6 februari 2010 14:30

Molenaar, J.

Everstein 3 vergeet te winnen

Everstein 3 – GJS 3 (2-1)  3  -  3

Na weken, of bijna beter gezegd maanden konden de jonge honden van trainer/coach Marc Werkhoven weer eens de wei in. Met twee trainingen in de benen, waarvan één onder de bezielende leiding van Fred Bronckhorst, mocht het derde aantreden tegen het hoog genoteerde GJS 3. Uit werd de wedstrijd al verloren. Een ploeg met oude spelers, die het spelletje allemaal wel door hebben. Everstein 3 miste uiteraard wel weer enkele spelers. Ferdie Boer (geblesseerd), Johan Scholman (ziek), Sebastiaan Olsman (wintersport) en René Burggraaff (winterstop) waren er allen niet bij. Gelukkig konden we weer enkele talenten van het tweede lenen, te weten Bart Mayer, Stefan van Maanen, John Hekman en Koen Visser.  Ook Addie van Rijnsbergen was bereid gevonden om in ieder geval op de bank te beginnen.

De wedstrijd op veld twee begon iets later, omdat de jonge leidsman wat later arriveerde. Dat zou hij ook doen bij vele spelmomenten, maar dat nu even terzijde. Al snel werd duidelijk dat GJS 3 niet zomaar hoog staat. Achterin werd de bal makkelijk rond gespeeld en de vrije man gevonden. Ook op het middenveld en voorin hadden ze wel een goede speler staan. Maar dat heeft het derde ook. Want in de openingsfase kreeg Everstein open kansen. Eerst was het Stefan die door een prachtige steekpass van Hugo B alias kabouter Wesley alleen op de doelman kon afgaan. Max liep zelfs nog mee en Stefan kon de bal zo afleggen, maar hij besloot om het zelf te doen. Zijn schuiver met links werd echter gepareerd door de sluitpost. Grote kans nummer één en er zouden er nog vele volgen. Niet veel later mocht Max met zijn onmetelijke snelheid ook al alleen op de keeper afgaan. De goalgetter dit seizoen schoot echter veel te vroeg en niet secuur, waardoor de bal naast het doel ging.

Dit was het sein voor GJS om een tandje bij te doen. Ze hadden een aanvoerder van 45 in de gelederen, maar wat een klasbak was dat. Met twee vingers in de neus dirigeerde hij het boeltje. Schijnt jarenlang Hoofdklasse te hebben gevoetbald en dat verbaast weinig mensen denk ik. Hoe dan ook, door de redelijk aanvallende speelwijze van GJS kwamen ze wel in de problemen. In de 20e minuut werd Max weer eens gelanceerd. Hij leek de bal te verliezen, maar uit het niets was daar Arnoldus van Dijk die de bal oppikte. Met een subtiel stiftje verschalkte hij op een mooie wijze de doelman: 1-0.

Niet veel later wist Everstein zelfs de score te verdubbelen. Op zo’n twintig meter kreeg het keurkorps van Werkhoven een vrije trap. Hugo B. zette zich achter de bal. Strak over het muurtje in de hoek: 2-0. Fantastisch ingeschoten en hij bracht hiermee het derde op een comfortabele voorsprong.

Een vrije bal voor GJS op net zo’n soort plek werd door de aanvoerder richting de kruising geschoten, maar Bas Pfaff tikte het leder schitterend uit de bovenhoek. GJS drong aan, maar Everstein counterde er lustig op los. Max en Stefan hadden het vizier echter niet op scherp staan. In de laatste minuut van de eerste helft kwam GJS helaas toch terug in de wedstrijd. De aanvoerder stormde mee naar voren en kopte een voorzet vanaf de zijkant tegen de touwen: 2-1 en dus tevens ook de ruststand.

Na rust ging GJS nog aanvallender spelen, waardoor onze spitsen veel vrijheid kregen. Stefan creëerde veel zelf, maar deed vervolgens te weinig met de mogelijkheden. Max – die dit seizoen verbazingwekkend makkelijk scoort – kon al zijn kansen maar niet in doelpunten omzetten. Zo ook niet in de 60e minuut. Weer kwam hij alleen naar de keeper gelopen. Dit keer liep ook Johan van der Zande mee. In plaats van te spelen deed Max het toch zelf. De keeper redde, maar in de rebound passte Max nu wel op Johan. Die schoot de bal vervolgens buiten bereik van de doelman in de hoek: 3-1. Helaas duurde de twee doelpuntenmarge maar kort. John Hekman liet zijn tegenstander naar binnen komen, en via een scrimmage met Bas wist de aanvaller de bal in de goal te werken; 3-2.

GJS bleef hierna aanvallen, maar zonder vernuft. Er werd eigenlijk weinig afgedwongen, de verdediging stond goed. Met counters moest het wel goed komen. Maar dan moeten de kansen er wel in. En dat werd vergeten, want vooral Max stuitte continue op de keeper. Het derde had allang in veilige haven moeten zijn. Niets was minder waar en dus kreeg Everstein het deksel op de neus. In de 80e minuut werd er een overtreding gemaakt, vlak buiten het strafschopgebied. Gemakkelijk gegeven door de scheids, maar ja het was zijn dag toch al niet. Hij leek er niet bij met zijn gedachtes en maakte veel foute beslissingen. Hoe dan ook, de vrije trap moest genomen worden. De 45-jarige aanvoerder zette zich achter de bal en door de muur tekende hij voor de gelijkmaker: 3-3.

In de slotfase kreeg het derde nog steeds kansen voor de overwinning, maar het mocht gewoon niet zo wezen. Stefan en nogmaals Max vergaten te scoren. Eindstand was dan ook 3-3. Prima resultaat tegen een ploeg uit de top drie. Maar het had gewoon een overwinning moeten wezen.