Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Voorafgaand aan de ontmoeting tussen de nummers twee (Meerkerk) en negen (Everstein) droomde men in Meerkerk al van de nacompetitie. Everstein, met name de trouwe aanhang, droomde vanmiddag, tot twee keer toe, deze wens wat gecompliceerder te maken, maar nadat alle kruiddampen waren opgetrokken, moesten beide ploegen het doen met één punt. De gasten kunnen dus verder dromen over het toetje en Everstein mag verder hopen dit soort nagerechten, maar dan vanuit het oogpunt van het rechter rijtje, te ontlopen. Want als je vooraf gezegd had dat Everstein een puntje zou pakken van Meerkerk, dan had niet iedereen je geloofwaardig aangekeken. Bonuspunten worden ze, in de volksmond, dan ook genoemd, benieuwd of dit puntje aan het eind van de competitie wellicht (heel) belangrijk kan zijn. Doordat Everstein, tot twee keer toe, in de tweede helft op voorsprong kwam, leek het gelijkspel een beetje zuur, over negentig minuten was er op de 2-2 eindstand niet al teveel af te dingen.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Wessel Bergshoeff, Joran het Lam, Victor Snoek, Flint Lenaers, Sander Bergshoeff, Robbie de Roos, Merlijn Vos, Erik Bergshoeff, Sam Kers en Rick Fierens

Wisselspelers: Ben Camp, Jesper van Alphen, Jaimy van Zante, Jaimy van der Leeden, Dennis van Donselaar, Simon van Zante en Gerwin het Lam

Geschorst: geen

Geblesseerd: Davey Diks, Sven de Blok en Klaas Hazendonk

Scheidsrechter: de heer M. (Murat) Baysan uit Dongen

Assistent namens SC Everstein: Yaron Hagenaar

De eerste mogelijkheden waren voor de gastheren. Nadat Erik nog een aanval kon onderbreken, ten koste van een hoekschop, ontstond uit deze corner een schietkans, die door Ricardo werd gekeerd, wederom ten koste van een hoekschop, die verder niets opleverde. Net voor het kwartier de eerste echte kans voor Everstein. Wessel werd op rechts diep gestuurd, maar koos helaas voor een schot in het zijnet, in plaats van de voorzet. Twee minuten later combineerden Joran en Sam op het middenveld, waarna de bal voor de voeten kwam van Robbie. Op het laatste moment werd diens inzet nog gekraakt en kreeg Everstein de hoekschop. Even later probeerde Wessel, middels een lage voorzet vanaf rechts, Joran te bereiken, maar de bal kwam voor het linkerbeen, waardoor de inzet te slap was om de doelman in problemen te brengen.

Net op het half uur incasseerde Sam geel, toen hij de tegenstander op de hakken trapte. Vijf minuten later een van de weinige foutjes op het middenveld van Everstein. Het had fataal kunnen zijn, maar de inzet verdween alsnog ruim voorlangs het doel van Ricardo. Een vrije trap, op zo’n achttien meter van het Everstein doel, die in de muur werd geschoten, leidde het rustsignaal van de prima arbiter Baysan in.

Na de pauze moest je snel op appél zijn, want binnen twee minuten lag de bal in het doel van Meerkerk. Een voorzet van Erik werd niet goed (koppend) verdedigd, waardoor Robbie de bal voor de voeten kreeg. Subtiel werkte de spits de bal achter de doelman 1-0. Even later kreeg ook Wessel geel, waarna Meerkerk weer wat van zich liet horen. Een inzet vanaf de rechterkant verdween wederom ruim voorlangs het Everstein doel. Na een kwartier leek Joran de voorsprong te verdubbelen: in de zestien meter draaide hij zich fraai vrij, maar wederom naar het linkerbeen. Ook nu kon de doelman erger voorkomen. De gasten drongen nu wat feller aan, maar door twee keer geel te pakken (Sander en Victor) en een vrije trap, die door Ricardo werd gepakt, bleef Everstein zonder schade. Wessel en Sam verlieten nu het veld en werden vervangen door Gerwin en Dennis. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker toch: wat teveel ruimte aan de linkerkant en de bal werd laag voorgebracht en bij de tweede paal ingeschoten: 1-1.

Nu wordt het lastig voor Everstein, zo werd langs de lijn gedacht. Maar de ploeg toonde vanmiddag maximale veerkracht en vier minuten later konden de fans weer juichen. Goed doorzetten van Robbie en Joran brachten aanvoerder Sander in de zestien meter in schietpositie. De doelman stopte de inzet, waarna Gerwin de rebound beheerst binnen schoot: 2-1, zou het dan toch? Robbie verliet nu het veld, Jaimy (vdL) kwam hem vervangen. Met nog negen minuten op de klok werd Sander over links weg gestuurd, hij bereikte inderdaad Gerwin, maar die raakte de bal maar half. Even later nog geel voor Jaimy en Simon kwam nu voor Joran. Vijf minuten voor tijd volgde de herhaling van de eerdere gelijkmaker: wederom een bal vanaf de rechterflank, die voor het doel werd gebracht en ook nu bij de tweede paal langs Ricardo gewerkt: 2-2, dus toch net niet!

In blessuretijd werd het nog een keer zeer penibel voor de thuisclub. Merlijn pakte nog geel en Ricardo pakte een kopbal bekwaam. Maar toen dezelfde Ricardo een misverstand met collega Rick aanging, leek de zege alsnog naar Meerkerk te gaan. Maar de bal werd (gehaast) ver naast het Everstein doel geschoten. Even later maakte scheidsrechter Baysan een eind aan Everstein tegen Meerkerk. Op basis van twee keer voorsprong misschien ietwat teleurstellend, over negentig minuten zullen we met een punt moeten leven.

Een prima resultaat dus tegen de nieuwe nummer drie van de ranglijst en een mentale opsteker voor de uitwedstrijd, zaterdag a.s., bij de nummer vier Haastrecht. Hard gewerkt en veel gegeven, daar kunnen we alleen maar zeer tevreden over zijn. Ook over zo’n bonuspunt, waarvan we de waarde later pas zullen kunnen inschatten. De groep wordt weer wat breder, de staf krijgt wat meer keuzes, hopelijk zet zich deze trend door, te beginnen volgende week bij Haastrecht. Mannen, klasse gewerkt, geniet er even van en tot volgende week langs de lijn!