog twee keer scoren en kwamen op 6-2. Onze kanjers lieten zich niet kennen. Rick liet nogmaals zien hoe je de verdediging eruit loopt en scoorde de 6-3.