Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Ondanks het resultaat en de (overigens terechte) nederlaag tegen Drechtstreek waren er, direct na afloop en later tijdens de nabespreking door spelers en supporters in de kantine, voldoende aanknopingspunten om op verder te borduren. Na een eerste helft, waar het toch wel geplaagde Everstein duidelijk de mindere was van de bezoekers (en tot overmaat van ramp ook nog met tien man kwam te staan) en er een wedstrijd tussen de ‘jongens’ en de ‘mannen’ ontstond, beten de gastheren, nadat ze de schroom wat aan de kant hadden geschoven, met zijn tienen, in combinatie met tomeloze inzet, het tweede bedrijf fel van zich af. Ook na de teleurstelling van de verdubbeling van de achterstand bleef de ploeg hard werken en zagen zich beloond met de aansluitingstreffer, tien minuten voor tijd, om daarna (alsnog) definitief te moeten buigen voor de runner up uit Papendrecht. Over negentig minuten in orde, maar er werd het nodige vertrouwen getankt voor de volgende wedstrijden.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Victor Snoek, Joran het Lam, Robbie de Roos, Sander Bergshoeff, Wessel Bergshoeff, Dennis van Donselaar, Merlijn Vos, Erik Bergshoeff, Rick van Genderen en Flint Lenaers

Wisselspelers: Mats Kooiman, Simon van Zante, Jesse Peeters en Jesper van Alphen

Geschorst: geen

Geblesseerd: Davey Diks, Klaas Hazendonk, Rick Fierens, Desmond Main, Gerwin het Lam, Sven de Blok en Jaimy van Zante

Ziek: assistent Nader Mechichi

Scheidsrechter: de heer Addy IJzerman uit Meteren

Assistent namens SC Everstein: Joel Dolmans

Op personeel vlak zit het voor Everstein niet echt mee, dat is een statement! Tijdens de warming up probeerde Sven het nog wel, maar helaas moest ook hij zich aansluiten bij het regiment aan geblesseerden. Dennis kwam nu voor hem aan de start en de onwennige start was te verklaren. Na vijf minuten de eerste dreiging van de gasten, die gewoon een goede en degelijke ploeg op de been brengen, die nog ver kan komen. Vanuit een dieptepass over de rechterkant werd rakelings voorlangs geschoten. Everstein antwoordde, maar het kopballetje van Robbie miste de kracht om succesvol te zijn. Net op het kwartier kwam de thuisclub, ook nog eens heel ongelukkig, op achterstand. Bij de opbouw van een veelbelovende aanval ging het mis in de passing. De gasten namen over en na twee balcontacten werd de bal in de verre hoek gekruld, buiten bereik van Ricardo: 0-1. Paar minuten verslikte Wessel zich, balverlies leverde nu een poging net over de lat op.

Halfweg een volgende mogelijkheid voor Everstein. Sander pikte de bal op en bediende Rick, maar diens inzet werd, met de binnenkant, van de voet gestopt door de doelman. Op het half uur een heftig moment in de zestien meter van Drechtstreek. Robbie werd licht vastgehouden, te weinig oordeelde arbiter IJzerman. Er ontstond een klein opstootje, waarbij juist Robbie geel kreeg. Even later overkwam Merlijn hetzelfde, ook hij werd op de bon geslingerd. Maar het kan nog erger, zo moet ook Erik gedacht hebben: zijn tackle op de tegenstander werd met direct rood bestraft en Everstein met tien man verder. De bezoekers, die in deze helft de bovenliggende partij waren, schoten vanaf links nog een keer hard voorlangs het doel van Ricardo, alvorens de thee te nuttigen.

Maar wat al vaker vertoond is, na de pauze pakte de ploeg met tien man de zaken serieus aan. Na vijf minuten werd Rick weggestuurd, maar tot een afwerking kwam het helaas niet. Even later sloeg het noodlot toe: na een afgeslagen corner werd de bal wederom bij de tweede paal gebracht. De gecontroleerde bal werd in de lange hoek in het zijnetje geschoten: 0-2 en een nieuwe tegenvaller. Twee minuten later stuurde Victor Robbie de diepte in, maar die kwam in een te kleine hoek terecht, waardoor de doelman kon redden. Na een kwartier haalde Wessel een inzet van de doellijn, waardoor erger werd voorkomen. Hierna kwamen respectievelijk Jesper en Simon binnen de lijnen, zij kwamen voor Rick en Merlijn.

Met nog acht minuten op de klok mocht Simon een vrije trap nemen, op zo’n achttien meter van het doel. De doelman loste en de bal werd, in tweede instantie, door Joran binnen gekopt: 1-2 en de aansluiting gevonden. Loon voor hard werken! Nu kwam Jesse voor Wessel in het veld en Everstein ging op jacht naar de gelijkmaker. Robbie vond Sander, maar die lepelde de bal net over de lat en ook een achterwaartse kopbal van Joran trof geen doel. Nu werden alle registers open getrokken, maar ondanks alle goede bedoelingen werd de strijd, net in blessuretijd beslist: een Drechtstreek speler vertrok van eigen helft en kon de bal uiteindelijk in het lege doel deponeren: 1-3 en einde verhaal. Een vrije trap van Victor werd nog gekeerd door de keeper, alvorens scheidsrechter IJzerman er een eind aan maakte.

Een tweede helft, waar we mee verder kunnen! De jonkies gooiden (gelukkig) wat schroom en ballast af, aanvoerder Sander bleef de motor op gang houden en de inzet en beleving leidden (uiteindelijk) net niet tot een resultaat. Op basis van deze tweede helft doorborduren en hopen dat er weer een paar spelers bij komen vanuit de ziekenboeg. Want zaterdag a.s. wacht koploper de Alblas, dat overigens vanmiddag met 2-0 onderuit ging tegen VVAC. Zoals jullie zien mannen, ook volgende week zullen er weer de nodige mogelijkheden liggen. De punten zullen de komende periode niet voor het oprapen liggen, maar met deze tweede helft zijn de wonderen de wereld nog zeker niet uit. Tot volgende week!