87'

Seizoen 2009-2010, het vierde

23 januari 2010 14:00

BLOM MAN SHOW NEKT CONCURRENT ARKEL

Redelijk onverwacht moesten we op zaterdag 23 januari alweer aan de bak voor de heuse kraker tegen Arkel 3, de nummer 2 van de ranglijst, terwijl wij als ware “Herbstmeister” de eerste seizoenshelft hadden afgesloten. Om 14.00 uur startte de ware topper. Kennelijk hadden veel supporters verwacht dat de wedstrijd geen doorgang zou vinden, want welgeteld 4 supporters (Teus den Hertog, Dick Bergshoef en uiteraard Petra en Martina) hadden de weg naar het goed bespeelbare veld 3 weten te vinden. Halverwege de eerste helft kwamen daar de familie Kraaijkamp en Nico de Leeuw nog tijdelijk bij. Wie helaas de wedstrijden van ons vierde niet meer in staat is bij te wonen is Siena van Arnhem. Jarenlang was zij vaak langs de lijn te vinden om onze  verrichtingen te volgen (met name die van haar kleinzonen Roeland en Mario). Langs deze weg de groeten en we hopen dat u onze verrichtingen kunt blijven volgen door het lezen van de wedstrijdverslagen.

De honneurs op leider gebied werden deze week waargenomen door John Kraaijkamp, daar Jack aan het genieten is/was van een weekje wintersport. Door een aantal blessures en vakanties had hij veertien spelers tot zijn beschikking en de volgende opstelling had hij uit de hoge hoed getoverd. Mario op doel. Achterin Ronnie, Roeland, Michel W en Jos V. Op het middenveld Jerry, Wilco en John en voorin Cor, de nauwelijks fitte Jan en Walter. Kevin, Dennie en Rogier begonnen op de bank. Theo was niet aanwezig daar hij bezig is met een grensrechtercursus (ja zo zie je maar dat de professionalisering van ons vierde aanstaande is).

We begonnen de wedstrijd goed en de eerste tien minuten was het Everstein wat de klok sloeg. Het leidde tot een aantal kleine kansjes en langzaam vloeide het overwicht weg en nam Arkel brutaal het heft in handen. We verloren de slag op het middenveld en door veel positiewisselingen bij Arkel hadden wij de nodige moeite om de tegenstander af te stoppen en al snel resulteerde dit tot enige kansen, maar Mario was op zijn hoede, al had hij een keer de hulp van de paal nodig. Een treffer kon niet uitblijven en deze kwam er ook. Niet goed uitverdedigen leidde bij ons tot balverlies. De spits van Arkel tikte de bal terug naar een vrijstaande inkomende middenvelder, die met een bekeken schuiver Mario verraste 0-1.

Dennie was inmiddels de geblesseerde Jan komen vervangen en hij werd na een ruim vijfentwintig minuten door Roel in stelling gebracht. Hij wist aan de verdediging te ontsnappen (die aan hands dachten) en met een vlammend schot bracht hij de 1-1 op het scorebord. Lang konden we niet genieten van de gelijkmaker, want binnen twee minuten keken we alweer tegen een achterstand aan. De linksback van Arkel kwam op en werd te laat aangepakt door John waardoor deze een puike voorzet kon geven op het hoofd van de eveneens vrijgelaten aanvoerder die dit buitenkansje uitstekend benutte. In het vervolg van de eerste helft hadden we het lastig en het was dan ook terecht dat we met een achterstand de rust ingingen.

In de rust had Ron weer een van zijn kuren en die wilde niet verder meer. Kevin was zijn logische vervanger. Rogier kwam in de plaats voor John (die na twintig minuten Jerry weer af zou lossen). De eerste tien minuten hadden we het nog steeds lastig en we mochten van geluk spreken dat een krullend schot van een van de middenvelders van Arkel op de paal belandde. Er werd ook nog een goal van Arkel afgekeurd, omdat de bal achter geweest was. Langzaam vloeide het overwicht van Arkel weg en kwamen wij beter in de wedstrijd. De gelijkmaker na een minuut of twintig kwam gelukkig dan ook snel. Dennie wist uitstekend te profiteren van een misverstand tussen een verdediger en de uitkomende keeper en met een weergaloze lob belandde de bal in het verlaten doel.

Arkel kreeg geen kansen meer en onze uitvallen werden steeds gevaarlijker door met name Walter (al speelde hij niet gelukkig) en de weergaloze Dennie. Een klein kwartiertje voor tijd werd hij weer aangespeeld en hij besloot aan een avontuur te beginnen die eindigde oog in oog met de keeper. Deze verwachtte een knal in de lange hoek, maar half struikelend toucheerde Dennie de bal, die uiterst langzaam, tot verbazing van iedereen, in de korte hoek het doel inrolde 3-2.

En zo hadden we toch een voorsprong en omdat onze organisatie in de tweede helft goed stond, gloorde er de overwinning. Arkel was aangeslagen en reageerde dit af op scheidsrechter van Os, die helaas een speler van Arkel door een misplaatste opmerking van het veld verwijderde. Een man van Arkel wilde dat het hele team vervolgens het veld af zou lopen, maar jammer genoeg heeft deze man kennelijk geen vrienden, want niemand besloot hem te volgen. Uiterst zielig en onsportief beëindigde hij de wedstrijd en daarmee bracht hij ons in een zetel voor de eerste overwinning van 2010. Deze kreeg nog wat extra glans door een messcherpe counter van Walter die de bal prima breed tikte op wie anders dan Dennie die zijn vierde goal van de middag aantekende.

In de kleedkamer werd Jack direct op de hoogte gebracht van het voortreffelijke resultaat (voor Walter hoefde hij  niet meer terug te komen) en zowel bij Everstein als in de Apres Ski hut in Oostenrijk was het nog lang onrustig. Bij ons mede door de schenking van het kratje bier van Martina die maandag jarig is (vanaf deze plaats alvast van harte).

Op het moment van schrijven (24 januari) is het precies een jaar geleden dat Everstein 4 voor het laatst een wedstrijd verloor. Dit is een unieke prestatie en ik zal wel eens willen weten hoe vaak dit in de geschiedenis van Everstein voorgekomen is. Wie kan ons daar antwoord op geven ?????