3e klasse/4e klasse O) HPK 4F – Winnaar H

Veerdam 1
5306AL
BRAKEL
tel. 0418-672234

Vanwege het ontbreken van uw vaste reporter Gert van der Gun wegens vakantie wederom een korte weergave van de nacompetitiewedstrijd bij en tegen BZC`14, welke zou eindigen in een 5-2 verlies en daardoor een degradatie van Everstein 1 naar de 4e klasse.

Opstelling SC Everstein:

Ricardo de Keijzer, Wessel Bergshoeff, Robbie de Roos, Klaas Hazendonk, Victor Snoek, Walter Snoek, Erik Bergshoeff, Merlijn Vos, Rick Fierens, Simon van Zante en Flint Lenaers

Wisselspelers:

Ben Camp, Jesper van Alphen, Maxim Brouwer, Joran het Lam, Rick van Genderen, Sven de Blok en Sam Kers

Geschorst: geen

Geblesseerd: Davey Diks, Gerwin het Lam en Sander Bergshoeff

Scheidsrechter: M.A. Vink uit Veenendaal

Assistenten: D. Mans en S. Fleuren

Onder een strakblauwe hemel en bij temperaturen die de 30 graden naderen trappen BZC`14 en Everstein afvoor de 2e ronde van de nacompetitie, nadat een grote hoeveelheid vuurwerk voor de nodige sfeer zorgt. Na een aantal aanvallen en kleine mogelijkheden over en weer komt BZC`14 rond de 10e minuut door over rechts, waar een strakke voorzet keihard in de winkelhaak achter de kansloze Ricardo gewerkt wordt. Everstein herpakt zich en is de rest van de eerste helft de bovenliggende partij, maar slordigheden rond de 16 meter van de tegenstander zorgen voor weinig serieuze doelpogingen. Wel zijn er een grote kans voor Robbie die de bal net over lobt, schoten van Merlijn waarbij er 1 via de hand van de tegenstander binnen de 16 meter naast gaat en uiteindelijk de 1-1 uit een counter na een corner van BZC`14 door Wessel.

Na rust in eerste instantie hetzelfde beeld als in de eerste helft, waarin Everstein verder gaat met voetballen over het middenveld maar het wederom ontbreekt in kwaliteit in de eindpass. Wel komt Everstein op voorsprong, waarbij na een behoorlijke scrimmage in de 16 meter Simon wordt aangespeeld en de bal vervolgens middels een prachtige volley in de verre hoek werkt. Een aantal minuten later wordt de (aangestelde) grensrechter door de scheidsrechter overruled en volgt een ingooi voor BZC`14 in plaats van Everstein, waaruit een voorzet volgt die prachtig langs Ricardo wordt gekopt. Sven komt voor Erik en Joran voor Merlijn, maar zij kunnen helaas niet voorkomen dat Everstein op zijn laatste benen begint te lopen en BZC`14 het initiatief in de wedstrijd overneemt.

Een vrije trap voor BZC`14 op zo'n 25 meter van het doel wordt in eerste instantie knap in 2 instantie gekeerd door Ricardo, maar de 3e inzet is ook hem te machtig en zorgt voor een 3-2 voorsprong voor BZC`14. Rick van Genderen, Jesper en Sam komen nog in het veld waardoor Everstein aanvallender gaat spelen, maar de pijp raakt leger en leger. BZC`14 profiteerd optimaal en loopt uit naar 4-2 en 5-2, waarna het lot beslecht is. BZC`14 gaat zich opmaken voor de finale van de nacompetitie op neutraal terrein tegen Alliance uit Roosendaal, Everstein zal volgend jaar uit gaan komen in de 4e klasse.