Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

Onder een strak blauwe hemel en zeer aangename temperaturen namen de mannen van Everstein de eerste (van drie) horden, op weg naar behoud van een ticket in de derde klasse, met verve. Op Sportpark Ries van Arnhem, waar het lekker druk was, werd tegenstander Haaften verwezen naar de vierde klasse. Een prima eerste helft, waarbij Everstein verzuimde ruim afstand te nemen van de gasten, werd gevolgd door een forse terugval in het eerste deel van de tweede helft. De bezoekers, inmiddels geplaagd door het uitvallen van de doelman en een verdediger, roken hun kansen, schakelden nog een tandje bij en kwamen inderdaad op gelijke hoogte. Maar Everstein herpakte zich in het tweede deel van de tweede helft, scoorde nog twee keer en blijven dus uitzicht houden op meer. ‘We leven (letterlijk en figuurlijk) van week naar week” en “We leven nog” waren positieve geluiden, direct na afloop van de wedstrijd. Wellicht hebben de mannen, met de impulsen van trainer Robin Berendsen, net op tijd de juiste flow te pakken. Volgende week zullen we weer meer weten, dan volgt de tweede ronde met een bezoek aan BZC ’14 in Brakel.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Wessel Bergshoeff, Robbie de Roos Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Walter Snoek, Erik Bergshoeff, Maxim Brouwer, Rick Fierens, Simon van Zante en Flint Lenaers

Wisselspelers:

Ben Camp, Jesper van Alphen, Jaimy van Zante, Joran het Lam, Merlijn Vos, Max Uitman en Sam Kers

Geschorst: geen

Geblesseerd: Davey Diks, Gerwin het Lam, Sven de Blok, Sander Bergshoeff en Rick van Genderen

Scheidsrechter: de heer Addy IJzerman uit Meteren

Assistenten: Willem van Bleek uit Tiel en Ad Bracht uit Ammerzoden

Het vuurwerk, voorafgaand aan nacompetitieronde nummer 1, gaf direct het belang aan van deze ontmoeting en ook vanaf het terras prachtige ondersteuning voor onze mannen, een prima ambiance dus. En Everstein zette het ingezette herstel door en begon fris aan de ontmoeting tegen de nummer elf uit de derde klasse E, Haaften. Binnen tien minuten leidde dit dan ook tot een eerste goal: Simon controleerde de bal en stuurde Wessel precies op tijd de diepte in. Die aarzelde niet en schoof de bal, via de doelman, tegen de touwen: 1-0 en een lekkere start. Tot aan de drinkpauze bleven de gastheren het spel bepalen, echte grote kansen kwamen er nog niet.

Tegen het half uur kwamen die kansen wel. Maar Wessel, eerst met een wel erg gewaagde lob over de keeper, daarna redde diezelfde doelman met de voet en Robbie, vrij bij de tweede paal, maar met een te slappe inzet, konden de score niet uitbreiden. Met nog tien minuten op de klok een opvallen, maar voor Haaften ook vervelend incident. Na een lange hoge bal kwam de doelman uit zijn doel en een verdediger kwam juist naar de bal toe. Wessel stapte er tijdig tussenuit, maar nu klapten de onfortuinlijke Haaften spelers tegen elkaar. Arbiter IJzerman legde het spel direct stil, terwijl Wessel dacht de 2-0 binnen te tikken. Na overleg werden de ploegen voor tien minuten naar de kleedkamer gestuurd, om hulp voor de doelman en verdediger mogelijk te maken. Uiteindelijk werd de keeper met de ambulance afgevoerd (beiden veel sterkte!).

Na de hervatting kwamen er wederom forse kansen voor Everstein, maar ook Flint (meerdere keren) en Robbie konden het net niet vinden. Tussendoor een eerste echte mogelijkheid voor Haaften toen de buitenspelval niet klopte en vanaf rechts een voorzet kon worden gegeven. De inzet verdween over het doel van Ricardo.

Na de thee (wie weet wat er in zat?) een totaal ander Everstein. Het draaide voor geen meter, het werd veel te slap en eigenlijk hielp de ploeg het geplaagde Haaften in het zadel. Na tien minuten de eerste cruciale redding van Ricardo, nadat een steekpass dwars door de Everstein defensie verdween. Maxim maakte nu plaats voor Joran, maar de gastheren bleven zoeken naar de juiste oplossingen. Meer kleine overtredingen (geel voor Walter) leidden uiteindelijk ook tot de gelijkmaker: een vrije trap, van zo’n twintig meter, werd in de korte hoek geschoten: 1-1. Doorhalen en opnieuw beginnen dus, en, dat dient gezegd te worden, langzamerhand kroop Everstein uit het dalletje. Na een flipperkast kwam Simon één stap tekort om de bal in het doel te tikken en net voor het half uur een nieuwe voorsprong: Wessel stuurde Robbie in de diepte en nu werkte de spits bekwaam af: 2-1 en even later werd Simon vervangen door Merlijn.

Drie minuten later leken de gasten nogmaals gelijk te komen, maar met zijn tweede magnifieke parade, kon Ricardo dit voorkomen. Victor pakte nu geel en met nog tien minuten op de klik kwam Sam voor Wessel in het veld. Omdat het 2-1 stond bleef het spannend aan de Lekdijk. Maar nadat ook Flint nog geel kreeg, viel toch de beslissing: Merlijn controleerde de bal op de helft van Haaften, combineerde met Flint en kreeg de bal, bij de tweede paal, bij Robbie en die schoot de bevrijdende 3-1 tegen het net. Over en sluiten, al dacht Haaften nog terug te komen tot 3-2, maar grensrechter van Bleek had buitenspel geconstateerd. Opluchting dus na het laatste fluitsignaal: geslaagd voor het eerste examen. Wat de waarde is en zal worden: volgende week verder, dan wacht het stugge BZC ’14 in de tweede ronde van de nacompetitie. Heel veel succes mannen!