Seizoen 2009-2010, het vierde

6 maart 2010 14:00

Alex Verberk

Nee goed voetbal was er allerminst te zien in onze confrontatie tegen hekkensluiter Hardinxveld, maar na twee nederlagen konden er weer eens drie (verdiende) punten bijgeschreven worden.

Op deze gure maartse zaterdag had Jack weer bijna een volledige selectie tot zijn beschikking. Naast de langdurig geblesseerden ontbraken vandaag alleen Jos van Dijk (geblesseerd geraakt na een potje zaalvoetbal of was het nog angst van de veroorzaakte penalty van vorige week), Jan (werd nog een weekje rust gegund) en Dennie (familieomstandigheden). Zo was de bank weer goed gevuld.

Jack besloot grotendeels de jongens te laten starten die vorige week ook aanwezig waren en zo ontstond de volgende basisformatie : Mario in de goal. Achterin Ron, Michel W., Jos V en Jack. Op het middenveld John, Wilco en Nick en voorin Cor, Walter en Jerry. Op de bank namen plaats : Roelant, Kevin, Mark, Michel R. en Rogier.

Grote afwezige vandaag was scheidsrechter van Os en zijn plek werd ingenomen door Alex Verberk die terug kon kijken op een prima wedstrijd. Door een snijdende straffe wind, een hobbelig veld en een stroeve tegenstander was goed voetbal praktisch onmogelijk, mede omdat bij ons de blakende vorm al tijden ontbreekt. Toch hadden we het grootste gedeelte van de eerste helft een veldoverwicht, maar tot echte kansen leidde dit niet. Elkaar aanspelen over 5 meter lukte amper en lange passen kwamen al helemaal niet aan (vooral Ron, Nick en Jerry speelden uiterst ongelukkig). Na een twintigtal minuten kwam een dieptepass op Cor eindelijk wel goed aan en hij was iets eerder bij de bal dan zijn directe tegenstander en de uitkomende keeper die Cor licht toucheerde, genoeg voor het toekennen van een strafschop. Mario snelde zich naar voren en schoot de penalty feilloos binnen 1-0.

Lang konden we niet genieten van de voorsprong want amper vijf minuten later kwam Hardinxveld langszij. Een verdediger van Hardinxveld stak het middenveld over. John probeerde hem door te “knijpen” nog af te stoppen maar hij kon nog net een prima steekpass geven naar een spits (net zoals vorige week werkte de buitenspelval niet) die alleen op Mario af kon gaan. Koelbloedig schoof hij de bal in de touwen 1-1. We probeerden de draad weer op te pakken maar met de minuut werd de wedstrijd slechter. Toch waren er nog twee belangrijke gebeurtenissen voor rust het vermelden waard. Nick gaf een mislukte voorzet, maar door onzeker optreden van de keeper belandde de pal pardoes op de paal en op slag van rust ontstond de mooiste aanval van de middag. Wilco tikte de bal naar de vrijgekomen John en die tikte hem met 2 verdedigers in zijn rug uitstekend terug naar de doorgelopen Wilco. Wilco stond opeens oog in oog met de keeper, maar schrok hier blijkbaar zo van dat hij hopeloos miste.

Door het falen van deze kans werd Wilco door leider Jack geslachtofferd en hij werd vervangen door Roelant (of was het gewoon zijn wisselbeurt). Verder ruimden John, Ron, Michel en de aangeslagen Cor het veld en de eerder genoemde wisselspelers vulden de opengevallen gaten op. Het eerste kwartier na rust was het spel niet veel beter dan de eerste helft en er ontstonden dan ook nauwelijks kansen. Na ruim een kwartier ontstond de eerste grote kans en warempel het was gelijk raak. Via een vlot lopende aanval kwam de bal bij Roellie die een goede voorzet afleverde. Mark hoefde er alleen maar tegenaan te lopen, maar vergat dit en via een scrimmage kwam de bal voor de voeten van Jerry die niet twijfelde en ons weer op voorsprong schoot.

Gesterkt door deze voorsprong gingen we zowaar iets beter spelen en mede onder impuls van de in de tweede helft sterk spelende Jerry ontstonden er nog wel wat kansen die aan Roelant, Mark, Walter, Nick en dezelfde Jerry vakkundig om zeep werden geholpen. Michel R. schoof veelvuldig mee in, zodat we achterin vaak een tegen een kwamen te spelen. Michel verklaarde later dat hij niet wist dat we met 2-1 voor stonden, want hij had de eerste helft regelmatig bij het derde staan kijken (ja onze spelers gaan steeds vreemdere capriolen uithalen om maar in de stukjes vermeld te worden). Gelukkig had het geen gevolgen, want Kevin, Jack en de wederom ijzersterk opererende Jos V. stonden hun mannetje. Toch deelde Hardinxveld in de slotfase nog wat speldenprikjes uit door met name uit spelhervattingen het nodige gevaar te stichten. Mario moest nog een keer gestrekt op een prima genomen vrije trap, al beweerde sommige spelers dat het een showduik was en dat hij de bal gewoon had moeten klemmen.

En zo bleven de punten verdiend in Everdingen en konden de kratjes en hapjes de kleedkamer ingesleept worden. Cor vertelde dat hij geen stemwijzer nodig had gehad bij de verkiezingen, want hij had gestemd op de politicus die de mooiste dochter had. Jack betwijfelde dit en hij zei dat Cor waarschijnlijk een extra vakje om zijn stembiljet getekend had met Geert erop.

Er werd ook nog afscheid genomen van Wilco, want hij is een maand niet beschikbaar, omdat we drie wedstrijden achter elkaar uit spelen te beginnen volgende op het waardeloze kunstgrasveld van Termei om 14.30 uur.

John Kraaijkamp (moest ik van Theo en Petra vermelden, bij deze !!!)