Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Hoe anders hadden de meeste supporters van zowel HSSC ’61 als Everstein deze, onder hoogspanning, gespeelde versie van de Enige Echte Derby der Lage Landen voorgesteld. De fans van de thuisclub teleurgesteld in het vertoonde op het veld en het uiteindelijke resultaat, de aanhang uit Everdingen opgetogen, zeker om de eclatante zege, maar misschien nog wel meer over het gemak, waarmee de punten konden worden meegenomen. De bezoekers toonden vanaf de eerste minuut aan het naderende onheil van degradatie en/of nacompetitie tussen de oren te hebben geknoopt, hetgeen voor HSSC ’61 zeker niet altijd zichtbaar was. De vroege openingsgoal zal ook niet geholpen hebben, maar uiteindelijk werd de Derby, in tegenstelling tot voorgaande edities, geen échte wedstrijd. En daar hadden de meesten vooraf geen rekening mee gehouden, dat was duidelijk. Everstein maalde er na afloop niet om, in de wetenschap dat de eerste stap naar in elk geval de nacompetitie was gezet.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Robbie de Roos, Flint Lenaers, Wessel Bergshoeff, Sander Bergshoeff, Simon van Zante, Merlijn Vos, Victor Snoek, Klaas Hazendonk, Erik Bergshoeff en Sam Kers

Wisselspelers: Ben Camp, Rick van Genderen, Gerwin het Lam, Joran het Lam en Sven de Blok

Geblesseerd: Davey Diks en Rick Fierens

Scheidsrechter: de heer J.M. (Jan) IJpelaar uit Kaatsheuvel

Assistent namens SC Everstein: Niels van Ewijk

Na het nodige vuurwerk mochten HSSC ’61 en Everstein beginnen aan de Derby, die vooraf al betiteld werd als ‘hoogspanning’. Het weer was prima, al stond er nog een stevig briesje op het Plein. Everstein begon uitstekend en kwam al na vijf minuten op voorsprong. Een vrije trap vanaf de rechterflank werd door Sander voor het doel gebracht. Victor moet zelf ook verbaasd zijn geweest over de genoten vrijheid en tegendraads kopte hij keurig de 0-1 stand op het bord. Even later kweet Ricardo zich weer uitstekend van zijn taak, door een inzet van dichtbij te pareren. Nog even later moest Sander (hamstrings) zich laten vervangen door Rick. Net voor het kwartier mocht Simon een vrije trap nemen vanaf links, maar de harde voorzet verdween, via de kluts, over de achterlijn, waardoor slechts een hoekschop restte.

Hoewel, slechts een hoekschop? Maar wel eentje met grote gevolgen: Merlijn nam de corner en Simon verlengde met de hak naar Robbie, die direct de 0-2 tegen de netten werkte. Wat een weelde al zo vroeg in de wedstrijd. Wie dacht dat de thuisclub nu écht zou komen, die kwam bedrogen uit. Op een of andere manier bracht men gewoon te weinig, terwijl Everstein, zeker ook in verdedigend opzicht, uitstekend stond. Een vrije trap, halfweg de eerste helft, die hoog over en naast het doel verdween, was het wel zo’n beetje. De gasten bepaalden in grote lijnen het spelbeeld en met nog zeven minuten op de klok vond Erik middels een lange pass Robbie. Nu kon er nog net een HSSC ’61 been tussen komen, zodat het slechts bij een corner bleef.

Na de pauze kwam Wessel niet meer terug, hij werd vervangen door Sven, die na lang blessureleed zijn rentree mocht maken. Even leek het tij zich wat te wenden voor HSSC ’61. Na een vrije trap werd de bal op de paal geschoten en ook de rebound trof geen doel. Hier lag uiteindelijk ook het kantelpunt van de Derby, want aan de overkant verlengde Rick een lange uittrap van Ricardo precies voor de voeten van Robbie. Die omspeelde de doelman en kon rustig de 0-3 binnen tikken. De periode hierna bleef Everstein de bovenliggende partij en werden er ook nauwelijks kansen weg gegeven. De anders zo gevreesde strijd en power ontbraken om het de rood witte verdediging moeilijk te maken.

Met nog twintig minuten kreeg Simon geel, vrijwel direct gevolgd door geel voor een speler van de thuisclub, die de enige ‘vervelende’ tackle van de wedstrijd maakte op Sam. Even later kwam Joran, ook terug van lang blessureleed, binnen de lijnen voor diezelfde Sam. Tien minuten voor het eind leek Robbie zijn derde te maken, maar zijn inzet werd nog geraakt, waardoor het een hoekschop werd. Even later nog een kansje voor HSSC ’61, toen het hart van de verdediging even niet goed stond, Ricardo kon nog simpel redden op de inzet. Dat was het wel zo’n beetje en Gerwin kwam nog in het veld voor Merlijn. Met nog wat blessuretijd bloedde de eens zo boeiende en meeslepende derby eigenlijk dood en na het laatste fluitsignaal van arbiter IJpelaar kon het Everstein feestje beginnen.

Na deze mooie overwinning nog vijf wedstrijden te gaan. Even genieten van de driepunter en samen met HSSC ’61 de derde helft vieren, daarna direct het vizier op volgende week. Dan staat Ameide op het programma en ook die wedstrijd moet gewoon gewonnen worden. En wie de mannen vanmiddag heeft bezig gezien moet daar, net als de ploeg zelf, het nodige vertrouwen in hebben. De selectie is op een haar na weer compleet, de koppies staan dezelfde kant op en de ernst van de situatie is zeker doorgedrongen. En die ingrediënten zullen nodig zijn om ook tegen Ameide de drie punten thuis te houden. Dat zou dan weer een mooie opmaat zijn naar meer….. Proficiat mannen en tot volgende week aan de Lekdijk!