Bas Verhoevenweg 6
2952BV
ALBLASSERDAM
tel. 078-6915361

De wedstrijd tussen de soevereine koploper de Alblas en Everstein, dat probeert de punten bijeen te sprokkelen in de strijd tegen (rechtstreekse) degradatie, kon op twee manieren bekeken worden. Waarom duurde het zo lang, alvorens de lijstaanvoerder de opponent, na de uit een dubieuze strafschop verkregen voorsprong, definitief vloerde, dit vanuit Alblas standpunt en waarom begon Everstein (wederom) pas in de tweede helft flink van zich af te bijten om er zo gewoon een echte wedstrijd van te maken, dit vanuit rood wit perspectief. Dus waren ook twee momenten bepalend voor de uiteindelijke afloop: de (erg gemakkelijk) gegeven strafschop voor de gastheren, die onberispelijk werd benut en de enorme kans voor Everstein op de gelijkmaker, een kwartier in de tweede helft, die niet werd afgewerkt, waardoor de thuisclub aan de goede kant van de score bleef. Dat het uiteindelijk in de blessuretijd nog 2-0 werd was, zeker in dit geval, alleen belangrijk voor de statistieken. In de ogen van de neutrale toeschouwer zal de 2-0 overigens een juiste afspiegeling zijn van de werkelijke krachtverhoudingen binnen het veld. Maar daar kopen we als Everstein niets voor, waardoor de inhaalmatch, thuis tegen VVAC, nog meer gewicht in de schaal zal leggen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Joran het Lam, Sander Bergshoeff, Sam Kers, Walter Snoek, Victor Snoek, Wessel Bergshoeff, Rick van Genderen, Dennis van Donselaar, Robbie de Roos en Flint Lenaers

Wisselspelers: Simon van Zante, Ben Camp, Gerwin het Lam, Jesper van Alphen en Maxim Brouwer

Geschorst: Erik Bergshoeff

Geblesseerd: Davey Diks, Sven de Blok, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Jaimy van Zante, Desmond Main en Merlijn Vos

Scheidsrechter: de heer H. Coskan uit Bergen op Zoom

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Het valt voor de technische staf niet mee om elke week een elftal op de been te brengen. De waslijst aan blessures werd vanmiddag nog aangevuld met Sven de Blok en Merlijn Vos (ziek), terwijl Erik Bergshoeff de eerste wedstrijd schorsing moest uitzitten. Basisplaatsen dus voor Sam Kers en Walter Snoek, die na geruime tijd van afwezigheid liet zien nog altijd mee te kunnen komen op dit niveau. Het eerste kwartier gebeurde er eigenlijk niet heel veel op sportpark Souburgh. De gastheren wilden zich nog al te veel inspannen en Everstein beperkte zich voornamelijk tot het tegenhouden van de aanvalsgolven van de Alblas. Het leverde, voor alsnog, niet meer op dan een aantal hoekschoppen, maar gescoord werd er nog niet.

Maar een minuut later was er wel de serieuze dreiging: na een aanval over links werd de  bal laag ingebracht, maar Victor kon er nog net de punt van zijn schoen tussen krijgen. Vier minuten later werd wat slap uitverdedigen bijna fataal, maar de harde inzet verdween langs de (voor Everstein) goede kant van de paal. Verder ook het tweede kwartier nog wat mogelijkheden, wat meer druk van de Alblas, maar weinig echte doelpogingen. Dat veranderde al snel, want toen Victor en zijn tegenspelers een luchtduel wilden aangaan, raakte de bal de (langs het lichaam hangende) arm van Victor. Waar acht van de tien arbiters door laten spelen gaf scheidsrechter Coskan een strafschop. Even later was de 1-0 achterstand een feit, geen kans voor Ricardo. Verder nog het vermelden waard van het laatste deel van de eerste helft: nogmaals een vlammend schot van de Alblas, dat rakelings langs het doel vloog, de wissel van Simon, die de geblesseerde Rick kwam vervangen en de gele kaart voor Walter. Op deze kaart was weinig af te dingen.

Na de pauze was er plotseling ook weer meer evenwicht in de strijd. De Alblas bleef, middels een paar prima voetballers, de lichte overhand houden, maar Everstein beet veel meer van zich af, won meer duels en was herhaaldelijk op de helft van de tegenstander te vinden. En op het kwartier leken de inspanningen al beloond te worden. Robbie mocht alleen op de doelman af, maar de trefzekere spits kreeg de bal niet lekker mee en faalde ook in de afronding, waardoor slechts een hoekschop resteerde. Tien minuten later werd Sam vervangen door Gerwin, die na lange tijd weer wat minuten kon maken.

Met nog acht minuten op de klok een actie van Joran over links, maar de voorzet bereikte Robbie net niet. Victor kreeg nu geel Walter en Robbie werden vervangen door Maxim en Jesper. Langzaam kreeg de thuisclub weer de controle over de wedstrijd terug en in blessuretijd werd een foutje in de Everstein defensie hard afgestraft. Vanaf links mocht men op Ricardo afstomen en ondanks het feit dat de doelman de bal nog raakte, verdween die alsnog tegen de touwen: 2-0 en einde verhaal. Dat vond arbiter Coskan enkelen minuten later ook en floot hij de Alblas tegen Everstein tot verleden tijd.

Over het geheel genomen een maatje te klein, geen schande tegen de koploper, maar het brengt de mannen niets. Nu maar hopen dat de (kleine) pijntjes meevallen en de langer geblesseerden weer aan kunnen sluiten in de komende twee weken. Want dan is het tijd om weer vol te gaan voor een driepunter, als VVAC de tegenstander is. En dat zijn de ploegen, waar we wel punten van moeten pakken. Vanmiddag net te licht bevonden, jammer, maar geen halszaak. Op naar de clash tegen VVAC, tot dan!