1 - 3

V.V.A.C. 4

Seizoen 2009-2010, het vierde

6 februari 2010 14:30

Tussen 2 vorstperiodes in was het mogelijk om op zaterdag 6 februari op ons eigen sportpark voor de tweede keer in 2010 aan te treden en wel tegen medetitelkandidaat VVAC uit Ottoland. De enerverende heenwedstrijd was destijds voor ons in een 1-2 overwinning geeindigd en ook dit keer beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Konden wij wederom een van de naaste concurrenten op achterstand plaatsen of zou VVAC de strijd om de titel in eigen hand gaan nemen.

De koppies van ons stonden gespannen toen Jack om even over 2 uur de opstelling bekend maakte. Walter verspeelde zijn basisplaats doordat hij te laat kwam (of was het een revanche van Jack omdat Walter gezegd had dat Jack niet meer terug hoefde komen van wintersport). Rogier maakte het wel heel bont. Waarschijnlijk dacht hij dat we in regio Noord (deze regio was afgelast) voetballen, want tot op heden hebben we nog niets van hem vernomen. Jerry was daar niet rouwig om, want dit betekende dat hij op het middenveld mocht starten samen met Roelant en de van een blessure herstelde Nick. Vertouwde namen ook achterin met Ron, Kevin, Michel R en Jack. Mario stond uiteraard op doel en de voorhoede werd gevormd door het sterke trio Jan (oogde al weer veel fitter), Cor en Dennie. Voor John, Michel W en de eerder genoemde Walter was een plekje op de bank ingeruimd. Het geheel stond wederom onder leiding van Gerrit van Os die werd geflankeerd door Theo en een speler van VVAC.

We begonnen overweldigend aan de wedstrijd en al snel hadden we onze tegenstander volledig vast op hun speelhelft, wat al snel resulteerde in een aantal doelpogingen. Dennie kon de eerste twintig minuten alleen door middel van overtredingen afgestopt worden. Een doelpunt kon niet uitblijven en deze kwam dan ook na een minuut of twintig. Nadat Dennie voor open doel miste, mochten we als troost een corner nemen. Deze kwam feilloos op de pantoffel van Roelant en zo verscheen de 1-0 op het scorebord. Het mag een wonder heten dat na een half uur spelen diezelfde score nog op het scorebord stond, want er volgde nog verscheidene kansen en de tegenstander wist geen raad met ons goede aanvalsspel.

Het was dan ook jammer dat ons aanvalsspel het laatste kwartier wat wegebde en zowaar ging VVAC meer meevoetballen. Het was echter zuur dat bij de eerste de beste kans de 1-1 al viel. Uit een corner maakte Mario een zeldzaam foutje waardoor een van de spitsen van VVAC ongehinderd in kon koppen. Alhoewel VVAC hiermee terug in de wedstrijd was, hadden we net voor rust toch de voorsprong weer kunnen (en moeten) pakken. Een uitstekende voorzet belandde op het hoofd van Roelant die de bal keihard inkopte, maar met meer geluk dan wijsheid pareerde de onzeker ogende keeper van VVAC de bal uitstekend.

En zo gingen toch een tikkeltje teleurgesteld de rust in. Jan had met moeite de eerste helft volgemaakt, maar verder kon hij echt niet meer. Walter kwam voor hem in de plaats. John verving Cor en Michel W verving de moegestreden Jack. Vol vertouwen gingen we de tweede helft in, echter VVAC had ook veel moed geput uit het feit dat ze ongeschonden de eerste helft doorgekomen waren en brutaal namen de gasten in het begin van de tweede helft het initiatief wat al binnen vijf minuten resulteerde in een voorsprong. Kevin liet zich verassen door dezelfde spits van de eerste goal en uiterst koelbloedig passeerde hij ook Mario. De hele wedstrijd hadden we deze man nog nauwelijks aan het werk gezien, maar toch had hij twee keer doel getroffen.

Nu kon VVAC hun favoriete spelletje gaan spelen en leunend op een sterke defensie lieten ze ons het spel maken. Zoveel kansen we in de eerste helft kregen zo schaars waren de mogelijkheden in de tweede helft. Toch hadden we halverwege de tweede helft op gelijke hoogte moeten komen. Walter brak uitstekend door op rechts en gaf een goede voorzet buiten he bereik van de keeper, maar Dennie miste en Nick schrok daar zo van dat hij de bal naast schoot. Aan de andere kant gaven wij steeds meer ruimte weg en je kon er op wachten dat we tegen een counter aan zouden lopen. De eerste keer dat dit gebeurde pareerde Mario de bal nog katachtig, maar op een uiterst koelbloedig en uitstekend uitgespeelde aanval had hij een minuut of vijf voor tijd ook geen antwoord op en zo was onze eerste nederlaag van deze competitie een feit 1-3.

En zo is de strijd om de titel weer helemaal open en er zijn nog altijd 5 a 6 gegadigden. Ondanks deze nederlaag zijn wij natuurlijk ook nog lang niet kansloos en we zullen doorgaan tot de laatste snik !!!